Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενιτσαρισμός

Είναι άδικο να χρησιμοποιούνται από Έλληνες τα επιχειρήματα ορισμένων δημαγωγών, σύμφωνα με τα οποία είμαστε οκνηροί, σπάταλοι ενώ ζούμε εις βάρος των άλλων λαών – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, δεν αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας για την κρίση
.
«Οι Γενίτσαροι, (νέοι στρατιώτες), ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών, τα οποία εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.
Για τέσσερις αιώνες αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της αυτοκρατορίας και των σουλτάνων, όπου με τον καιρό εξελίχθηκαν σε ένα παραστρατιωτικό κέντρο εξουσίας. Διενέργησαν εσωτερικούς πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες, πολλές φορές και κατά των ίδιων των Σουλτάνων, μέχρι τις 15 Ιουνίου του 1826 – όπου και διατάχθηκε ο ολοκληρωτικός διωγμός τους».
.

Άρθρο

Αναγνώστης μας, ο οποίος εργάσθηκε ή/και σπούδασε στη Γερμανία, μορφωμένος σύμφωνα με το βιογραφικό του (η μόρφωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την καλλιέργεια), απαντώντας σε άρθρο του Άρη Οικονόμου «Ντροπή Γερμανία», έγραψε τα εξής:
«Η διαφορά είναι ότι ξεχάσατε τα 115 δις € από τη δική μας διαγραφή χρέους, με αρνητικό αποτέλεσμα, αφού σε 2,5 χρόνια έφθασε το χρέος όσο πριν. Οι Γερμανοί, με τη διαγραφή χρέους, κατάφεραν ένα οικονομικό θαύμα, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά, επίσης, για τους άχρηστους λαούς την νότιας Ευρώπης – αφού το 25 % των Ελλήνων συντηρούνταν από τα εμβάσματα που λάβαιναν από τους μετανάστες της Γερμανίας«.
Προφανώς ο αναγνώστης, έχοντας την άποψη πως είναι καλοπροαίρετος, παρεξήγησε την σχετική αναφορά θεωρώντας ότι, δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας ως Έλληνες – κάτι που δεν ισχύει, αφού τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές, μεταξύ άλλων με το κείμενο «Τα παράσιτα της ευρωπαϊκής οικογένειας».
Εν τούτοις, τα λάθη μας δεν ήταν τέτοια, όπως τα αντίστοιχα της Γερμανίας, από οικονομικής πλευράς, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη ή τον πλανήτη – ενώ δεν προκαλέσαμε δύο αιματηρούς παγκοσμίους πολέμους, ούτε κάποιο αντίστοιχο Ολοκαύτωμα, όπως πολύ καλά γνωρίζει.
Όσον αφορά το PSI των 130 δις € και όχι 115 δις €, το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει τότε ως «Πύρρειος χρεοκοπία», αργότερα ως «Χρεοκοπία με δόσεις», δεν το επιλέξαμε εμείς, αλλά μας επιβλήθηκε – μας κόστισε δε πολύ περισσότερα, από όσα ωφεληθήκαμε, αφού πτώχευσαν οι δικές μας τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροί ομολογιούχοι, καθώς επίσης πολλοί άλλοι οργανισμοί του δημοσίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τεκμηριώσει όλοι, άπειρες φορές, πως το πρόβλημα της Ευρωζώνης, λόγω του οποίου τελικά θα διαλυθεί, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Γερμανία – λόγω της πολιτικής του μισθολογικού dumping που υιοθέτησε το 2000, έτσι ώστε να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες των «ανόητων εταίρων» της, της ελαττωματικής κατασκευής της Ευρωζώνης (άρθρο), του αποικιοκρατικού μερκαντιλισμού κοκ.
Τεκμηριώσαμε δε πόσο μεγάλα πλεονάσματα επιτυγχάνει, εις βάρος των άλλων (τα πλεονάσματα της μίας χώρας ισούνται με τα ελλείμματα των εμπορικών εταίρων της) – με αφετηρία το 2000, όπου ιδρύθηκε η Ευρωζώνη (γράφημα), σε πλήρη αντίθεση με τη Γαλλία. Τα στοιχεία μας δε προέρχονται από Γερμανούς συναδέλφους μας, οι οποίοι επικρίνουν πολύ περισσότερο την πολιτική της καγκελαρίου – ειδικά το πραξικόπημα εναντίον της αφελούς κυβέρνηση μας.



