Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο Βαρουφάκη : Ένα σχέδιο για άμεση εφαρμογή

Το σχέδιο βαρουφάκη σε συντομία προέβλεπε την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πορτοφολιού, προσωποποιημένου με βάση το ΑΦΜ, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν δοσοληψίες του δικαιούχου με το δημόσιο, τους φορείς του δημοσίου ή και άλλα νομικά πρόσωπα στο μέλλον. Το γεγονός ότι σε περίπτωση κρίσης θα μπορούσε σε αυτό το ηλεκτρονικό πορτοφόλι να διοχετευθούν υποσχέσεις πληρωμής ( IOUs) προκειμένου να γίνουν δοσοληψίες και με αυτές είναι μία από τις ενδεχόμενες επεκτάσεις του σχεδίου.

Για το σχέδιο αυτό έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, χαρακτηρίστηκε ακόμα και ως εθνική προδοσία, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από την ΓΓΠΣ, τουλάχιστον, για όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, γιατί αποτελεί μια πειστικότατη απάντηση στο πρόβλημα των συμψηφισμών χρεών και οφειλών του δημοσίου και των φορέων του δημοσίου.

Το πρόβλημα των επιχειρήσεων σε ότι αφορά τις συναλλαγές με το δημόσιο είναι τεράστιο. Εάν το δημόσιο οφείλει για παράδειγμα ένα ποσό σε μια επιχείρηση για να το εξοφλήσει ζητά φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η εξασφάλιση της ενημερότητας από την πλευρά της επιχείρησης απαιτεί την τακτοποίηση των χρεών προς το δημόσιο και τους φορείς του δημοσίου, η οποία με την σειρά της προϋποθέτει σε αρκετές περιπτώσεις την εισροή του χρήματος από τις οφειλές του δημοσίου, και γίνεται ένας φαύλος κύκλος γραφειοκρατίας με συνεπακόλουθο την διαφθορά και αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αφενός να μην μπορούν να λειτουργήσουν και αφετέρου στους φορείς του δημοσίου να μην πιστώνονται απολύτως πλέον απαραίτητα ποσά.

Με το σχέδιο Βαρουφάκη, ο κάθε λογαριασμός δικαιούχου θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ένα σημείο συμψηφισμού και εκκαθάρισης χρεώσεων και πιστώσεων από τους διαφόρους φορείς του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αλλά και προς τους πολίτες (στο μέλλον) με πλήρως ελεγχόμενο τρόπο και μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον, με κανόνες σταθερούς, απόλυτη διαφάνεια και το βασικό χωρίς γραφειοκρατία. Με αυτό το σκεπτικό το σχέδιο Βαρουφάκη είναι μια πραγματική ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ.

Βλάσης Μανθογιάννης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. σσσσσσσσσσσσσσ!!!!! μη λετε τετοια τη iou και βλακειες ευρο για τα ευρολυγουρια!!!! θελετε να μασ περασουν για προδοτες σαν τον βαρουφακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακου ...δεν μας ενδιαφέρουν οι τυχοδιώκτες σαν τον τύπο , διορισμένο απο την κεφαλή την σαπισμένη .
    300+1 πρεπει οπωσδήποτε να εγκαταλείψουν την βουλη των ΕΛΛΗΝΩΝ με το καλο , ή , το κακο .
    Πατριδα θρησκεία οικογενεια και ολοι τουτοι που παριστάνουν την εξουσια δεν τα υπηρετούν γιατι εχουν ξένα αφεντικα , μέχρι εδω ...

    Ξεσηκωμός ! Χανόμαστε .
    Ολα τα αλλα ειναι για τηλεοπληκτους χαχολους . Τι ειπε ...πως εκλασε ...τι θα κάνει τωρα ...
    Όλη με μια κραυγή ΠΙΣΩ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ .

    Μην περιμένουμε να λιμοκτονουσουμε πρώτα και μετα να τους πάρουμε με κλωτσιες και γροδιες .

    Σημερα Αντίσταση και οι αρθρογράφοι να το βουλώσουν , δεν μας ενδιαφέρουν τα σκουλήκια της ντπ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι απο κατι τυπους σαν και τον αποπανω που χασαμε την κυπρο και την καθε κυπρο. ντου στα αγγουρια και οπου βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]