Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράξη ευθύνης η άμεση ακύρωση του δημοψηφίσματος

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτή η παράνοια του δημοψηφίσματος! Ο τρόπος με τον οποίο έκανε τις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές η κυβέρνηση οδήγησε στην παταγώδη αποτυχία τους.
Και σαν μην έφθανε αυτό, από πράξεις και παραλείψεις της, η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στιγματισμένη ως διεθνής μπαταξής, ο οποίος ζει στον κόσμο του παίζοντας με τους ήδη καταρρακωμένους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του θεσμούς: το δημοψήφισμα στο οποίο καλείται να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός με ένα ΝΑΙ η ένα ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ!

Η κυβέρνηση ερμηνεύει την υπερψήφιση του ΟΧΙ ως καταδίκη της λιτότητας πράγμα που, όπως διατείνεται, θα αυξήσει την διαπραγματευτική της ισχύ.
Έλα όμως που αυτοί με τους οποίους θα διαπραγματευτεί, αυτοί δλδ που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, ερμηνεύουν το ΟΧΙ με βούληση του Ελληνικού λαού να εγκαταλείψει την ευρωζώνη!
Κι επομένως μπορεί να μην υπάρξουν καν διαπραγματεύσεις...

Να αφεθούν δηλαδή οι "υπερήφανοι" και βαθύτατα πλέον διχασμένοι Έλληνες πολίτες να σφάζονται μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει το τελευταίο εικοσάρικο από τα ΑΤΜ ή το τελευταίο πακέτο μακαρόνια από τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Παρεπιπτόντως, σε περίοδο ανέχειας έρχεται να προστεθεί στις πλάτες μας ένα ποσό 110 εκατ. ευρώ για την διενέργεια αυτού του δημοψηφίσματος, όταν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης διατέθηκαν μόλις 200 εκατ.ευρω...

Εδώ όμως πέρα από την ανόητη σπατάλη, πέρα από τον κίνδυνο να χαθούν καταθέσεις και περιουσίες υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές από την άτακτη χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησαν απροετοίμαστοι, οι τωρινοί μας κυβερνήτες.

Γι αυτό ας πάμε όλοι μαζί στις πλατείες να απαιτήσουμε ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Ας όρίσουμε μια διακομματική ομάδα με επικεφαλής ένα έντιμο και έμπειρο διαπραγματευτή όπως π.χ. ο Αλέκος Παπαδόπουλος για να πληρώσουμε το μικρότερο δυνατόν τίμημα για τις μέχρι τώρα ανοησίες μας από τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων μέχρι τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Ας κλείσουμε μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές και από την επομένη ας στρωθούμε στη δουλειά, όλοι όσοι πονάμε αυτό τον τόπο, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον που μας αξίζει συμπορευόμενοι με τους άλλους ευρωπαικούς λαούς, μιας και όπως αποδεικνύεται είμαστε πολύ μικροί και εξαιρετικά ανέτοιμοι να παίξουμε το ρόλο του μπροστάρη...

Η πολιτική έχει νόημα μόνο όταν παράγει αποτελέσματα που οφελούν τους πολίτες. Στο σημερινό κόσμο αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μεθοδευμένα και τεχνοκρατικά μετουσιώσουμε τις ιδέες μας σε πράξη. Κι αυτό απαιτεί δουλειά την οποία δυστυχώς κανένα ελληνικό κόμμα μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κι έτσι απροετοίμαστοι και μοιραίοι οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και στην επικείμενη καταστροφή.

Αντίσταση αδέλφια στον λαϊκισμό, στην ανευθυνότητα και την τσαπατσουλιά!
Αντίσταση στον κακό μας εαυτό!

Κι ας αρχίσουμε απορρίπτοντας τις ιδεοληπτικές προσκολλήσεις μας στα ΝΑΙ και στα ΟΧΙ ενός καταστροφικού και διχαστικού δημοψηφίσματος ζητώντας την ΑΚΥΡΩΣΗ του ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ας κλείσουμε μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές και από την επομένη ας στρωθούμε στη δουλειά, όλοι όσοι πονάμε αυτό τον τόπο, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον που μας αξίζει συμπορευόμενοι με τους άλλους ευρωπαικούς λαούς, μιας και όπως αποδεικνύεται είμαστε πολύ μικροί και εξαιρετικά ανέτοιμοι να παίξουμε το ρόλο του μπροστάρη"

    κ.Ματσικουδη ,

    Η "εντιμη συμφωνια" ειναι μια απατη και τιποτα παραπανω!

    Οχι μονο δεν θα υπαρξει "εντιμη συμφωνια", αλλα αντιθετως, θα βγαλουν ολη την αρρωστη

    εκδικητικοτητα πανω μας οι τοκογλυφοι και θα σε αναγκασουν να ψηφισεις μετρα, που αυτα που

    ηδη ψηφιστικαν απο τους ρουφιανους τα τελευταια 5,5 χρονια θα ωχριουν μπροστα στα νεα "μετρα".

    Συμφωνω με το σκεπτικο σου περι ακυρωσης δημοψηφισματος ή εστω αποχης, αλλα οφειλεις να

    προσδιορισεις τι σημαινει "εντιμη συμφωνια"!!!

    "Εντιμη συμφωνια" μεσω επεκτασης μνημονιων δεν μπορει να υπαρξει!

    Και οι τοκογλυφοι, οποιαδηποτε "συμφωνια" και να σου επιβαλλουν, θα στηριζονται σε αυτα που

    εχουν υπογραφει απο τους ρουφιανους απο το 2010 μεχρι και σημερα!!

    Αθελα σου, αυτοαναιρεισαι!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]