Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραίτηση Τσίπρα και παρέμβαση Παυλόπουλου ζητάει η αντιπολίτευση

Δραματικές εξελίξεις που απειλούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας

Με τη χώρα να βρίσκεται με το ένα πόδι στο γκρέμο ή καλύτερα με το ένα πόδι στο Grexit τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν σημάνει συναγερμό, ενώ κάνουν δηλώσεις που προμηνύουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μια κυβέρνηση που θα υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές-εταίρους και θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη…

Ο Μεϊμαράκης έβαλε στο κάδρο και τον Προκόπη Παυλόπουλο
Την αρχή έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ έβαλε στο κάδρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε ο ίδιος μίλησε χθες το βράδυ με τον κ. Παυλόπουλο. «Τον ενημέρωσα για τις ευθύνες όλων μας. Να μην διανοηθεί να οδηγηθεί η χώρα μας σε έξοδο από το ευρώ, χωρίς νομιμοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ θέτοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προ των ευθυνών του…

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να συμμετέχει σε άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αντ” αυτού κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για όλη την κυβερνητική ατζέντα. «Από εδώ και πέρα ό,τι χρειάζεται και ό,τι θέλει, δημόσια συζήτηση. Ας έρθει στη Βουλή. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Βενιζέλος: Δεν θα περιμένω τον Τσίπρα μέχρι την Κυριακή
Σαφές μήνυμα έστειλε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα. «Το να περιμένουμε τον Τσιπρα μέχρι την Κυριακή να φέρει συμφωνία με το ενδεχόμενο να μην φέρει συμφωνία, με τους καρχαρίες γύρω από την Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μου αρκεί. Δεν με ενδιαφέρει ο εκ των υστέρων καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αποτροπή μιας εθνικής καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε συνεπώς ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εθνική καταστροφή». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος ότι δεν έχει εντολή ρήξης αλλά ούτε και εντολή αποδοχής όρων που καταψηφίστηκαν στο δημοψήφισμα . Και έτσι να οδηγήσει τη χώρα, λίγες ώρες πριν την λήξη του χρόνου, σε θεσμικό αδιέξοδο».

Ακυρώθηκε η σημερινή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Στο μεταξύ, από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες θα συγκαλέσει άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς πολλοί από τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η στάση που κράτησε στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης αλλά όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να συναντηθεί αύριο το πρωί με τους πολιτικούς αρχηγούς ή με ορισμένους εξ αυτών (εφόσον κάποιος ζητήσει ενημέρωση).

Παραίτηση Τσίπρα ζητάει ο Γιώργος Παπανδρέου
«Αν δεν μπορούν να την διασφαλίσουν ας παραιτηθούν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ, και επισημαίνει ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί σοβαρότητα από όλους και επιβάλλει να είμαστε φειδωλοί σε δηλώσεις που αφορούν την κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με τα αίτια της σημερινής κατάστασης της χώρας».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]