Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας μιλήσουμε λοιπόν για πραξικόπημα Ζωή…

Ξεσπάθωσε ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας να καλλιεργεί το έδαφος για τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πλευρά των «προεδρικών» του Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν έχει σταθεί αντάξιας εντολής που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό, με βάση πάντα τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Ταυτόχρονα όμως, ανέφερε ότι στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη «πραξικόπημα» και «στραγγαλισμός της Δημοκρατίας», το οποίο στρέφεται κατά της νομοθετικής εξουσίας της Βουλής και της ελευθερίας των βουλευτών να κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν. Να διαβουλεύονται δηλαδή και να νομοθετούν, χωρίς να έχουν «το πιστόλι στον κρόταφο».

Την καταγγελία για το πραξικόπημα, η Κωνσταντοπούλου την έκανε με τρόπο που παρότι φαίνεται να απευθύνεται την κατηγορία στους δανειστές, αφήνει σαφείς αιχμές ότι όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συνενοχή του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα το διαζύγιο στο εσωτερικό του κόμματος να φαντάζει τετελεσμένο.

Ενίοτε λέει για το «ξεκάρφωμα», ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται… με δεδομένες μάλιστα τις περίεργες εσωκομματικές ισορροπίες, μένει να αποδειχθεί ποιος θα εκπαραθυρώσει ποιον στο συνονθύλευμα του κυβερνώντος κόμματος, που όπως έχουν κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει, έκανε το λάθος (βολικό εκλογικά πάντως…) να θεωρήσει, ότι μπορεί να εκπροσωπεί όλο το πολιτικό φάσμα από το Κέντρο μέχρι την άκρα Αριστερά.

Καταρχάς, το βασικότερο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν η πρόεδρος της Βουλής έχει συναίσθηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης του κόμματός της και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.

Αυτό δεν το φοβούνται μόνον οι εντελώς άφραγκοι φορείς της παράλογης εκδικητικής «λογικής» που υποστηρίζει «αφού ψόφησε ο δικός μου σκύλος, να ψοφήσει και του γείτονα» και οι απατεώνες, που περιμένουν τον πολλαπλασιασμό της αγοραστικής δύναμης των χρημάτων τους, τα οποία έχουν «παρκαρισμένα» στο εξωτερικό, βεβαίως-βεβαίως… Υπάρχουν και αφελείς που πάσχουν ακόμα από… ονειρώξεις επανάστασης και πλήγματος σε βάτος του καπιταλισμού (δεν ξεπερνούν όλοι εγκαίρως την εφηβική ηλικία).

Επιστρέφοντας όμως στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τελευταίο εξάμηνο, μπορεί να παρατηρηθεί, ότι εάν δεν έφθανε η χώρα στο χείλος του Grexit, της εξόδου δηλαδή από το ευρώ με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, που θα υφίστατο μέσα σε μερικές μέρες στον υπερθετικό, όσα το πολιτικό σύστημα αρνιόταν να κάνει επί πολλά χρόνια, κανείς δεν επρόκειτο να αντιληφθεί τον «γκρεμό» ώστε να πατήσει βίαια το φρένο.

Τώρα παρατηρούμε ενεοί τον διχασμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αν και δεν μπορεί κανείς παρά να καλωσορίσει την προεδρική πτέρυγα στην πραγματικότητα, δεν μπορεί και να μην εξοργίζεται για το γεγονός ότι έπρεπε να βρεθεί η χώρα στο χείλος της καταστροφής για να μιλούν ορισμένοι με περισπούδαστο ύφος και να λένε στις τηλεοράσεις, ότι «η ανάγκη για αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι αυτονόητη, διότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, είναι χρεοκοπημένο», ενώ ήταν οι ίδιοι που κατακεραύνωναν ως εχθρό του απλού εργαζόμενου και όργανο του κεφαλαίου, όποιον τολμούσε να τους το τονίζει με αγωνία τους προηγούμενους μήνες και τα χρόνια.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Διότι όσοι προειδοποιούσαμε εγκαίρως, όταν υπήρχε χρόνος για κουβέντα και διαβούλευση, διατηρούμε το δικαίωμα να θεωρούμε πραξικόπημα, όχι αυτό που βλέπει η Κωνσταντοπούλου, αλλά τη συμπεριφορά όλων όσων, χωρίς να έχουν λάβει σχετική εντολή από τον ελληνικό λαό, να σπρώχνουν επί της ουσίας την Ελλάδα εκτός ευρώ, επειδή έτσι γούσταραν, έτσι θεωρούν αυτοί ότι πρέπει να γίνει… Έχοντας χειραγωγήσει τον πρωθυπουργό η πορεία φαινόταν «κλειδωμένη».

