Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: «Δεν θα αφήσω την Αθήνα να γίνει Πρίστινα»

Σε μια άκρως περίεργη δήλωση που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πραγματικά δεδομένα της περιοχής προχώρησε η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της.

Η Μέρκελ μιλώντας για την περίπτωση του ελληνικού προβλήματος και απευθυνόμενη στους 311 βουλευτές του κόμματός της δήλωσε πως «δε θα αφήσω την Αθήνα να γίνει Πρίστινα».

Η δήλωση αυτή της Μέρκελ η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών ανασύρει εφιαλτικές μνήμες από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο με τις εκατόμβες θυμάτων το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έγινε τυχαία.

Το να εκλάβει η Γερμανίδα καγκελάριος μια περιοχή η οποία ακόμη και σήμερα είναι η πιο ασταθής των Βαλκανίων και πριν να ξεσπάσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν και η πλέον επικίνδυνη ως «παράδειγμα προς αποφυγή» για την Ελλάδα, αποτελεί ένα πολιτικό και γεωστρατηγικό ακροβατισμό που εφαρμοζόμενος στην Ελλάδα μόνο ζοφερές σκέψεις μπορεί να φέρει.

Ακριβώς δεν έχει ξεκαθαριστεί τι εννοούσε η Α.Μέρκελ όταν παρομοίασε την Αθήνα με την πρωτεύουσα του Κοσσόβου Πρίστινα. Κάποιοι εξηγούν πως εννοούσε το γεγονός ότι στο Κόσσοβο εκτός τοπυ τοπικού νομίσματος υπάρχει και το ευρώ αναφερόμενη και απορρίπτοντας τα σχέδια του Β. Σόιμπλε για διπλό νόμισμα.

Από την άλλη όμως η δήλωσή της έχει επεκτάσεις που μοιραία γίνονται εξαιτίας του αιματηρού παρελθόντος της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ περίεργη όσο και πολλαπλά ερμηνεύσιμη δήλωση. Εάν η Μέρκελ ήθελε να καυτηριάσει τους κινδύνους από την ύπαρξη ενός διπλοπύ νομίσματος θα μπορούσε να διαλέξει μια άλλη περιοχή και όχι τουλάχιστον το Κόσσοβο που ακόμη και σήμερα συνιστά ένα πεδίο έντονης αντιπαράθεσης και το σημαντικότερο όπως αναφέραμε με αιματηρό, αιματηρότατο παρελθόν.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε η Α.Μέρκελ στο πλαίσιο της εξαγγελίας της για την έκτακτη σύγκληση του γερμανικού κοινοβουλίου στις 18 Ιουνίου την πιο κρίσιμη ημέρα έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα για την Ελληνική οικονομία.
Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο πολλοί πιστεύουν πως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για συμφωνία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη η Μερκελ και οι Γερμανοι κρινουν το τι θα γινουμε ή οχι;

    Αν θελουν δηλαδη, μπορει να μας αφησουν να γινουμε και "Πριστινα";

    Απο τα κεφια και τις ορεξεις των γερμανων εξαρταται το μελλον μας;

    Παραβγαινει με την Χιλαρυ σε διαγωνισμο αλαζονειας, ή με τον Σοϊμπλε;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]