Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο - σοκ του Μοσκοβισί: Τι είπε στους ευρωβουλευτές σε κλειστή σύσκεψη

Επανέρχεται το σενάριο της εξάμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος που είχε πέσει στο τραπέζι της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής. Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες το βράδυ τους ευρωβουλευτές τονίζοντας ότι στην Ελλάδα και τους θεσμούς προτάθηκε η παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει πρόβλεψη για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Μοσκοβισί, οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων για νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, μόνο εφόσον υλοποιηθούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για ένα σενάριο που έχει απορρίψει η Αθήνα καθώς επιτείνει την αβεβαιότητα και δεν δίνει λύσεις στο βασικό πρόβλημα που είναι το χρέος. Θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενιαία λύση ου θα περιλαμβάνει και το χρέος.
Κατά τον κύριο Μοσκοβισί, στο επόμενο πρόγραμμα δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον ζητήματα ως προς την εφαρμογή του, θα υπάρχει όμως αναφορά στο πώς θα ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος. Και πάλι, επεσήμανε ο Επίτροπος, θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, για τα οποία θα πρέπει να δεσμευτεί η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Μοσκοβισί στους ευρωβουλευτές, υπάρχει μια βάση συζήτησης μετά τις ελληνικές προτάσεις για να λυθεί και το φορολογικό αν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την Ελλάδα. «Μπορεί να μην είμαστε σοσιαλδημοκράτες αλλά σεβόμαστε και προσπαθούμε για όλους τους Έλληνες» φέρεται να είπε ο Γάλλος επίτροπος.
Ο κύριος Μοσκοβισί είπε χαρακτηριστικά πως οι υψηλόβαθμα στελέχη των εταίρων υπέστησαν «σοκ» από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς πρόκειται να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση - μεγαλύτερη ακόμα και από εκείνων του ΔΝΤ!

Ο επίτροπος ανέφερε ακόμα πως οι θεσμοί θέλησαν να δώσουν κάποιες ανάσες σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, κάτι που όμως απέρριψε η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων.
Παρόντες στην ενημέρωση του κυρίου Μοσκοβισί, που έγινε με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στις Βρυξέλλες, ήταν μεταξύ άλλων και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης. Μίλτος Κύρκος και άλλοι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Μπορεί να μην είμαστε σοσιαλδημοκράτες αλλά σεβόμαστε και προσπαθούμε για όλους τους

    Έλληνες»

    Αφου μας "σεβεστε" εσεις , μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]