Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάσε και πλήρωνε, με υπογραφή Αλέξη...

Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα κι εσύ λαέ στο ταμείο...
O Τσίπρας αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της πρότασης Γιούνκερ!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε νέα επιστολή προς την Κριστίν Λαγκάρντ και τους ηγέτες της ΕΕ το πρωί της Τετάρτης, με την οποία αποδέχεται την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο site της Κομισιόν την Κυριακή.

Ο δημοσιογράφος των Financial Times μάλιστα έχει στα χέρια του την επιστολή την οποία και ανέβασε στο Twitter.


Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί τη συμφωνία με ορισμένες όμως, αλλαγές, όπως η μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Να διατηρηθεί δηλαδή η έκπτωση του 30% για τα νησιά.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τους FT, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλάγες για την μεταφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί άμεσα όπως ζητούν οι δανειστές. Ζητά επίσης, το ΕΚΑΣ που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, για το οποίο συμφωνεί να καταργηθεί σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ζητάνε οι δανειστές.

Εάν αυτή η εξέλιξη ισχύει, τώρα όλοι εμείς, που σταθήκαμε ο ένας απέναντι στον άλλο και είμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα (που το ήθελαν πολύ όλοι εκείνοι που κατέστεψαν την χώρα) ας αναλογιστούμε ποιούς στηρίζουμε και γιατί. Ας αναλογιστούμε το πόσο μας στηρίζουν οι πολιτικοί και, τέλος, ας σκεφτούμε αν είναι σπουδαιότερο το να βρισκόμαστε εμείς απέναντι ο ένας στον άλλο, από το να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που επί δεκαετίες (έως και σήμερα) μας ξεπουλάνε οπουδήποτε και οσοδήποτε, επειδή οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν και να υπερασπίσουν την χώρα με ένα σοβαρό και λειτουργικό σχέδιο, να εργαστούν επίπονα με βάση τα εθνικά συμφέροντα και να λειτουργήσουν στα πλαίσια του εθνικού και όχι του κομματικού ή του προσωπικού τους συμφέροντος.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο πως οι εξελίξεις θα απογοητεύσουν όλους όσους επιλέγουν υποταγή ή ρήξη με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Και θα μας απογοητεύσουν επειδή όλοι εμείς που αγωνιούμε για το αύριο (οι πολιτικοί το έχουν εξασφαλισμένο, αν δεν το έχετε καταλάβει) θα πληρώσουμε τις ό,ποιες συμφωνίες της πολιτικής αλήτ με το τραπεζικό ιερατείο των Βρυξελλών και τους νεοναζί του Βερολίνου.
Και τώρα που έκαναν μία ρωγμή ανάμεσά μας, να είστε σίγουροι που θα την "φροντίσουν" για να μην κλείσει εύκολα και ίσως να μην κλείσει ποτέ αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως αγέλη...

Μετά από αυτή την άτακτη υποχώρηση του έλληνα πρωθυπουργού θα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, αφού οι τράπεζες θα έχουν ευρώ. Από αυτά που θα τους δίνουμε εμείς για να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό όραμα των τραπεζιτών. Από δω και πέρα οι ουρές θα είναι για να δίνουμε, και όχι για να παίρνουμε. Μοναδική μας ευκαιρία, αν γίνει τελικά το δημοψήφισμα (αν τολμήσει να το κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα) να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ ΟΧΙ... 
Όχι στην ανθρωποφαγία και την εθνοκτονία των Ευρωπαίων...
Όχι στην κυβέρνηση που ελαφρά τη καρδία και χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο σύρει την χώρα σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή (πέραν των επικίνδυνων εθνικών διακυβευμάτων που μετέτρεψε σε ευθείες εθνικές απειλές η ιδεοληπτική και εθνομηδενιστική "κοσμοθεωρία" του ΣΥΡΙΖΑ).
Όχι για να ακυρώσουμε την ψευτοδημοκρατία των Ευρωπαίων και των Ελλήνων υποτακτικών τους. Τότε, ίσως οι εξελίξεις να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και οι αποκαλύψεις των μηχανισμών των εταίρων θα ξαφνιάσουν όλους όσους ακόμη και τώρα πιστεύουν πως οι "φίλοι" μας είναι πραγματικοί φίλοι...

Κι επειδή η επανάληψη των "όχι" μπορεί να δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, σεβόμενοι τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως σεβόμενοι τις βασικές ανθρωπιστικές αρχές, η συμμετοχή σε ψηφοφορία της οποίας η τοποθέτηση είναι ασαφής και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα είναι δυνατόν να δημιουργήσει λαβές για περαιτέρω βίαιη επίθεση στο πολίτευμα αλλά και στους πολίτες, θεωρούμε ότι προσβάλει τον κάθε συμμετέχοντα σε αυτήν.

Η αποχή, λοιπόν, μπορεί να είναι η μοναδική απάντηση προς εκείνους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επιχειρούν να εκβιάσουν και να βιάσουν αρχές και αξίες από τις οποίες οι ίδιοι απέχουν συστηματικά.
Απέχουμε, για να έχουμε, λοιπόν. Για να έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε όλους εκείνους που μας ενέπαιξαν για δικά τους οφέλη. Για να διατηρήσουμε τον αυτοσεβασμό μας ως πολίτες, αλλά και για να αποφύγουμε την χειραγώγηση μίας τοποθέτησής μας η οποία θα είναι αποτέλεσμα ψυχολογικής πίεσης όλων μας.
Ας ακυρώσουμε (μόνο με συμμετοχή άνω του 40% το αποτέλεσμα θεωρείται νόμιμο) μία διαδικασία η οποία επιχειρεί να μας κάνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός "παιγνίου" του οποίου τον λογαριασμό θα πληρώσουμε εμείς και μόνο εμείς...
Ας απέχουμε, για να συμμετέχουμε τόσο στο νόμιμο όσο και στο ηθικό μέρος μίας διαδικασίας που προσβάλλει τα αυτονόητα...

