Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Όχι" στους δανειστές, για έξοδο από την πτώχευση

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Ο τίτλος αυτού του σημειώματος, θα φανεί στα μάτια πολλών, ως αιρετικός ή και παράλογος, καθώς, όπου κι αν ανοίξεις την τηλεόραση σήμερα, θα ακούσεις μόνο την αντίθετη (προς τον τίτλο) άποψη, ότι η Χώρα απειλείται με πτώχευση αν πεί ΟΧΙ στους “δανειστές” της και δεν συμμορφωθεί στις απαιτήσεις τους.

Ο εσμός των βαμπίρ της κομματοκρατίας, που όλα αυτά τα χρόνια της “μεταπολίτευσης”, ρούφηξαν βουλιμικά το αίμα της Ελληνικής κοινωνίας, μέχρις εξαντλήσεώς της και τελικά πτώχευσής της (το 2010), έχουν βγει πάλι στα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης, παρέα με τους πλουμιστούς παπαγάλους και παπαγαλίνες τους, για να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, μετά το οποίο (αν δεν “περάσει”) τους περιμένουν μαύρες μέρες, γεμάτες καταδίκες για τα ανομολόγητα εγκλήματά τους.

Το τελευταίο τους χαρτί, είναι, κατά τη συνήθη τακτική τους, ένα ακόμα μεγάλο Ψέμμα, που το καλλιεργούν εντατικά τα τελευταία χρόνια, αυτά των Μνημονίων, στο θερμοκήπιο της τηλεόρασης.

Το ψέμμα ότι “η Χώρα απειλείται με πτώχευση”, ενώ είναι, ήδη, πτωχευμένη από τη μέρα που ομολόγησε πως δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα ερχόμενα (σε λίγες μέρες, τότε, που ήταν Απρίλης του 2010) Ομόλογά της.

Έτσι, τότε, η διαχείριση της Εθνικής μας Οικονομίας, παραδόθηκε (με τα “Μνημόνια”) άνευ όρων στην Τρόϊκα, μέλος της οποίας είναι το ΔΝΤ το οποίο είναι ο επίσημος “Σύνδικος πτωχεύσεων” τών κρατών/μελών του.

Απειλούν, λοιπόν, τον πτωχευμένο, με πτώχευση!!!

Αυτό, λοιπόν, που πράγματι συμβαίνει, είναι το ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, αλλά Η ΠΤΏΧΕΥΣΉ ΤΗΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Αυτό (η μή επισημοποίηση της πτώχευσης) δεν έγινε για την προστασία της Ελλάδας, αλλά για την προστασία των τότε ιδιωτών πιστωτών της, η οποία (προστασία) οργανώθηκε (με εκπληκτικά ευφυή τρόπο) με τη μετατροπή των οφειλών της Ελλάδας προς τους ιδιώτες (που κρατούσαν Ομόλογά της), σε οφειλή της Ελλάδας προς τα κράτη της ΟΝΕ (Οικονομική Νομισματική Ένωση ή EUROGROUP).

Και μάλιστα, με τον τρόπο αυτό, η διεθνής “Τραπεζοκρατία” (το μακρύ χέρι της “Διεθνούς του Χρήματος”) εξασφάλισε την είσπραξη των χαμένων (λόγω της πτώχευσης της Ελλάδας) επενδύσεών της, βάζοντας μάλιστα ως εγγυητή, τις κοινωνίες των κρατών/μελών της ΟΝΕ!!!

Έτσι, ενώ η Ελληνική κοινωνία έχει υποστεί ήδη (κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας) τα αποτελέσματα της πτώχευσης (αυτό το δράμα που όλοι ζούμε), δεν έχει το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρει η πτώχευση σε κάθε πτωχευμένο, που είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΒΆΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ ΤΟΥ.

Δηλαδή, με το πρόσχημα ότι δεν έχουμε πτωχεύσει, έχουμε όλα τα δραματικά αποτελέσματα τής πτώχευσης, αλλά επιπλέον, δεν έχουμε την προβλεπόμενη απαλλαγή μας από το χρέος μας!!!

Συνεργοί στο μέγιστο αυτό έγκλημα, δεν είναι μόνον αυτοί που το διέπραξαν, αλλά και αυτοί που το αποκρύπτουν.

Αυτό, λοιπόν, που μένει, ώστε να βγάλουμε από πάνω μας (και πάνω από τις επόμενες γενιές) το άχθος ενός άδικου και ασήκωτου (μή βιώσιμου) χρέους, είναι η επισημοποίηση της χρεωκοπίας μας.

Αυτό, λοιπόν, που αποτελεί τη σωτηρία της Χώρας μας, προβάλλεται (με τη δέουσα ένταση) ως καταστροφή της!!!

Ακριβώς το ίδιο όπως προβάλλονταν πάντοτε, από την κομματοκρατία, όλες οι καταστροφές, ως επιτεύγματα!!!... ως εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε η φούσκα της Ελληνικής Οικονομίας (προκειμένου να μπούμε στο Ευρώ) ή η άνοδος του Χρηματιστηρίου (που ρούφηξε, στο τέλος, όλες τις οικονομίες των μικρομεσαίων) και άλλα πολλά Ψέμματα που είχαν πάντοτε, το ίδιο γνώρισμα: να παρουσιάζουν, πάντοτε, τις καταστροφές, ως σωτήρια επιτεύγματα.... και οι πολίτες, κάθε φορά, να το πιστεύουν!!! Έτσι φτάσαμε στην ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!... Καιρός να αντιδράσουμε διαφορετικά!

