Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι και γιατί μετέφεραν το ελληνικό χρέος στους ευρωπαίους πολίτες;

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Παρεξηγημένη έννοια είναι η διαγραφή χρέους, η οποία θεωρείται από πολλούς ανέντιμη - εύλογα όσον αφορά τους φορολογουμένους των άλλων χωρών, οι οποίοι θα υποστούν τελικά τη ζημία, εάν αποφασισθεί, χωρίς να έχουν οι ίδιοι ευθύνες.

Κανένας όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Έλληνες Πολίτες για τη μεταφορά των χρεών τους από τους τοκογλύφους στα κράτη της Ευρωζώνης (ανάλυση) - αφού επρόκειτο για μία απόφαση που ελήφθη ερήμην τους το 2010, κυρίως από τους ηγέτες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία), καθώς επίσης από τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος ούτε τους ρώτησε, ούτε τους είχε προειδοποιήσει με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Δεν ρωτήθηκαν ούτε για το PSI, ξανά με ευθύνη του γαλλογερμανικού άξονα, ο οποίος απαγόρευσε δικτατορικά το δημοψήφισμα στον πρωθυπουργό - ενώ υπάρχουν πολλά άλλα «ελαφρυντικά», τα οποία έχουμε παρουσιάσει στις αναλύσεις «Ρήξη ή αργός θάνατος», «Ριζική λύση ή χρεοκοπία», «Διαγραφή» κοκ. Επομένως, η ανεντιμότητα της ενδεχόμενης διαγραφής δεν αφορά τους Έλληνες αλλά, κυρίως, τη Γερμανία - από την οποία θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να ζητήσουν την ανάληψη των ευθυνών, για την προστασία των τραπεζών εκ μέρους της.

Το τελεσίγραφο

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πλέον πολύ σοβαρή, ενώ το τελεσίγραφο της Τρόικα μάλλον πραγματικό.

Εν τούτοις η απλή λογική, σύμφωνα με την οποία μόνο εάν η οικονομία σταθεί στα πόδια της και αρχίσει να αναπτύσσεται, θα μπορεί να πληρώνει η Ελλάδα τα χρέη της, δεν γίνεται αποδεκτή από τους δανειστές - οπότε δεν ενδιαφέρονται ούτε για τη διάσωση της χώρας μας, ούτε για την Ευρωζώνη, ούτε για τα χρήματα που μας δάνεισαν, ερήμην τους φυσικά, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

Οι απαιτήσεις για νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, όταν τα τελευταία χρόνια έχουν περιορισθεί κατά 40%, καθώς επίσης για αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, θα οδηγούσαν εύλογα την Ελλάδα σε μία ακόμη πιο βαθιά ύφεση - οπότε δεν θα βοηθούσαν πουθενά τους δανειστές της χώρας.

Επομένως, κάτι άλλο επιδιώκεται, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε - ενώ ασφαλώς ο στόχος δεν είναι η ανατροπή μίας αριστερής κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της, για να καλύψουν τα τεράστια διαπραγματευτικά σφάλματα τους.

Σχόλιο ιστολογίου: Από τα άνω γραφόμενα του πολύ καλού οικονομολόγου κ. Βιλιάρδου, εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα ως προς την αθωότητα και την σκοπιμότητα μεταφοράς του Ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που συνοδεύεται από ένα αδικαιολόγητο απειλητικό τελεσίγραφο πτώχευσης της Ελλάδας, άρα και μη αποπληρωμής του ό,ποιου χρέους της, με αποτέλεσμα να κληθούν να πληρώσουν τα ευρωπαϊκά ασφαλιστικά ταμεία! Ο πραγματικός σκοπός, λοιπόν, φαίνεται πως δεν ήταν η διαχείριση του Ελληνικού χρέους και η διάσωση της Ελλάδας, αλλά η διαχείριση του ελληνικού χρέους με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να διαγράψει σημαντικό μέρος των ευρωπαϊκών τραπεζών (δηλαδή τις κομπίνες των τραπεζιτών) και στην εν συνεχεία μεταφορά σκληρών οικονομικών μέτρων κατά των ευρωπαίων πολιτών. Έτσι, διασώζεται το σάπιο τραπεζικό σύστημα, αλλά προσδίδονται και αυξημένες εξουσίες στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα η πραγματική διαφθορά (μεταξύ πολιτικών και τραπεζών να συνεχίζεται), ενώ ταυτόχρονα η πολιτική εξουσία να μεταβάλλεται και να γίνεται ακόμη πιο αυταρχική. Κανείς, φυσικά, δεν νοιάζεται για το ότι η Ελλάδα στοχοθετείται και δημιουργούνται έριδες μεταξύ ευρωπαϊκών λαών, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστες εσωτερικές συγκρούσεις στην Ευρώπη (επιδιωκόμενες για να «γυρίζει ο τροχός» της διεφθαρμένης εξουσίας), εκτός και εάν οι ευρωπαίοι πολίτες αντιδράσουν κατά των πολιτικών και οικονομικών ελίτ και όχι κατά των Ελλήνων πολιτών.

Διαβάστε επίσης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]