Κατά συνέπεια, στο προσεχές μέλλον, να διακηρύξουν τις θεωρίες τους και να αναζητήσουν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μετρήσουν την απήχησή τους στην κοινωνία. Εάν όμως δεν εγκριθούν όσα ευαγγελίζονται με το γνωστό ύφος και αποσπάσουν 10-25%, μήπως να συσταθεί ειδικό… δικαιοδοτικό όργανο όπου θα κληθούν να εξηγήσουν για ποιον λόγο θεωρούσαν ότι έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να συνωμοτούν με αυτή την ξεδιάντροπη μέθοδο στην πλάτη της…

Διότι όπως όλα δείχνουν, στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, κάποιοι φρόντισαν να την κακοποιήσουν με τον πιο βάναυσο τρόπο. Και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ιδίως όταν επιμένουν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Το έχουμε ξαναπεί: Δεν είναι ταμπού το ευρώ, το να επιδιώκεις όμως την έξοδο από αυτό με τους σημερινούς όρους, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Και δεν έχουν όλοι «μπάρμπα στην Κορώνη», δεν είναι όλοι βολεμένοι και σίγουροι ότι δεν θα πεινάσουν. Ας το συμφωνήσουμε ως Έλληνες κι ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν αναίμακτη μετάβαση. Αυτοί όμως που σπρώχνουν προς τον γκρεμό, είναι βολεμένοι και εκτός από την έννοια της Δημοκρατίας, φρόντισαν να κακοποιήσουν πρώτα την έννοια της «αξιοπρέπειας», αναζητώντας άλλοθι για το κρυμμένο πρόσωπο του ολοκληρωτισμού που κατά βάθος πρεσβεύουν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το βασικοτερο ερωτημα κ.Βασιλειου ειναι αν καταλαβατε εσεις,οι υποστηρικτες του "ΝΑΙ", τι εχει

    υπογραφει απο τον Τσιπρα και κατα ποσο βιωσιμα ειναι τα νεα "μετρα" εξυγειανσης της οικονομιας!!

    Και να δουμε τι θα λετε συντομα, οταν δεν θα βγαινουν ουτε αυτα τα μετρα και θα πρεπει να

    χαριζετε ανεπιστρεπτι δημοσια περιουσια μεσω ΤΑΙΠΕΔ!

    Το ευρω εχει καταστρεψει ολοκληρο τον ευρωπαϊκο Νοτο και βαρκουλες αρμενιζουν...