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Με πολλές, πάρα πολλές, σχεδόν όλες τις αναρτήσεις σας, κ.Τερζή, έχω συμφωνήσει. Κάποιες μάλιστα έχω σχολιάσει και μου κάνατε την τιμή να ανεβάσετε τα σχόλια μου.Αλλά με την σημερινή θα διαφωνήσω, όποιο και αν είναι το κόστος. Το σημερινό φαιοκόκκινο σοσιαλφασισταριό έχει φέρει την κοινωνία μας στα πρόθυρα του εθνικού διχασμού. Έχει ταπεινώσει τους Έλληνες φέρνοντας τη χώρα μας πιό κάτω από τη Ζιμπάμπουε. Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το εθνοκτόνο έργο των ανεγκέφαλων προκατόχων του, ισοπέδωσε τη Παιδεία μας -ή ό'τι τέλος πάντων είχε απομείνει από αυτήν- άνοιξε διάπλατα τις εθνικές χερσαίες και θαλάσσιες πύλες στους λαθρομετανάστες με ό'τι αυτό συνεπάγεται για την Πατρίδα μας και προχωράει ακάθεκτο στη χορήγηση υπηκοότητας στους λαθρο.Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα της Θράκης,της Θράκης ΜΑΣ, διότι γνωρίζετε τις απόψεις μου από παλαιότερες αναρτήσεις. Το Κράτος διαλύεται, η Πατρίδα εξευτελίζεται και το φαιοκόκκινο σοσιαλφασισταριό παίζει την εξουσία στη πλάτη μας!!!
    Φθάνει πιά!! Να φύγουν, εδώ και τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνούμε πουθενά, κυριολεκτικά, σεβαστέ κύριε πρέσβυ. Τουναντίον, συμφωνούμε σε όλα και η ειρωνική μου προσέγγιση στο συγκεκριμένο σχόλιό μου έγινε προκειμένου να καταδείξω το έσχατο κόλπο και την οδό διαφυγής (ιστορικά καταγεγραμμένη) όσων έβλαψαν την χώρα. Η απόπειρα εισαγωγής ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος από τους καθ έξην υπεύθυνους και ενόχους είναι αυτό που με προβληματίζει. Η απομάκρυνσή τους θεωρείται ως επιβεβλημένη για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον, κατέστρεψαν την έννοια της λέξης ελπίδα που πούλησαν απλόχερα στον λαό και δεύτερον κατέστρεψαν την έννοια της πολιτικής, εξευτέλισαν την πολιτική κοινωνική αντιπροσώπευση μερίδων του λαού και δημιούργησαν αυτοκτονικά αδιέξοδα για την χώρα. Πολύ φοβούμαι πως η "εξαέρωσή" τους ως κόμμα, θα δημιουργήσει ισχυρές και άγνωστες (αχαρτογράφητες) πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα προστρέξουν βίαια (με κάθε κόστος και με κάθε -άγνωστη- βοήθεια- να καλύψουν το πολιτικό κενό. Και αυτές οι δυνάμεις δεν θα διστάσουν να εισαγάγουν την βία ως εργαλείο πολιτικού προσεταιρισμού...

      Διαγραφή
    2. Έχουσιν γνώσιν οι (κάποιοι) φύλακες, κ.Τερζή. Και πάντως, όσον αφορά τους φόβους σας για το μέλλον, όπως λέει και ο σοφός (92 ετών, ζωή νάχει) πατέρας μου "όλα τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους" !!

      Διαγραφή
    3. ΚΩΝ/ΝΕ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΚΑΘΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΘΟΛΗ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΑΝΕΛ + ΧΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΧΙ - ΑΚΥΡΟ" ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΚΕ... ΜΟΝΙΖΩ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ - ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ... ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΑΣΤΕΡΕΣ" ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...

      Διαγραφή
  2. κανεις δε λεει πωσ μπηκαμε στο ευρο! τρομερη εντυπωση μου κανει ασ κανουμε μια ανασκοπηση λοιπον στο ευρο μασ εβαλε ο κυριος σημιτης με τουσ τραπεζιτες σαλλας κωστοπουλος κλπ μαλιστα οι γερμανικη αντιδραση ηταν σφοδροτατη χρειαστηκε να τουσ πιεση με τις γερμανικες αποζιμιωσης που κατοπιν οταν μπηκαμε τελικα με καρα-χαλκευμενα στοιχεια με ψευτιες και ατιμιες κατοπιν παρετηθηκε και απο τις γερμανικεσ αποζιμιωσεις! αλλα το ψεμα εχει κοντα ποδαρια οταν μασ ελεγαν οι γερμανοι οτι δεν εισται για εδω και οτι δεν πληρειται τις προυποθεσεις δυστιχωσ ειχαν δικιο! αλλα τα ευρολιγουρια δεν μπορουν να καταλαβουν οτι προκςειται περι μαθηματικων και οχι περι πολιτηκης θα χρεωκοπισουμαι καποτε καλυτερα να γινει τωρα εδω η ιταλια με μεγαλυτερη βιομηχανικη παραγωγη εχει προβλημα η ελλαδα που δεν παραγει τιποτα τη μελον εχει 1συν 1 κανουν 2 τοσο απλα..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]