Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας προειδοποιεί Τουσκ: Μην υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει ένας ταπεινωμένος λαός

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ένας πολύ φορτισμένος διάλογος προέκυψε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τούσκ.
Όταν ο δεύτερος είπε στον έλληνα πρωθυπουργό “game is over”, δεν περίμενε να λάβει μία πολύ σοβαρή και σε έντονο ύφος απάντηση από τον Τσίπρα. «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ. ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι», αποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμη «να μην υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Το ύφος και το περιεχόμενο του διαλόγου είναι χαρακτηριστικό του πολύ άσχημου κλίματος ανάμεσα στους ευρωπαίους αξιωματούχους που διαπραγματεύονται κάτω από πολύ έντονους ρυθμούς. Σίγουρα σε αυτό δεν βοηθάει και η φυσική κόπωση που έχει καταβάλει όλους, μετά από την προχθεσινή 6ωρη διαβούλευση μέσα στη νύχτα και όσα επακολούθησαν εχθές από νωρίς το πρωί.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει καταθέσει προτάσεις. Από την άλλη πλευρά «οι προτάσεις δυστυχώς των Θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», είπε. Εξήγησε δε στον κ. Τουσκ ότι το κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονται αυτές οι προτάσεις «δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα», ενώ δήλωσε αποφασισμένος «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενοποίηση των ταμείων». Μάλιστα έκανε αναφορά για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

Η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού δε, ήταν ότι «μετά την ελληνική πρόταση», «ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα μπορεί να κατανοήσει, γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία». Αυτό που θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται σιγά σιγά πιστωτές αλλά και διεθνή και εγχώρια media είναι ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, δημόσια πλέον υπερθεματίζει το γεγονός της ξαφνικής αλλαγής στάσης εκ μέρους των πιστωτών και υποδηλώνοντας τουλάχιστον εμμέσως ότι αλλότρια συμφέροντα και κρυφές ατζέντες μπορεί να καθοδηγούν τέτοιες θέσεις και συμπεριφορές. Αυτή θα είναι και η κύρια γραμμή απολογίας αν όντως συμβεί το απευχόμενο graccident.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αλεξη μου ,

    «ο ιστορικός του μέλλοντος ΘΑ μπορεί να κατανοήσει, γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία»,

    διοτι δυστυχως, αυτη την "υποχωρηση" που εκανες -μεσω νεων μετρων-την εκμεταλλευονται αριστα

    οι τοκογλυφοι για να σε κουρελιασουν και να σε προβαλλουν ως "προτυπο προς αποφυγην" για

    πολιτικα ρευματα που αντιτιθενται στη λιτοτητα!

    Και ξερεις την ειρωνεια με την υποχωρηση Αλεξη μου;

    Αν κανεις μια, θα κανεις κι αλλες!

    Αφου δινεις "εδαφος", δινεις την δυνατοτητα να το παρει καποιος αλλος!!

    Και ετσι ανοιγεις την ορεξη του καποιου αλλου !!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]