Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

Και ξαφνικά, ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να δώσει από τα πρακτικά του Eurogroup την πρόταση που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν οι δανειστές προς την ελληνική αντιπροσωπεία διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, επειδή το βράδυ της 26ης Ιουνίου η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Είναι σαφές πως είτε οι ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες ως ηλίθιους, είτε προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, αφού είναι γνωστό πως ήταν οι δανειστές που έλεγαν «game is over» (ή εκείνο το "take it or leave it") επισημαίνοντας πως όλα έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει άλλη πρόταση, ενώ ήταν οι ίδιοι που επέμεναν στην εφαρμογή ενός καταστροφικού (στον απόλυτο βαθμό) προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας από το 2010 έως και σήμερα. Πιθανότατα, βέβαια, οι «εταίροι» μας στην Ευρώπη να στηρίζονται περισσότερο στα «εργαλεία του Τύπου» (δεν τα έκανε άδικα τα σεμινάρια το ΔΝΤ) που έχουν την δυναμική να παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο και το αντίστροφο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν επιθυμούν να «συλληφθούν επ’ αυτοφώρο» στη σκηνή του εγκλήματος και με το φονικό όπλο στο χέρι. Κι αυτό επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι σε θέση να χειριστούν επικοινωνιακά οποιαδήποτε κατάσταση συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες των χωρών τους εάν δεν κατορθώσουν να κρατήσουν τα προσχήματα και να προβάλουν κάποιο ανθρωπιστικό πρόσωπο. Γι αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι δηλώσεις για οργάνωση αντιμετώπισης της επερχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας παραμείνει αμετακίνητη στην διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί πως μπορεί η κορύφωση της εφαρμοζόμενης δημοκρατίας να πανικοβάλει τους αυτοπροβαλλόμενους ως δημοκράτες, τότε αντιλαμβάνεται τον παραλογισμό της βάσης του ερωτήματος αυτού καθεαυτού και αυτομάτως καταλήγει στο λογικό συμπέρασμα: δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την δημοκρατία, ούτε με τον ανθρωπισμό. Με ένα αισχρό προσωπείο αποπειρώνται να διαστρέψουν την ίδια την πραγματικότητα και να χρησιμοποιήσουν – εμφανίσουν θρασύτατα την ίδια την δημοκρατία ως απειλή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ενδεχομένως και τις κοινωνίες.

Δυστυχώς, για την Ελλάδα, τα ερείσματα των οικονομικών της δολοφόνων, μίας διεθνούς ληστοσυμμορίας τραπεζιτών και μίας ανίκανης ομάδας ευρωπαίων ηγετών, απειλούν ευθέως πλέον όλα όσα με πολύ αίμα πλήρωσε η Ευρώπη. Και αυτή τους η απειλή βρίσκει πολλούς πρόθυμους στην Ελλάδα (η περίφημη διαδήλωση στο Σύνταγμα «Μένουμε Ευρώπη» αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των πρόθυμων εθελόδουλων), τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στον χώρο της δημοσιογραφίας που ήδη ξεκίνησε τον αγώνα της τρομοκράτησης των ελλήνων πολιτών αλλά και της προπαγάνδας υπέρ της παράδοσης της χώρας στους «θεσμούς»!!!
Πολιτικές «προσωπικότητες» (που σε άλλες χώρες θα βρισκόντουσαν ήδη στην φυλακή για σειρά εγκληματικών πράξεών τους εις βάρος της χώρας) επιχειρούν να διαταράξουν την εσωτερική οικονομία της χώρας, απειλούν χωρίς περισπασμούς πως «δεν θα επιτρέψουν» να συμβεί κάτι που δεν εγκρίνουν (οι χορηγοί τους), ενώ κάποιοι ξεπερνώντας κάθε όριο απειλούν το πολίτευμα και θέτουν θέμα κατάργησης της κυβέρνησης και απομάκρυνσης του πρωθυπουργού και δημιουργίας ενός σχήματος που θα αναλάβει να επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρώπη!!! Και κανένας Εισαγγελέας δεν κινήθηκε. Καμία δικαστική αρχή δεν προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων συλλήψεων για παρότρυνση των πολιτών και απόπειρα πραξικοπήματος!

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, ακόμη, πως «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου» δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Ούτε, φυσικά να γίνουν αποδεκτές (και πιστευτές) οι αίφνης εμφανισθείσες καλύτερες προτάσεις των δανειστών, αλλά ούτε και το ενδιαφέρον για την χώρα και δημοκρατία όλων εκείνων που είτε δεν διάβαζαν τι υπέγραφαν, είτε αποδέχονταν την βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας, είτε είχαν επιλέξει να πέσουν στα τέσσερα απέναντι στους θεσμούς παραδίδοντας την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία και την ελληνική εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία στους επικυρίαρχους δανειστές...
Δυστυχώς, εκτέθηκαν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μην γίνονται πιστευτοί, αλλά και να αντιμετωπίζονται ως λίαν επικίνδυνοι για την χώρα και το σύνολο των συμφερόντων της.

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες, που ενδεχομένως όταν δημοσιευθεί αυτή η άποψη, να είναι ανεπίκαιρη. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως εμείς σαν πολίτες καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να μαζεύουμε πέτρες… Όσο για το περίφημο δημοψήφισμα, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως αποκαλυπτικές έως... ανατρεπτικές πολλών ισχυρισμών, προσωπείων και προσωπικοτήτων...

ΥΓ: Σχετικά με τους δημοσιογράφους (των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως) που συνωστίζονται από χθες στα τηλεοπτικά παράθυρα, συζητώντας με διάφορους (αλλά σχεδόν πάντα τους ίδιους) ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές οικονομικών, η άποψή μας είναι πως "έβγαλε η μύγ κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο"...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]