Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαστούκι της Μέρκελ στα Σκόπια

Ράπισμα στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι από την Μέρκελ

Χαστούκι και διόλου τυχαία κίνηση χαρακτηρίζουν τα Σκόπια την επιλογή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να μην συμπεριλάβει την ΠΓΔΜ στην περιοδεία της σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με αναλυτές στα Σκόπια, σε συνθήκες πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ και συνεχών επικρίσεων από τη διεθνή κοινότητα για την οπισθοδρόμηση των δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα, μαζί με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της χώρας στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, η επιλογή της Μέρκελ να μην επισκεφθεί τα Σκόπια αποτελεί σαφές και ανησυχητικό μήνυμα για την ίδια τη χώρα.
"Το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρακάμπτει την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια είναι σίγουρα ένα κακό σημάδι για τη χώρα. Δεν είναι τυχαία μία τέτοια επιλογή και ασφαλώς εκπέμπει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Η αγνόηση αυτή της “Μακεδονίας” είναι ό,τι χειρότερο γι΄αυτήν επί του παρόντος, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από την ισχυρότερη χώρα της ΕΕ.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να διαβαστεί σε συνδυασμό με την επιμονή της Γερμανίας να αφαιρεθεί από τα συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η “ευρωπαϊκή προοπτική” της χώρας. Μετά από αυτό, θα είναι πολύ δύσκολο να ρίξει γέφυρες προς τη Γερμανία, η οποία έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται αποστασιοποιημένη όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της “Μακεδονίας” προς την ΕΕ"
δήλωσε στη Deutsche Welle (εκπομπή στη γλώσσα της ΠΓΔΜ) η Μαλίνκα Γιορντάνοβα-Ρίστεφσκα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και πρώην πρέσβη της ΠΓΔΜ στο Βερολίνο, Γκόραν Ραφαϊλόφσκι, το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ, επισκέπτεται, στο πλαίσιο της περιοδείας της αυτής, τα Τίρανα, το Βελιγράδι το Σαράγεβο και αφήνει «εκτός» τα Σκόπια, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Πρόκειται για ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τους πολιτικούς παράγοντες, ιδιαίτερα προς την κυβέρνηση, ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα υποχωρούν, ότι υπάρχει έλλειψη όχι μόνο δημοκρατίας, με την πολιτική έννοια του όρου, αλλά και έλλειψη ελευθερίας του Τύπου, ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και όλων των άλλων διαδικασιών που ρυθμίζονται και ελέγχονται από τα κυβερνώντα κόμματα. Συμπερασματικά, η επιλογή της κ. Μέρκελ να μην επισκεφθεί τα Σκόπια αποτελεί ένα διπλωματικό χαστούκι για τη σημερινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νίκολα Γκρουέφσκι και τον Αλί Αχμέτι», 
σημείωσε ο Γκόραν Ραφαϊλόφσκι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καημένοι Σέρβοι! Αυτοί που σας κατέστρεψαν δεκαετία 90 παριστάνουν τους σωτήρες και τους φίλους σας!...Στρατιωτικά εσάς, οικονομικά εμάς...
    Εγκληματικά γονίδια έχουν οι ηγέτες αυτού του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]