Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβα Λαφαζάνη: Όχι σε 3ο Μνημόνιο

Σαφείς αιχμές του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κατά των τελευταίων κινήσεων του Πρωθυπουργού

Ιδιαίτερα επιθετικός και διχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη συμφωνία που προετοιμάζει (;) η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως “δε θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε συμφωνία που στην ουσία του θα είναι τρίτο μνημόνιο.”

Στο ίδιο πλαίσιο επικαλέστηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας με νόημα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί το "όχι" να μετατραπεί σε ταπεινωτικό “ναι”.

Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κινείται ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι "το όχι του ελληνικού λαού δεν θα μετατραπεί σε πραγματικό ναι και σε καινούργια μνημονικά κρεματόρια”.

Έχουμε πολλές επιλογές, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι "εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, αλλά η πιο ανυπόφορη θα είναι μία επιλογή λεηλασίας του λαού μας. Γιατί θα φέρει περισσότερα δάκρυα και πόνο στους πολίτες".

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι όραμα της κυβέρνηση μία Ελλάδα που θα αναπτύσσεται σε μία παραγωγική και κοινωνική κατεύθυνση", ενώ παραδέχθηκε ότι αυτούς τους 6 μήνες έγιναν λάθη, τονίζοντας ότι "παρά τα λάθη και τις αστοχίες μας η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της για να παίξει ένα ενεργητικό ρόλο στην περιοχή μας”.

Όπως τόνισε "θέλουμε όμως μία συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για έξοδο από τη σημερινή κρίση, δεν θέλουμε στα 2 πρώτα Μνημόνιο να προστεθεί ακόμα ένα τρίτο σκληρής λιτότητας, βασάνων, χωρίς να δίνεται προοπτική στον τόπο". Προειδοποίησε τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία από κανέναν και λάθος όσοι τη θεωρούν όμηρο, η Ελλάδα δεν βρίσκεται με το πιστόλι στο κρόταφο ούτε υπό εκτέλεση να δεχθεί όσα τετελεσμένα της προσφέρουν" και συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης "οι Ευρωπαϊκοί κύκλοι που σκέφτονται έτσι είναι εκείνοι που ετοιμάζουν να γράψουν την πιο βάρβαρη σελίδα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο”.

Δήλωσε, επίσης, ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δε έχουν καμία άλλη επιλογή από το να συνυπρογράψουν τη θανατική τους καταδίκη. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο μία επιλογή για το μέλλον της για να δεχθεί μία απαράδεκτη συμφωνία.

To λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Γιατί ο κ. Λαφαζάνης και όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν μαζί του, συνεχίζει να παραμένει σε ένα κόμμα με το οποίο δεν τον συνδέει σχεδόν τίποτε...; Μήπως επιλέγει την λεκτική του επανάσταση (για να έχει ήσυχη την "αριστερή" συνείδησή του) και συνεχίζει να υπουργεύει στην κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή -πολύ απλά- είναι ωραία η καρέκλα της εξουσίας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μηπως ο Λαφαζανης ξερει εκ των προτερων οτι ΚΑΙ αυτα τα "μετρα" θα απορριφθουν απο τους

    εταιρους;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαφαζανη οσο αξία εχει η πορδη μιας γελάδας ..τόση αξία εχει και ο λόγος σου ξεφτυλισμενοι ανθελληνες ΟΛΟΙ ΣΑΣ .
    Θα μας πνιξεται στο αίμα μας , αλλα θα πνιγηττε και εσεις ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ αληταραδες ανθελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]