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας δεν καταλαβαίνει την Ζωίτσα. Και όλοι την παρεξηγουν.Δεν έχει καμμία σχέση το πάθος της με την πολιτική η με την Βουλή. Έχει σχέση με αισθητικούς λόγους, με τον κ.Τσίπρα, πού όπως ο ανεκδιήγητος Σημίτης ευχαρίστησε τούς Αμερικανούς, πού παρενέβησαν και γλυτώσαμε μία Εθνική τραγωδία. Το ίδιο θελω να τον ευχαριστήσω πού έφερε συμφωνία με τούς Ευρωπαίους και δεν κυλησαμε σε ατραπούς του φασισμού του ολοκληρωτισμού της φανατιλας. Γλυτώσαμε στο παραλίγο από πείνα και εννοώ στην έκταση των πρώην ανατολικών χωρών, πού για αυτό ιδέα δεν έχουν οι συνχρωνοι,αλλά έτυχε να την γνωρίσω λόγω επαγγέλματος. Γλύτωσε και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός από πρωτόγνωρα πράγματα. Όσο για τούς Ευρωπαίους προσπαθούν να μάς πούνε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, και ότι το πολιτικό οικονομικό σύστημα των Σοβιέτ πρέπει να αλλάξει. Το λένε οι καλύτερες δημοκρατίες του πλανήτη, όπως οι Ευρωπαϊκές. Άλλος θα βολοδερνουμε επ'άπειρον μεταξύ πελατειακού φασισμού, κλεπτοκρατιας, φανατικών και το χειρότερο παράνοιας και μισαλλοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως , η δικιά σου ειναι ενα ακομη δουλικο του κατοχικου κοινοβουλίου .
      Υπηρετει και δαύτη το ίδιο αφεντικο με το ΑΕΡΓΟ , αμόρφωτο ελληνοφωνο .
      Εαν αλήθεια τα πιστεύεις αυτα που γράφεις , αλήθεια σου λέω και φιλικά οτι εχεις βαθειά μεσάνυχτα περι τίνος προτειται και τι συνέβει στην Πατριδα και στο Εθνος .
      Μας δυο λόγια , οι προηγούμενοι έσκαψαν τον λάκο και τουτοι έβαλαν την τάφοπετρα πάνω μας .
      Ολα τα αλλα ειναι άνευ λόγου και αξίας .
      Την εισβολή που γίνεται την είδες ; Η περιμενεις τα καναλια του πονηρου να στο πει ;
      Το οτι δινουν την Ιθαγένεια στο καθε σκουπίδι που έρχεται επειδη γουστάρει να έλθει και ετσι εχει δικαιώματα στην Ιερή Γη μας , το προσπερνας ; Δεν σε ενδιαφέρει ;
      Το οτι προσπαθει να κάνει τα παιδα μας ανώμαλα ; Ουτε αυτο σε συγκινεί ;
      Αυτοι η Εμείς .
      Εαν εισαι με αυτούς ....κακο του κεφαλιού σου διοτι την Πατριδα θα την λευτερωσουμε .
      Άντε τωρα ...πήγαινε πάρε το πενηντάρικο να πληρώσεις τον μισθό και αυτής και ολων των άλλων .
      Και που εισαι ....την λιμοκτονια δεν την γλύτωσες ....ειναι στο σχέδιο .....
      Τον νου σου στο ρεμπελο ...ξεκίνησαν τις λεηλασίες και η φωτια έρχεται καλπαζοντας ...
      Η δικιά σου ομως ειναι απασχολημένη με το πραξικόπημα που ομως υπηρετεί στηρίζοντας το
      αίσθημα ....
      Ρε δεν ντρεπόμαστε λέω εγω ; Τόση κατάντια ; Τόση τύφλωση ; Ρε ΚΛΕΙΣΤΕ τα διαβολοκουτια σας βρήκε το κακο γυμνους και το τέλος θα ειναι ίδιο με την καλαμιά στο κάμπο που την βρίσκει η καταιγίδα .
      ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ .

      Υ.Γ
      ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ = ΛΕΥΤΕΡΙΑ ( παντώς κόστους , πάσης θυσίας ) και ολα τα αλλα ειναι για χαχοχολους . Θα καταλάβαινες εαν ήξερες ποιοι και γιατι κατασκεύασαν αυτα χαρτια υγείας ...κατα κοςμο , ευρώ .

      Διαγραφή
  3. Καλά θα κάνει ο αρθρογράφος να μαθαίνει σιγά ,σιγά των όρκο των πολιτικών του προγόνων .

    Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκο,θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αργηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι,δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου,τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων.

    Σύχρονη Παγκόσμια Ιστορία (μεσοπόλεμος -Δημοκρατίες και Ολοκληρωτισμοί), Τόμος:4ος ,σελίδα 244 . ( Copyright 2006). Αθήνα : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ο λαός είπε "ΟΧΙ"! Το ξεχάσαμε και αυτό;

    ΟΧΙ στο «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

    Το μνημόνιο τρία είπε ο λαός ναι μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]