Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λέμε όχι στους βρυκόλακες της Ευρώπης

Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας

Λοιπόν, αρκετά με τους εκβιασμούς των μεγαλονταβατζήδων!
Παρά τα λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα (και παρά τις τραγικές επιλογές της σε άλλα θέματα), είναι προφανές για τους έχοντας οφθαλμούς οράν ότι στο μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης έδωσε πραγματική μάχη (ναι, όσο κι αν γελάνε μερικοί καθεστωτικοί τζουτζέδες, ακούσαμε επιτέλους κι ένα ΟΧΙ μετά τα επί έτη «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» των συμμοριών του ΓΑΠ, των Σαμαροβενιζέλων, των «Ποταμιών» της διαπλοκής και των λοιπών γελοίων ιτς-ογλάν του Σόιμπλε).

Και αν τελικά απέτυχε να φέρει καλύτερη συμφωνία, είναι επίσης φανερό ότι βασικά ευθύνεται όχι τόσο η δική της πασιφανής απειρία (να την πω και ανεπάρκεια σε πολλά σημεία), όσο ο τοίχος που συνάντησε από το σκυλολόι των εταίρων, που ήταν εντελώς αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» αυτή την (κατά τη γνώμη τους) πολιτική αριστερόφρονα ανορθογραφία και να ξαναφέρουν τη χώρα στα… ήρεμα και βολικά νερά των προαναφερθέντων οσφυοκαμπτικών ναιναίκων)!

Γιατί εδώ είδαμε απίστευτα πράγματα, από ατέλειωτα ήξεις-αφήξεις των εκπροσώπων των «θεσμών» μέχρι ανώτερους αξιωματούχους να ανάγουν επί βδομάδες σε μείζον θέμα ζωής και θανάτου το… ΦΠΑ στο γάλα!

Απίστευτα καψόνια και απίστευτες ταπεινώσεις, που δεν μπορούσαν φυσικά επ’ άπειρον να γίνονται ανεκτά.

Από εκεί και πέρα βέβαια, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έφτασε σε αυτό το σημείο, δεν μπορούσε ούτε τη θανατηφόρα συμφωνία να υπογράψει (που δεν θα περνούσε εξάλλου και από τη Βουλή), αλλά ούτε και να οδηγηθεί σε ρήξη (που ήταν επίσης αντίθετο στις προεκλογικές - αλλά και μετεκλογικές - δεσμεύσεις της).

Δύο εναλλακτικές είχε: εκλογές ή δημοψήφισμα.
Επέλεξε το λιγότερο χρονοβόρο και κοστοβόρο.
Απλά τα πράγματα…

Και εξίσου απλή και προφανής είναι ασφαλώς και η απουσία πραγματικού διλήμματος την ερχόμενη Κυριακή.

Ποιος θα τολμήσει δηλαδή να πει ΝΑΙ σε ένα μέλλον που σημαίνει μισθούς 300 ευρώ, ατέλειωτα χαράτσια και φορολαίλαπες, αβάσταχτη ακρίβεια και κλειστά μαγαζιά, χωρίς καμμία μάλιστα προοπτική κουρέματος και άρα οικονομικής ανάκαμψης;

Αρκετά υποταχτήκαμε, αρκετά λουφάξαμε από τον φόβο.
Ας πούμε επιτέλους το μεγάλο ΑΕΙΣΙΧΤΙΡ σε όλες αυτές τις ευρωκοπριές (και τις ντόπιες γονυκλινείς παλλακίδες τους).
Ακόμη κι αν στο τέλος του δρόμου είναι η αλλαγή νομίσματος (ποιος φοβάται δηλαδή τη δραχμή, μπροστά σε αυτόν το απολύτως σίγουρο αργό και επώδυνο θάνατο που μας επιβάλλουν οι διεθνείς βρυκόλακες);

Τέλος εκπομπής!
Η Ιστορία θα μας κρίνει.

Και αυτή γράφεται με την άρνηση και την αντίσταση. Δεν γράφεται με τα σάλια που αφήνουν πίσω τους οι γυμνοσάλιαγκες, τα σκουλήκια και οι κιοτήδες!

Ήμασταν επί αιώνες ο λαός της αντιστάσεως, μέχρι που μας εκφύλισε η ευρω-μανία, η δανεική ευμάρεια και η εκσυγχρονιστική βλακεία.

Έχει απομείνει άραγε ακόμη μέσα μας κάποιο γονίδιο ζωντανό;
Ιδού η Ρόδος…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ,θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα.Είναι εκείνο που ειπώθηκε και παλιότερα.Δημοψήφισμα.Δε μπορεί κανείς να πει τίποτα,είναι μια διαδικασία δημοκρατίας και μάλιστα άμεσης.Το θέμα είναι τί θα κάνει μετά το ηχηρό ΟΧΙ που θα προκύψει,και είναι σχεδόν βέβαιο,όταν οι προτάσεις των εκβιαστών μιλούν για συντάξεις πείνας 300 ευρώ,για ΦΠΑ ασύλληπτο και πολλά άλλα.Μόνο να μας διασαφηνίσει αν θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις προτάσεις και τις δικές του ο Τσίπρας των 8 δις....γιατί τότε μιλάμε για εμπαιγμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ότι μας λένε θα λέμε ΟΧΙ
    μια ζωή ξίδι και ξιφολόγχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είτε ο Δαπέργολας δεν έχει καταλάβει τίποτα, ή έχει καταλάβει και παρ' όλα αυτά γράφει αυτές τις ανοησίες (επιεικής έκφραση). Και στις δύο περιπτώσεις είναι ρηχός και απαράδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ανιστόρητοι, δεν αντιλαμβάνεστε ότι τα 300 Ευρώ σε 2 χρόνια θα φαντάζουν περιουσία? Είστε τόσο ανόητοι που δεν καταλαβαίνετε την παγίδα στην οποία σας οδηγούν? Θα το κάνετε Βόρεια Κορέα και είστε και περήφανοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΑΝΟΙΚΤΗ ΦΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΦΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΥΜΘΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]