Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδύνατη η λύση με τους όρους των δανειστών

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

33% φορολογΙα στους αγρότες, 100% φορολογία στους επιχειρηματίες και αύξηση του ΦΠΑ, που ζητούν οι δανειστές, αποτελούν απλά χυδαιότητα, και δεν φαντάζομαι ότι θα τολμούσαν να τα εκφωνήσουν και οι πιο άσχετοι οικονομολόγοι του πολιτισμένου κόσμου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «κεϋνσιανός» για να καταλάβει ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν καταδίκη εις θάνατον μίας οικονομίας. Αφού έτσι παύει να υφίσταται ζήτηση και κατανάλωση, άρα εμπόριο, ανάπτυξη και κατά συνέπεια απασχόληση.

Μα και οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, διότι ούτε η νεοφιλελεύθερη οικονομική σκέψη δέχεται τη φορολογική κατακρεούργηση των επιχειρήσεων, που αποδομεί πλήρως την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας.

Διερωτάται κανείς σε ποιά καινοφανή σχολή σκέψης ανήκουν όλοι αυτοί οι φωστήρες που εμπνεύσθηκαν αυτά τα μέτρα, που χθες απέρριψε, και ορθώς, η ελληνική κυβέρνηση.

Θα μπορούσαν π.χ. να έχουν προτείνει μία ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού και του φορολογικού συστήματος, και μάλιστα να μας στείλουν εμπειρογνώμονες να μας βοηθήσουν να τα πραγματοποιήσουμε. Αυτό θα αποτελούσε μία πραγματική επανάσταση.

Θα μπορούσαν να εισηγηθούν μία ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, μηχανισμούς αντιμετώπισης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Εξαιρετική ιδέα.

Θα μπορούσαν να στηρίξουν μία παραγωγική επανεκκίνηση της οικονομίας μας με τεχνογνωσία για εξαγωγικό marketing, βιολογικά προϊόντα, ΠΟΠ κλπ. Θα ήταν ευχής έργον.

Αλλά αυτό το μαρτύριο φόρων και περικοπών, που τελειωμό δεν έχει, σε τι ακριβώς αποσκοπεί; Η δε λύσσα όλων αυτών των Σόϊμπλε, Ντάισελμπλουμ κλπ. είναι τόσο μεγάλη, ώστε κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα χρηματιστήρια και το ευρώ προκειμένου να «φρονηματίσουν» την οικονομικά ασήμαντη (2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ) απαθλιωμένη Ελλάδα για δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι η διαφορά στις διαπραγματεύσεις!

Ό,τι και να επιδιώκουν οι δανειστές, είτε κινούνται από μωρία είτε από εμπάθεια είτε από ιδεοληψία είτε από άλλα πιο σκοτεινά και δυσεξερεύνητα κίνητρα, ασφαλώς η Ελλάδα δεν θα τους ακολουθήσει στην οδό της οικονομικής παραφροσύνης.
Και συνιστούμε στους κκ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη να σταματήσουν να δικαιώνουν τους δανειστές μας, γιατί απλά εκτίθενται, όχι μόνον ως προς τις πολιτικές τους προθέσεις αλλά και ως προς τις θεωρητικές οικονομικές τους γνώσεις.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]