Η Αλήθεια είναι πως η Ελλάδα, διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της, μετά την επισημοποίηση της πτώχευσης της.

Θα χρειαστεί να υποφέρουμε για λίγο χρόνο, αλλά η Χώρα μας θα αποκτήσει ΑΥΡΙΟ, το οποίο έχει χαθεί οριστικά με τη σημερινή ιδιόμορφη κατάσταση πτώχευσης (που μόνο τους “δανειστές” οφελεί), χωρίς την διαγραφή τού χρέους της, το οποίο είναι αδύνατον να εξοφληθεί στον αιώνα τον άπαντα (σύμφωνα με μελέτες του ίδιου του ΔΝΤ!!)!!...

Σήμερα, που είναι η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, περιμένουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, προσερχόμενος στη Βουλή, να ορθωθεί στο ανάστημα της θέσης του, να πεί την Αλήθεια στον Λαό, να καταγγείλει το έγκλημα αυτό και να ζητήσει από την Ελληνική κοινωνία να στηρίξει με κάθε θυσία που θα χρειαστεί, την απόφαση για ένα ηχηρό ΟΧΙ προς τις απαιτήσεις των “δανειστών” που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της Αυτοδιάθεσής της, που είναι και η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ για ένα καλύτερο αύριο, καθώς αποτελεί αναμφισβήτητη ιεράρχηση των κοινωνικών αξιών πως το ύψιστο κοινωνικό αγαθό κάθε κοινωνίας είναι η Αυτοδιάθεση της, αφού αποτελεί αξίωμα πως καμία κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει (ούτε και οικονομικά) αν δεν είναι ελεύθερη, δηλαδή αν αποτελεί αντικείμενο αποφάσεων και εκμετάλλευσης, άλλων.

Ελπίζεται πως ο Πρωθυπουργός, εν όψει τελικών αποφάσεών του, έχει υπ' όψη του πως:
  • Η Ελλάδα δεν είναι ο συρφετός των φοβισμένων ιδιωτών (idiots) τον οποίο έχει κατασκευάσει η ανηλεής προπαγάνδα των κατοχικών δυνάμεων με ενδοφλέβια χημιοθεραπεία, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, επί 5 χρόνια, ώστε να δέχονται αδιαμαρτύρητα την πρακτική τού άκρατου νεοφιλελευθερισμού για σοσιαλισμό, την ύπουλη προδοσία για πατριωτισμό, την Ολιγαρχία για Δημοκρατία, την υποδούλωση για Ελευθερία, το μαύρο για άσπρο, το κακό για καλό!!!
  • Γι αυτούς τους συμπαθείς συμπολίτες, που με την “πλύση των εγκεφάλων τους” που έχουν υποστεί, θεωρούν καταστροφή την σωτηρία της Χώρας, οφείλει η παρούσα κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την αποτοξίνωση από την τοξική πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί, ώστε να επανενταχθούν στην υγιή κοινωνική συμμετοχή, καθώς η Δημοκρατία, για να καρποφορήσει και να δώσει τους μοναδικούς καρπούς της, θέλει καθαρό μυαλό, κριτική σκέψη, Παιδεία και ιεράρχηση των κοινωνικών Αξιών.
  • Η Ελλάδα, είναι η Ιστορία της, που είναι η Ιστορία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
  • Η Ελλάδα, στη μακραίωνη ιστορία της, δεν έχει νίκες σε μάχες και πολέμους που οφείλονται στην αριθμητική της, ή στην οικονομική της, υπεροχή. Όλοι οι ιστορικά μοναδικοί θρίαμβοί της, οφείλονται στην πνευματική υπεροχή της, αυτή που γαλούχησε τις πανανθρώπινες κοινωνικές αξίες της Ελευθερίας, της Αυτοδιάθεσης, της Δημοκρατίας.
  • Σήμερα, στην Ευρώπη του 2015, η συγκυρία, φέρνει πάλι την Ελλάδα στο ιστορικό προσκήνιο, να στέκεται απέναντι στον εχθρό αυτών των αξιών που, κρυμμένος ύπουλα κάτω από το πέπλο δημοκρατικών διαδικασιών και οργάνων, επιτίθεται εναντίον αυτών των αξιών, προκειμένου να θεμελιώσει τη Νέα Βαρβαρότητα της παγκοσμιοποιημένης δύναμης του Χρήματος, ως Νέα Θρησκεία, με προφήτη αυτής, την “Κατανάλωση”.
Ελπίζεται, ο σημερινός Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής της Ελληνικής ιστορίας, να αδράξει την ευκαιρία και να ορθώσει το πρώτο μεγάλο εμπόδιο στην επέλαση της Νέας Βαρβαρότητας.
Αλλιώς, θα μείνει ένας ακόμα “διαπραγματευτής της μιζέριας και της ήττας”, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, “ολίγιστους”...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]