Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Ανίκανη η Ε.Ε. να διαχειριστεί τα ζητήματα Ελλάδας και Βρετανίας

Σε μια σύγκριση της Ελλάδας με τη Βρετανία προχωρούν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, κάνοντας λόγο για εντυπωσιακά παρόμοια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ηγέτες των δύο χωρών.

Όπως γράφουν οι FT, οι κ.κ. Τσίπρας και Κάμερον επικαλούνται τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει για να προωθήσουν τις αλλαγές, υπολογίζοντας ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα δεχτούν τα αιτήματά τους προκειμένου να μην δουν την Ελλάδα να εγκαταλείπει την ευρωζώνη και τη Βρετανία να εγκαταλείπει την Ε.Ε. Και οι δύο βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τοίχος αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους που επιθυμούν να αποφύγουν, το Grexit και το Brexit.

Οι δυσκολίες αλλαγής της Ευρώπης εδράζονται στο μέγεθος και τη νομική πολυπλοκότητα της Ε.Ε., ενός οργανισμού που θεωρεί σχεδόν αδύνατη τη δυνατότητα διαχείρισης της ριζικής αλλαγής.

Εντός της Ε.Ε. υπάρχουν κυβερνήσεις με διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με το εάν οι ελληνικές ή βρετανικές απαιτήσεις είναι λογικές. Υπάρχει κάποια συμπάθεια στη Γαλλία και την Ιταλία για τα ελληνικά επιχειρήματα ότι το χρέος της χώρας είναι δύσκολο να εξοφληθεί και ότι η περαιτέρω βαθιά λιτότητα θα ήταν αντιπαραγωγική. Υπάρχει κάποια συμπάθεια στη βόρεια Ευρώπη για τα επιχειρήματα των Βρετανών. Αλλά, ανεξάρτητα από την αξία της ελληνικής και βρετανικής περίπτωσης, υπάρχει μια μεγάλη απροθυμία να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τη ριζική μεταρρύθμιση.

«Η αδυναμία ευελιξίας σε σχέση με τις αλλαγές είναι επικίνδυνη. Μια Ευρώπη που δεν μπορεί να επιδείξει ευελιξία, το πιθανότερο είναι να καταλήξει διασπασμένη», καταλήγει το δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]