Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ολετήρες της Αριστεράς (τρεις Παπανδρέου κι ένας Τσίπρας)

Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη 

Από την εποχή των συγκεντρώσεων των «αγανακτισμένων» και της απαρχής των ετερόκλητων αριστερών συγκεντρώσεων, το είχαμε πει: Το μνημόνιο δεν είναι αρκετό να ενώσει τα αριστερά ετερόκλητα ρεύματα. Απουσιάζει η ιδεολογία και κυριαρχεί η ιδεοληψία, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να μην πληρώσουμε τα χρέη μας. 

Ένα μεγάλο ατόπημα της Αριστεράς είναι η έλλειψη “think tank”, η έλλειψη και η προώθηση της οποιασδήποτε αντίθετης αιτιολογημένης γνώμης. Τα αριστερά έντυπα, ΜΜΕ και διαδίκτυο, απέχουν σε κάτι που η δεξιά το θεωρεί αυτονόητο, την εξέταση της άλλης γνώμης. Η Αριστερά, μπορεί να λεχθεί ότι φοράει ροζέ γυαλιά, τζάμια θα έλεγε κανείς βαμμένα με αίμα. Εδώ, της ρίχνουμε κάποιο δίκιο για αυτά που βλέπει. 

Τρία αποτυχημένα αριστερά σενάρια διακυβέρνησης έχουνε γραφτεί στην ιστορία, τα οποία διέλυσαν οι τρεις Παπανδρέου. Πολύ φοβάμαι τώρα ότι γράφεται και το τέταρτο, το κατεξοχήν ανθρώπινο, στο οποίο ολετήρας (καταστροφεύς) θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, άθελά του, βρισκόμενος μπροστά στην πραγματικότητα θα πάρει θέση, δεξιά. 

Η διαφορά της δεξιάς από την αριστερή ιδεολογία έγκειται μοναχά στον λεγόμενο «ανθρωπισμό». Ο Αλέξης θα καταλάβει ότι είναι προτιμότερο το καπιταλιστικό ¨παιχνίδι» από το «μη παιχνίδι». Θα καταλάβει ότι αυτοί που φωνάζουν υπέρ της αριστεράς δεν είναι προτιμότεροι από αυτούς που φωνάζουν υπέρ της δεξιάς, διότι, στο δεξιό καπιταλιστικό παιχνίδι πέφτει και κάποιο κόκαλο με κρέας στο λαό, σε αντιπαράθεση με την αριστερά η οποία του υπόσχεται φιλέτο αλλά τρώει και τα κόκαλα το κράτος. Κι εδώ, στην Ελλάδα, σε οτιδήποτε εισδύει το κράτος, το καταστρέφει. 

Αλλά και η «Δεξιά», είναι δεξιά; Θα έλεγε κανείς πως είναι μια δεξιά που σοσιαλίζει.  Που δεν είχε ποτέ την τόλμη να εφαρμόσει δεξιά πολιτική πάνω στο δόγμα «ανήκομεν στη Δύση». Από την εποχή του Παπαληγούρα – Καραμανλή, ήταν δεξιά με ενισχυμένο τον δεξιό λοβό του εγκεφάλου, και πήγαινε αριστερά. Είχε αριστεροώθηση. 

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε:
 «Βάλτε το λαό στο καπιταλιστικό παιχνίδι». Καπιταλισμός σημαίνει «κεφαλαιοποίηση», και αυτή είναι, εκτός από υλική, και πνευματική. Ειδικά το πνεύμα αποδίδει υπεραξία. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντοτε σε άμυνα. Πρέπει να περάσουμε και στην υλικο-πνευματική επίθεση. Αρκετά πια ο Μάης του 68. Αρκούν οι Παπανδρέου και ένας Τσίπρας. Ας προωθηθεί η καπιταλιστική αλλαγή. 

 «Όταν περνάς από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, τράβα προς τη Σκύλα. Εκεί θα χάσεις μερικούς άνδρες, ενώ προς τη Χάρυβδη θα τα χάσεις όλα». Αυτά είπε η Κίρκη στον Οδυσσέα, συμβουλεύοντάς τον πως δεν μπορεί να περάσει ούτε από τη μέση διότι τα νερά θα τον τραβάνε προς την άβυσσο. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο συμπαθής Αλέξης, για να μη γίνει ο τέταρτος, της συναισθηματικής αριστεράς, και του αμυνόμενου ανθρωπισμού, ο ολετήρας.  


Πηγή "Στοχασμός - Πολιτική" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]