Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ο Σόιμπλε αποχαιρέτησε την Ελλάδα από το ευρώ

Άγνωστος ο τρόπος αντίδρασης των αγορών την Δευτέρα απέναντι στα υπόλοιπα αδύναμα οικονομικά μέλη της Ευρωζώνης

Με συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα συνεχίζει μόνη της απέναντι στο χρέος και πως η Ευρώπη θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον ελληνικό λαό στην επικείμενη κρίση που πρόκειται να ξεσπάσει στο εσωτερικό της χώρας.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Σόιμπλε κατέβαλε μία προσπάθεια να εμφανίσει μία ισχυρή ευρωζώνη, με δοκιμασμένους μηχανισμούς που λειτουργούν και γενικότερα μία ασφαλή οικονομική συμμαχία η οποία θα ενισχυθεί όσο χρειάζεται προκειμένου να μην δημιουργηθούν – διαχυθούν προβλήματα και σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.
Αξίζει, ίσως να τονίσουμε αυτό το σημείο, αφού υπάρχουν σαφείς φόβοι από τον κ. Σόιμπλε, οι οποίοι αφορούν την οικονομική ασφάλεια και, κυρίως, το πολιτικό αρραγές των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Τέλος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν απολύτως σαφής, πως η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το ελληνικό χρέος και την αποπληρωμή του, την οποία η Ευρωζώνη την θεωρεί αυτονόητη από τις δηλώσεις (που προηγήθηκαν) του προέδρου του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Απο τη μια ο Σοϊμπλε αποχαιρετησε την Ελλαδα απο το ευρω και απο την αλλη

    " ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν απολύτως σαφής, πως η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει

    στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη....."!!

    Ετσι "αποχαιρετουν" αυτοι;;!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακοίνωσε πτώχευση μέσα στην ευρωζώνη και ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό. Προσπαθούν να φανούν καλοί ενώ είναι αυτοί που δημιούργησαν μία γενοκτονία που έγινε στα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα. προσπαθεί ο εγκληματίας να πει ότι δεν είναι δολοφόνος, ενώ κρατάει το ματωμένο μαχαίρι στα χέρια του. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος τους. Να μην τους κατηγορήσουν για εγκλήματα κατά της Ελλάδας, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

      Διαγραφή
    2. Τέλεια περιγραφή!

      Διαγραφή
  2. "..πως η Ευρώπη θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον ελληνικό λαό..."

    Η ανθρωπιστική βοήθεια των Ευρωπαίων έχει ήδη σώσει πολλές χώρες όπως την Γιουγκοσλαβία την Λιβύη, την Συρία και άλλες.
    Σύντομα κοντά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]