Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά ελικόπτερα

Άλλη μία υπέρπτηση, αυτή τη φορά το μεσημέρι, πραγματοποίηση ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, πάνω από το Κουνελονήσι, στις 14:51 στα 500 πόδια.

Νωρίτερα, αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τα νησιά Κουνελονήσι και Αγαθονήσι στις 09:27 και 09:28 αντίστοιχα, στα 1.700 πόδια.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το ανωτέρω αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Πάντως και λίγο μετά τις 10.00 ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Κουνελονήσι στα 400 πόδια και στα 500 πόδια.

Τακτικές ψυχολογικού πολέμου
Η νέα τακτική παραβιάσεων του εναέριου χώρου του Αιγαίου από την πλευρά της Τουρκίας, δηλαδή με τη χρήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων της τουρκικής ακτοφυλακής, αποτελεί ένδειξη ενός νέου τύπου τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα.
Θεωρείται βέβαιο πως η Τουρκία χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένου τύπου παραβιάσεις, μέσα στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου, μετρώντας ανοχές και αντιδράσεις της Ελλάδας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μετρά χρόνους αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.

Υψηλή ετοιμότητα σε Έβρο και νησιά Αν. Αιγαίου
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως το ελληνικό Πεντάγωνο βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας το συμβούλιο κρίσεων συνεδριάζει καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ. Μέσα στα πλαίσια αυτής της ετοιμότητας, μία σειρά από συγκεκριμένες μονάδες του ελληνικού στρατού νησιώντου Ανατολικού Αιγαίου αλλά και του Έβρου, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής (περίπου ένα μήνα), ενώ σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και το ναυτικό.
Η ανησυχία που παρατηρείται στο Πεντάγωνο είναι σχετική με πιθανή αιφνίδια ενέργεια -πέραν των "καθιερωμένων"- της τουρκικής πλευράς, γι αυτό και υπάρχει σαφής εστίαση σε άμεσες αντιδράσεις των τουρκικών παραβιάσεων, με κεντρικό απαντητικό μήνυμα "όπου κι αν πάτε, θα μας βρείτε μπροστά σας"...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]