Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δύο όψεις της υπαγωγής της ΕΥΠ στον Πανούση

Το άχθος του Αλλοδαπών

Η απευθείας και άνευ άλλων ενδιάμεσων υπαγωγή της ΕΥΠ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης έχει καταρχήν την πρώτη εμφανή ανάγνωση της.

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού στον κ. Πανούση, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής πολλων παράριζων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινό χαρακτηριστικό τους την τοποθέτηση τους στα... "Ορεινά" της Συμβατικής, είτε ως "Λυσσασμένοι", είτε ως "Αβράκωτοι".

Αυτή είναι μια πρώτης τάξης. Η εύκολη ανάγνωση.
Διαβάζοντας ωστόσο ακόμα περισσότερο το βιβλίο της πολιτικής εξέλιξης του πράγματος, οδηγούμαστε σε ορισμένες διαπιστώσεις και συμπεράσματα.

Η επιλογή των δύο υποδιοικητών της ΕΥΠ έγινε όταν η ΕΥΠ βρισκόταν στη δικαιοδοσία του κ. Βούτση. Λίγο αργότερα ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Ρουμπάτη ως διοικητή.

Ενός υπουργού δηλαδή, του κ. Βούτση, που φέρεται με τη δική του ανοχή, είτε την κάλυψη, είτε εν αγνοία του αλλά με επίκληση του ονόματος του, να οργανώθηκε το ιερατείο που κατεύθυνε τις κρίσεις και μεθόδευε εντός τετραμήνου την απομάκρυνση του κ. Πανούση από το υπουργείο.

Για τη μία απο τις δύο επιλογές υποδιοικητών, υπήρξε λένε οι πληροφορίες μας εκφρασμένη ένσταση του κ. Πανούση, όμως τότε δεν εισακούστηκε, γεγονός που σηματοδότησε την απομάκρυνση από τον σκληρό πυρήνα της Κουμουνδούρου αξιωματικών που είχαν εργαστεί για τη διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Έκτοτε όμως, μεσολάβησαν πολλά πράγματα και κυρίως οι αποκαλύψεις από τις Εσωτερικές Υποθέσεις για το ... "Κίνημα" του Αλλοδαπών. Μια υπόθεση που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα φέρει πολλές και ραγδαίες εξελίξεις αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου, με τους πρώτους κραδασμούς της να έχουν ήδη εκδηλωθεί με τον "επαναπατρισμό" στο Αλλοδαπών, όπως αποκάλυψαμε, αξιωματικών που είχαν διατεθεί με απόσπαση τους τελευταίους μήνες στο ευαγές της Κατεχάκη.

Και αν οι κραδασμοί δεν μείνουν στα κράσπεδα, αλλά φτάσουν πιο ψηλά, πολιτικά μπορεί πιο εύκολα να απορροφηθούν μετά την αντιμετάθεση της υπαγωγής.

Πηγή Bloko


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]