Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τέλος της αθωότητας και η έλευση του 21ου αιώνα

Τα ψέματα τελείωσαν, και για τον «μικρό Αλέξη» η εποχή της αθωότητας ολοκληρώθηκε άδοξα και απότομα

Tου Γιώργου Δώρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου απευθείας από το Δεκαπενταμελές του σχολείου του. Ο πρωθυπουργός διέπρεψε στο μαθητικό κίνημα στα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το μεσοδιάστημα ήταν για τον Έλληνα πρωθυπουργό μια απλή εκδρομή προς την εξουσία, επί τη βάση της φθοράς των αντιπάλων του. Μια πορεία επαγγελματία πολιτικού, που δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή διαφορετικό από τους παλαιότερους. Υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς –μάλλον τα πάντα στους πάντες-, αλλά αυτό είναι στην Ελλάδα κάτι συνηθισμένο. Μια σίγουρη συνταγή για την εκλογική νίκη, αφού το εκλογικό σώμα διαχρονικά αναζητά την ευκολία. Ένα βέβαιο διαβατήριο προς ένα γκρίζο μέλλον, ακόμη κι όταν το βράδυ των εκλογών έχουμε πάρτι. 

Τις τελευταίες ημέρες τα πάντα έχουν αλλάξει. Η κυβερνητική αμεριμνησία των έξι μηνών οδήγησε στον… τοίχο. Τα ψέματα τελείωσαν. Για τον μικρό Αλέξη η εποχή της αθωότητας ολοκληρώθηκε άδοξα και απότομα. Λίγες μόλις ημέρες από την παιδική του κυριαρχία μέσω ενός δημοψηφίσματος στο οποίο ο κάθε πολίτης ψήφιζε ό,τι νόμιζε, αφού το ερώτημα εκτός από ανύπαρκτο ήταν και ασαφές, ο πρωθυπουργός είναι ηττημένος στο εσωτερικό και άσχημα στριμωγμένος στο εξωτερικό. Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σήμερα μας αφορούν αφού το κόμμα είναι ο κορμός της κυβέρνησης, ενώ η σύγκρουση με την Ευρωζώνη έχει φτάσει στο μέχρι πρότινος αδιανόητο σημείο της αποβολής της χώρας και των Ελλήνων από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι έστω την τελευταία στιγμή ο «μικρός Αλέξης» του προεκλογικού διαφημιστικού σποτ του Πάνου Καμένου προσπαθεί να φρενάρει το τρένο. Να διατηρήσει την οικονομία στον αστερισμό του ευρώ και τη χώρα στην Ευρώπη. Διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους για τις μεταρρυθμίσεις, πριν υποχρεωθεί να διαπραγματευθεί ανθρωπιστική βοήθεια!

Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Εννοείται ότι οι πολίτες που έχουν κοινή αίσθηση και απλή λογική εύχονται να πάνε όλα καλά. Και ελπίζουν η χώρα να αποκτήσει σύντομα μια στοιχειώδη κανονικότητα. Ό,τι κι αν συμβεί, πάντως, οι πέντε προηγούμενοι μήνες θα καταγραφούν στην ελληνική ιστορία με θολά γράμματα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι μια παρέα από εφηβικά μυαλά συνεπικουρούμενα από κάτι βλαχομπαρόκ εθνικιστικά γερόντια αποφάσισαν να παίξουν την ελληνική κοινωνία στα ζάρια.

Ξεκίνησαν να αλλάξουν την Ευρώπη βρίζοντας τους ηγέτες της και κοντεύουν να διαλύσουν την Ελλάδα παρακαλώντας για νέο δάνειο 80 δισ. ευρώ! Μια υπόθεση που θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια του κόσμου ως κακό παράδειγμα διακυβέρνησης, άγνοιας κινδύνου, καθώς και υποτίμησης και περιφρόνησης εταίρων. Ως επικίνδυνος και ανεύθυνος ερασιτεχνισμός. Ως προσπάθεια να απαντήσει κανείς στα ερωτήματα του 21ου αιώνα με όρους του 19ου αιώνα.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]