Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκαλύπτονται και άλλες παρακολουθήσεις των ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε δύο υπουργούς Οικονομίας της Γαλλίας και ασκούσε οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας επί σειρά ετών, σύμφωνα με πολλά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του ιστοτόπου WikiLeaks και δημοσίευσαν χθες βράδυ η εφημερίδα Liberation και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart.

«Πολλές πολιτικές προσωπικότητες και ανώτεροι Γάλλοι δημόσιοι λειτουργοί παρακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια», αναφέρουν τα δύο ΜΜΕ, που αναφέρουν τα ονόματα του σημερινού Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπουργού Οικονομίας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τον Μάιο του 2012 ως τον Αύγουστο του 2014, αλλά και του Φρανσουά Μπαρουέν, υπουργού Οικονομικών και κατόπιν Οικονομίας του πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί από τον Μάρτιο του 2010 ως τον Μάιο του 2012.

Στον κατάλογο των προσωπικοτήτων οι επικοινωνίες των οποίων υποκλέπτονταν από την NSA στη Γαλλία συμπεριλαμβάνονται οι τρεις τελευταίοι Πρόεδροι της χώρας-Φρανσουά Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ-σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δημοσίευσαν τα ίδια μέσα την περασμένη Τετάρτη. Η NSA επιδιδόταν σε μαζικής κλίμακας οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας», επικαλούμενος πέντε αμερικανικές παρουσιάσεις στοιχείων που είχαν υποκλαπεί από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και δημοσιοποιεί ο WikiLeaks. Σύμφωνα με τον ιστότοπο η NSA κατασκόπευε «περίπου 100″ μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων όσες είναι στον CAC40.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]