Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο υπερόπλο της Ρωσίας απενεργοποιεί τους δορυφόρους των αντιπάλων!

Όταν η διπλωματία αποτυγχάνει, τότε «μιλούν» τα όπλα. Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκε η Ρωσία, την ώρα που το ΝΑΤΟ αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις του κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων της και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μυστικό ηλεκτρονικό υπερόπλο, το οποίο –ούτε λίγο ούτε πολύ- θα έχει τη δυνατότητα να καθιστά τα οπλικά και δορυφορικά συστήματα του εχθρού εντελώς άχρηστα!

Σύμφωνα με τους ρώσους κατασκευαστές του επαναστατικού υπερόπλου, πρόκειται «για ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου, ικανό να καταστείλει τα συστήματα καθοδήγησης των πυραύλων και άλλων υψηλής ακρίβειας οπλικών συστημάτων, καθώς επίσης και τη λειτουργία των δορυφορικών ηλεκτρονικών εξοπλισμών».

Το νέο αυτό υπερόπλο θα μπορεί να τοποθετηθείς σε χερσαίους, εναέριους ή θαλάσσιους φορείς, ώστε να μην παραβαίνει τη διεθνή νομοθεσία, που απαγορεύει ανάλογα συστήματα να τοποθετούνται σε δορυφόρους.
Οι δημιουργοί του όμως δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Ραδιοηλεκτρονικών Τεχνολογιών Γιούρι Μαγέφσκι δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι «το σύστημα θα στοχεύει στα εχθρικά στρατηγικά αεροσκάφη, τα συμβατικά αεροπλανοφόρα, τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και τα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ θα καταστέλλει τη λειτουργία των στρατιωτικών δορυφόρων και των ραδιοηλεκτρονικών μηχανημάτων».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ρωσικού στρατού, το νέο σύστημα –που μάλλον θα φέρει την κωδική ονομασία Krasulha – 4, ήδη βρίσκεται σε δοκιμές στα εργαστήρια, ενώ έως το τέλος του χρόνου πρόκειται να δοκιμαστεί σε περιοχές στρατιωτικών δοκιμών.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]