Θεωρούμε λοιπόν πως είναι άδικο, εάν όχι ανάρμοστο, να επικρίνει ένας μορφωμένος Έλληνας τις τεκμηριωμένες αναφορές μας – πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί τα έωλα επιχειρήματα χειραγωγημένων Γερμανών Πολιτών, ορισμένων δημαγωγικών ΜΜΕ της χώρας, καθώς επίσης της κυβέρνησης της, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι οκνηροί, σπάταλοι, ζουν εις βάρος της Γερμανίας κοκ.
Εύλογα δε τέτοιου είδους συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως «γενιτσαρισμός», με την ευρεία έννοια της λέξης – χωρίς να θέλω φυσικά να κατηγορήσω κανέναν, αφού είναι σωστό να ακούγονται όλες οι απόψεις, ακόμη και όταν είναι ακραίες.
Ολοκληρώνοντας, οφείλω να προσθέσω πως η αντιμετώπιση της Γερμανίας εναντίον μας έχει προκαλέσει την οργή των Η.Π.Α., οι οποίες προφανώς δεν θέλουν την αναβίωση του ναζισμού στην Ευρώπη - καθώς επίσης τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων, οι οποίοι μποϋκοτάρουν συστηματικά τα γερμανικά προϊόντα (άρθρο).
Λέγεται δε, χωρίς να μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι δεν πρόκειται για μία θεωρία συνομωσίας ότι, η «αναβίωση» του κομμουνισμού στον ευρωπαϊκό Νότο είναι ένα «στημένο παιχνίδι» - στόχος του οποίου είναι η Γερμανία.

Αλήθειες και ψέματα

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σωστό να ξεχνάμε πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο ελαττώματα αλλά, επίσης, αρκετά προτερήματα – όπως, για παράδειγμα, τη νούμερο ένα ναυτιλία στον πλανήτη, παρά το ότι πρόκειται για μία μικρή χώρα των 11 εκ. ανθρώπων.
Πολλοί θα έλεγαν βέβαια πως η ελληνική ναυτιλία δεν προσφέρει πολλά στην πατρίδα της, λόγω των δυνατοτήτων αποφυγής φόρων που έχει (πηγή) – κάτι που όμως ισχύει και για τη γερμανική ναυτιλία (πηγή), η οποία βέβαια θεωρείται αποτυχημένη.
Το πρόβλημα τώρα της νόμιμης φοροδιαφυγής, η οποία είναι απείρως μεγαλύτερη από την παράνομη, δεν λύνεται σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε παγκόσμιο – ενώ η βασίλισσα της φοροδιαφυγής είναι ο άλλος εντιμότατος εταίρος μας, η Ολλανδία (άρθρο), καθώς επίσης ο τρίτος «υποστηρικτής» μας, το Λουξεμβούργο.
Η Γερμανία δεν είναι σε μεγάλη απόσταση, όσον αφορά τη νόμιμη φοροδιαφυγή, ούτε η πρωτεύουσα της ΕΕ, οι Βρυξέλλες – ενώ η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση της Ευρωζώνης, στην κλίμακα της παράνομης φοροδιαφυγής, σύμφωνα με το γράφημα που ακολουθεί.



Με βάση πάντως το γράφημα, πιθανολογώ πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι Πολίτες του πλανήτη – όπως θέλουν να μας πείσουν οι επίδοξοι κατακτητές μας, για να πάψουμε να αντιδράμε.
Στόχος τους είναι ασφαλώς η άλωση της Ελλάδας, αφού κατάφεραν να οδηγήσουν προηγουμένως μία ανεπαρκή, άπειρη κυβέρνηση σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο – τοποθετώντας την απέναντι στο δίλημμα «Λιτότητα ή θάνατος».
Το δίλημμα είναι πράγματι υπαρκτό σήμερα, δεν είναι πλαστό δηλαδή, ενώ πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε από την παγίδα, μέσα στην οποία μόνοι μας πέσαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακούμε τις επικρίσεις των ίδιων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαμένουν με ασφάλεια στο εξωτερικό – όπως κάποτε δεν ήταν σωστό να δεχόμαστε τις επιθέσεις των γενιτσάρων, οι οποίοι είχαν ξεχάσει εντελώς την καταγωγή τους, έχοντας υποδουλωθεί πνευματικά σε έναν άλλο λαό, λιγότερο αιμοβόρο από τη Γερμανία.
.

