Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα 12 μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη

Οι δεσμεύσεις που καλείται να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση αποτυπώνονται στο σημείωμα του Eurogroup που τέθηκε υπόψη των ηγετών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

Το σημείωμα του Eurogroup ξεκινάει με την επισήμανση ότι είναι "επιτακτική ανάγκη να επαναδομηθεί η εμπιστοσύνη με τις ελληνικές αρχές, ως προϋπόθεση για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία για ένα πρόγραμμα υπό τον ESM" και διατυπώνεται ρητά η δέσμευση της ελληνικής πλευράς να νομοθετήσει χωρίς καθυστέρηση μέχρι την Τετάρτη συγκεκριμένα μέτρα.

Πρόκειται για τα εξης:

1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
4. Θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
5. Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
6. Πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών
7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
9. Αποφασιστική δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
10. Ανεξαρτησία του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ
11. Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης
12. Επιστροφή της Τρόικας-θεσμών στην Αθήνα

Το Eurogroup αναμένει να συνεχιστεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ "και καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να αναζητήσει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στην παρακολούθηση και χρηματοδότηση του προγράμματος". Αυτή είναι μια προϋπόθεση προκειμένου το Eurogroup να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα υπό τον ESM.

Δεδομένης της ανάγκης να επαναδομηθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα, το Eurogroup καλωσορίζει τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών να νομοθετήσουν χωρίς καθυστέρηση, μέχρι τις 15 Ιουλίου, μια πρώτη δέσμη μέτρων.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι μόνο υπό την προϋπόθεση της νομικής υιοθέτησης όλων των παραπάνω μέτρων από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα μπορέσει να ληφθεί μια απόφαση που θα εξουσιοδοτεί τους θεσμούς να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση ενός νέου Μνημονίου (Memorandum of Understanding).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]