Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους πονάω τους Συνέλληνες, παναθεμά με!

Εν πρώτοις, να εκφράσουμε τον θαυμασμό -αλλά και την έκπληξή μας- για το γενναίο - «πατριωτικό» «όχι» των Ελλήνων αδελφών μας, προς τις προτάσεις των Ευρωπαίων. Ομολογώ, δεν ανέμενα ένα συντριπτικό 60,3% (σαν ομαδική παράκρουση μού φάνηκε μόλις άρχισαν να μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα), να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος! Ανέμενα πως ο λαός θα αποφάσιζε με περισσότερη ωριμότητα και σύνεση. Ότι δεν θα παρασυρόταν από τα υπέροχα λόγια, που χάιδευαν τα αφτιά τους, που απευθύνονταν, όχι στην λογική, αλλά κυρίως στο θυμικό τους, στο συναίσθημα.

Εντάξει, κύριοι κυβερνώντες, ελάβατε την απαιτούμενη στήριξη που ζητούσατε για τους χειρισμούς σας, τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς σας, που, επί πέντε ολόκληρους μήνες, δεν μπορέσατε να καταλήξετε σε μιαν αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Δικαιωθήκατε σε κάποιο επίπεδο. Ο λαός σάς πίστεψε και σας στήριξε. Και τώρα, ΤΙ;

Και σας ερωτώ: Αν οι υπολογισμοί σας, ή η βεβαιότητά σας ότι, εντός 48 ωρών, οι δανειστές θα μετατραπούν εις αγγέλους με ροζ φτερά, θα ανοίξουν τις αγκάλες τους (και τις κάνουλες ρευστότητας), αν λέω, αυτές οι ελπίδες αποδειχθούν φρούδες και ανεδαφικές, τι θα πράξετε; Έχετε ένα σχέδιο Β, ένα εναλλακτικό πρόγραμμα στήριξης του Έλληνα που σας πίστεψε και αναμένει άφραγκος, πεινασμένος και απελπισμένος, το θαύμα που του υποσχεθήκατε; Αν ο κ. Ντράγκι δεν ανοίξει την κάνουλα παροχής χρήματος προς τις ελληνικές τράπεζες, τι έχετε κατά νουν να πράξετε;

Γιατί, ήδη βλέπουμε τις αντιδράσεις του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης: Ακούγονται φωνές του τύπου: «Άντε, φτάνει πια, καιρός να ξεμπερδεύουμε μια κι έξω με αυτούς!..». Λυπηρό, χαρακτήρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το αποτέλεσμα.

Ο Βαρουφάκης εγκατέλειψε το μισο-βυθισμένο καράβι, ως ένας ποντικός που πηδά από το πλοίο, όταν αντιληφθεί ότι αυτό οδεύει προς… τον πάτο! Αλλά ακούσαμε κάποιες δηλώσεις του περί εσωτερικής έκδοσης ενός εναλλακτικού-παράλληλου είδους νομίσματος. Το έγραφε η έγκυρη αγγλική Daily Telegraph. Ψάχνοντας από κανάλι σε κανάλι, μέχρι τις 4.00 π.μ., άκουσα ότι (αν ορθώς κατάλαβα-δεν είμαι οικονομολόγος), ονομάζεται IOU ή κάτι τέτοιο, και θα είναι απλώς ένα χαρτί που θα χρησιμοποιείται ως νόμισμα!.. Αργότερα, άκουσα ότι αυτή η λύση είναι απλώς μια μεταβατική κατάσταση-καθόλου μόνιμη, μέχρι να τα βρούμε με τους δανειστές. Αν τα βρούμε… Μάλιστα! Εκεί φτάσαμε! Να πληρώνουμε με κουπόνια!..

Αλλά, δεν θέλω να είμαι μάντης κακών. Θέτω την Ελλάδα πάνω απ’ όλα. Και απ' όλους. Ακόμη και πάνω από την ίδια τη φυσική μου υπόσταση. Τη ζωή μου την ίδια. Γιατί εκεί έζησα, εργάστηκα, εκεί έκανα οικογένεια, εκεί είναι θαμμένο το μονάκριβο παλληκάρι μου, ο Άκης μου. Και αναμένω, ελπίζοντας. Γιατί τους πονάω τους Συνέλληνες, παναθεμά με!..

ΑΝΤΩΝΗ ΣΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ
Στοχαστής


Πηγή "Σημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]