Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Βαρουφάκη: "Δηλαδή προεκλογικά λέγαμε π@π@ριές;"

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα χωρίς να λείπουν οι στιγμές έντασεις. Κάποιοι μιλούν για έναρξη του ψυχολογικού μασάζ προκειμένου η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την συμφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη δυσφορία τους και ζήτησαν ξεχωριστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ενημερωθούν αναλυτικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βουλευτής που πήρε το λόγο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με αυτά που ακούμε, διαπιστώνουμε πως υπάρχει συνολική οπισθοχώρηση. Αναιρείται η πορεία μιας ζωής. Δηλαδή, τι; Λέγαμε π@π@ριές προεκλογικά;».

Τα λόγια αυτά του βουλευτή φέρονται να απηχούν και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μεταξύ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές.

Αναφερόμενος στις εξελισσόμενες συζητήσεις με τους πιστωτές, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση ζητά μια ενιαία συμφωνία, και υποστήριξε ότι «σ” αυτό συμφωνεί και η Άνγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει θέσει θέμα διαγραφής χρέους, αλλά έχει θέσει το θέμα της αποπληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ ύψους 27 δισ. (στα οποία η κυβέρνηση θέλει να εφαρμοστεί το λεγόμενο roll over και να μεταφερθούν στον ESM, ώστε η αποπληρωμή τους να μετακυλιθεί στο μέλλον).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι δεν πρέπει να πληρωθεί άλλη δόση συνολικά προς τους δανειστές -συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, αυτής της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Ωστόσο, τα λόγια του αυυτά ερμηνεύθηκαν από τους βουλευτές ως μια προσπάθεια να κάνει «αριστερή στροφή», μετά τις επικρίσεις. Και αυτό, γιατί νωρίτερα είχε αναπτύξει τις θέσεις του υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΟΛΠ, για τον οποίο υποστήριξε ότι δεν είναι κερδοφόρος.

Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός, ενώ συζητώντας μεταξύ τους σε πηγαδάκια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.



Πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Κάποιοι μιλούν για έναρξη του ψυχολογικού μασάζ προκειμένου η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την συμφωνία."

    ...και το "ψυχολογικο μασαζ" θα μεταφερθει σιγα-σιγα και στους πολιτες !

    Η "χωνεψη" διευκολυνεται οταν σπας -ξαφνικα- την διαρκουμενη αβεβαιοτητα!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]