Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαι υπέρ του ευρώ και κατά της λιτότητας

Φυσικά και προτιμώ το ευρώ... Μπορώ να ψωνίζω ό,τι θέλω από την Γερμανία, την Ολλανδία και τις άλλες πολιτισμένες χώρες. Μπορώ να έχω ωραίες ψηφιακές μηχανές και την τελευταία εκδοχή Άϊπαντ. Μπορώ να πηγαίνω σε εξωτικές χώρες για διακοπές, χωρίς να κάθομαι στην ουρά στην Τράπεζα της Ελλάδος για συνάλλαγμα.  Φτηνή παρμεζάνα και πεκορίνο και ζαμπόν Πάρμα, του πουλιού το γάλα, και όλα με νόμισμα που βγαίνει από το ΑΤΜ επειδή έχω μια αργομισθία σε κάποια καρέκλα του ημι-Δημοσίου, ή την σύνταξη του μπαμπά.  Και ρεύμα από την Βουλγαρία. Γιατί να ζορίζομαι και να έχω φουγάρα? Προτιμώ τον φρεντοντσίνο κάτω από τον πλάτανο.

Και είμαι κατά της λιτότητας... Προτιμώ να περνάω καλά. Γιατί να σκάβω για να φυτεύω κρεμμυδάκια όταν μπορώ να τα φέρω από την Γερμανία;  Γιατί να λερώνομαι με ντομάτες, όταν έρχονται από την Γαλλία;  Τι;  7-3 σε βάρδια σε εργοστάσιο; Α-πα-πα-πα... Αντι-οικολογικό και καπιταλιστικό.  Γιατί να πρέπει να κάνω κάτι κουραστικό όταν είναι τόσο πιο εύκολο να πληρώνομαι για να κάθομαι;  Γιατί να μην έχω όσα θέλω και να ξοδεύω σε ό,τι γουστάρω;

Είμαστε όλοι υπέρ του ευρώ, και κατά της λιτότητας, σε συλλογική παράκρουση εξανδραποδισμοιύ που ειλικρινά δεν ξέρω πώς τελειώνει. Εισάγουμε τα πάντα. Δεν εξάγουμε τίποτα (και κάθε μέρα και λιγότερα). Ασχολούμαστε με "δράσεις" και όχι με "παραγωγή". Παιδεία μηδέν. Τα λαχεία έγιναν "επενδύσεις". Οι επιδοτήσεις έγιναν "επενδύσεις". Οι πιλάτες και η γιόγκα μέρος του ΑΕΠ.   Και να περνάμε καλά.

Δυστυχώς δεν θα βγούμε από το ευρώ.  Έχουμε καταντήσει εσωτερικοί μετανάστες, μέχρι που να είναι φθηνότερο σε αυτούς που συντηρούν αυτή την ανωμαλία να μας κάνουν εξωτερικούς μετανάστες, να φέρουν καινούργιους, και να τελειώνει η άσκηση.

Αλλά εάν βγούμε σίγουρα θα μας σώσουν οι Ρώσοι. Ή οι Τούρκοι...

Και δεν περνάει από κανενός το κεφάλι, ότι είτε με τους Γερμανούς, είτε με τους Ρώσους, δεν πατάμε στα πόδια μας....
Ναι, ας φέρουμε Ρώσικο αέριο... Και τι θα το κάνουμε;  Με τι θα το πληρώνουμε;  Από ΦΠΑ σε καφετέριες;  Από ΦΠΑ σε ΑΠΕ;

Πηγή Archaeopteryx


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]