Επίλογος

Πιθανότατα να κάνουμε λάθος, με την έννοια ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο ο αναγνώστης μας – επιθυμώντας απλά να τονίσει πολύ σωστά ότι, δεν πρέπει να ενοχοποιούμε μόνο τους ξένους για τα προβλήματα μας αλλά, επίσης, τους εαυτούς μας: είτε λόγω του ότι εκλέγουμε «κατά συρροή» πολιτικούς που στηρίζονται στα προεκλογικά τους ψέματα, ενώ δεν τηρούν καμία υπόσχεση τους, είτε επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.
Για το πρώτο έχει ασφαλώς δίκιο, εάν ανήκει σε αυτούς που μένουν στην πατρίδα τους, παρά τις αντιξοότητες - θέλοντας πραγματικά να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν. Ο καθένας μπορεί να είναι κριτής των άλλων από απόσταση ασφαλείας, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη – κάτι που συναντάται πολύ συχνά, στους Έλληνες του εξωτερικού.
Όσον αφορά το δεύτερο, δεν έχει καθόλου δίκιο, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο – όπως πολύ σωστά ανέλυσε συνεργάτης μας στο άρθρο του «Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, αφού σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ», γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
.
«Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης, η οποία στην σημερινή εποχή ισοδυναμεί με ομαδική οικονομική αυτοκτονία, αρκούνται στο ψυχολογικό άλλοθι πως (τάχα) στην χώρα μας δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα.
Το «επιχείρημα» αυτό ακούγεται δυστυχώς από πάρα πολλούς, ενώ αποτελεί αυταπάτη – για να δικαιολογήσουμε την ξενομανία και την ασυγχώρητη έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης που μας διακρίνει.
Ας σκεφτούμε επιτέλους σαν καταναλωτές πως για να βγούμε από τον λάκκο με τα φίδια στον οποίο βρισκόμαστε, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να αγοράζουμε με σχολαστικότητα μόνο προϊόντα που έχουν την ξεκάθαρη ένδειξη «Ελληνικό προϊόν», ώστε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζήτηση, απασχόληση, ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα για το κράτος, περιορισμό του χρέους με την μείωση των εισαγωγών κλπ.
Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες σε ολόκληρη την χώρα, με εξαιρετικά προϊόντα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι και καλύτερα και φθηνότερα«.
.
Πολλοί Έλληνες τώρα δεν υιοθετούν μόνο μία ανάλογη καταναλωτική συμπεριφορά, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα αλλά, επίσης, επιλέγουν γαλλικά ή ιταλικά, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά – γνωρίζοντας πως οι δύο αυτές χώρες δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ εναντίον μας, σέβονται τους κανόνες της Ευρωζώνης, ενώ δεν εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των εταίρων τους, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.
Αυτό μπορούν να προσφέρουν οι συνειδητοί Έλληνες καταναλωτές από τη δική τους πλευρά και αυτό κάνουν – αρνούμενοι να υιοθετήσουν τη συνεχώς επικριτική στάση όλων αυτών που θεωρούν πως η αυτοκριτική θα λύσει τα όποια προβλήματα τους. Πόσο μάλλον όταν δεν καταλαβαίνουν πως ενοχοποιούνται πολύ συχνά σκόπιμα, για να αποδεχθούν τους κατακτητές τους ως σωτήρες – με τη βοήθεια της σκόπιμης προπαγάνδας τους.
Ολοκληρώνοντας, ασφαλώς ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα μας, ενώ θα πρέπει να διορθώσουμε άμεσα τα κακώς κείμενα – τους δυσλειτουργικούς Θεσμούς, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, το κακό φορολογικό σύστημα κοκ. Αυτό όμως δεν επιτυγχάνεται όταν μία χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, δεχόμενη επιθέσεις από παντού – ενώ οι Πολίτες της εξαθλιώνονται με την ανεργία, με την κατάρρευση των εισοδημάτων τους, με τους συνεχώς υψηλότερους φόρους κοκ.
Επομένως, ο σκοπός των σωτήρων της χώρας μας δεν ήταν και δεν είναι η διόρθωση των σφαλμάτων της οικονομίας μας – αλλά, αντίθετα, η επιδείνωση τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λεηλασία τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού πλούτου της. Μπορεί βέβαια να κάνουμε ξανά λάθος στις εκτιμήσεις μας – κάτι που μέλει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]