Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ με κουκούλα

Ύποπτα εσωτερικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας από το Ταμείο! Το μόνο που δεν ζητά είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι άνδρες στην πλατεία

Παρασκήνιο που φαίνεται ότι συνδέεται ακόμη και με ύποπτα εσωτερικά παιχνίδια στη χώρα μας κρύβουν οι νέες βάρβαρες αξιώσεις του ΔΝΤ, ακόμη και στο παρά ένα, προκειμένου να συναινέσει στην επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Αυτή η διάχυτη αίσθηση ενισχύεται, μάλιστα, από συγκεκριμένες πληροφορίες για επαφές και υπόγειες συνεννοήσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί αδιέξοδο και να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως αλλαγή κυβέρνησης...

Το γεγονός ότι προκλήθηκε ξαφνική εμπλοκή την ώρα που όλα προιωνίζονταν επιτέλους συμφωνία ανέβασε το θερμόμετρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι ίδιος ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, θέλησε να στείλει μήνυμα στους συνομιλητές του και μέσω συνεργατών του έκανε τη δήλωση ότι «αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει: Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα». Φρόντισε επίσης να σημειώσει ότι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!»

Συμφέροντα

Ο κ. Τσίπρας φέρεται ότι ενημέρωσε γι' αυτά τα διατλαντικά παιχνίδια και τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιούνκερ.
Οπως ανέφεραν, μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη, μετά την υπαινικτική αναφορά σε «συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα» δεν αποκλείεται να υπάρξει, αναλόγως των εξελίξεων, κλιμάκωση, με ανοιχτή καταγγελία όσων υποκινούν αλλά και συμπράττουν σε αυτή την κατάσταση. Τούτου δοθέντος, η στάση του ΔΝΤ -το οποίο, μάλιστα, φάσκει και αντιφάσκει- δεν αποδίδεται μόνο στον οικονομικό σαδισμό του. Στο Ταμείο καταλογίζεται ότι κορυφαία στελέχη του βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ισχυρά οικονομικά (και μιντιακά) συμφέροντα της χώρας μας, που έχουν κάθε λόγο να θέλουν το πλήρες «τσαλάκωμα» της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου είτε να γονατίσει και να συνθηκολογήσει και μαζί τους, στο εσωτερικό, είτε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει σύντομα την εξουσία.

Διαπλοκή

Ακόμη κι αν αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία των εξοντωτικών πιέσεων, αποτελεί γεγονός ότι οι στενές σχέσεις της εγχώριας διαπλοκής, της λεγόμενης «τρόικας εσωτερικού», είχαν αναπτυχθεί από τα προηγούμενα χρόνια με τον μόνιμο αντιπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είχε εγκατασταθεί σε ένα ακριβοπληρωμένο φρούριο στη Φιλοθέη, απ' όπου συντόνιζε όλες τις βρόμικες κινήσεις του. Ο Τράα, μετά την αποχώρησή του από την Αθήνα, άρχισε τις μπίζνες με ξένες εταιρίες που ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις στη χώρα μας, συνεχίζοντας να αποτελεί τον σύνδεσμο ελληνικών οικονομικών και μνημονιακών συμφερόντων με τα ισχυρά κέντρα επιρροής εντός του ΔΝΤ...

Ο πόλεμος αυτός θυμίζει σε αρκετούς -τηρουμένων των αναλογιών- και όσα είχαν συμβεί μετά το 2004 στην υπόθεση του βασικού μετόχου, όταν η τότε κυβέρνηση δέχθηκε λυσσαλέα υπονόμευση μέσω Ευρώπης, αλλά με εσωτερική υποκίνηση από τους επονομαζόμενους «νταβατζήδες»

Ρέντσι: Στην Ε.Ε. κάποιοι μας πιέζουν για Grexit

Κάποιοι στην Ευρώπη όχι μόνο συζητούν, αλλά πιέζουν για Grexit. Ξεκάθαρος όσο ποτέ, ο Ματέο Ρέντσι προέβη σε αυτή τη δήλωση-σοκ λίγες ώρες πριν από το Eurogroup για την Ελλάδα και παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό Κοινοβούλιο, δήλωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να τη βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία». «Οι Ελληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μια ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλειστεί από την ευρωζώνη» προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και «θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις».

Ο ίδιος τόνισε τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που έχει η Αθήνα έως το τέλος του μήνα για να αποτραπεί πιθανή χρεοκοπία. Ο Ματέο Ρέντσι εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας «είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, διότι η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]