Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί κάλυπταν τους διεφθαρμένους σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Από που αντλούσαν δύναμη οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ΕΥΠ που ερευνώνται για συνεργασία τους με δουλέμπορους; 
Πολιτικό θρίλερ πίσω από την αποκάλυψη του κυκλώματος
Πως σχεδίαζαν να "φάνε" τον Πανούση 

Την πηγή άντλησης πολιτικής ισχύος και προσβάσεων στους κομματικούς μηχανισμούς από 67χρονο ιδιώτη, υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ΕΥΠ, που ερευνώνται για τη συνεργασία τους με κυκλώματα δουλεμπόρων, αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, διαπιστώνοντας πως η πραγματική ή η επικαλούμενη «δύναμη» από τους ελεγχόμενους είχε προκαλέσει στοχευμένες αποστρατείες , προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε τουλάχιστον πέντε ετήσιες κρίσεις αξιωματικών.
Από το ίδιο «κέντρο», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», φαίνεται να εκπορεύονται και οι επιθέσεις «διωγμού» του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Σε αυτό το πεδίο ερευνών εξετάζεται ακόμα και η «συνύπαρξη» του 67χρονου ιδιώτη με συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης για σχεδόν ένα χρόνο στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Το καλοκαίρι του 2009 ο 67χρονος είχε ερευνηθεί ως ο ενδιάμεσος ανάμεσα σε ποινικούς και υπόπτους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τη «Σέχτα Επαναστατών», στην προμήθεια οπλισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αντικείμενο της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας έχει στόχο να διαπιστώσει κατά πόσο αυτή η σχέση και οι «πολιτικές επαφές» που προκάλεσε επηρέασαν ή καθόρισαν τις απομακρύνσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα «συμφέροντα» των συνεργαζόμενων κυκλωμάτων δουλεμπόρων και συνεχίζει να επιδιώκει την έξοδο του Γ. Πανούση από την κυβέρνηση.

Έτσι σχεδίαζαν να "σχολάσουν" τον Πανούση

Την πηγή άντλησης πολιτικής ισχύος και προσβάσεων στους κομματικούς μηχανισμούς από τον 67χρονο ιδιώτη, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ΕΥΠ, που ερευνώνται για τη συνεργασία τους με κυκλώματα δουλεμπόρων, αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, διαπιστώνοντας πως η πραγματική ή η επικαλούμενη «δύναμη» από τους ελεγχόμενους είχε προκαλέσει στοχευμένες αποστρατείες, προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε τουλάχιστον πέντε ετήσιες κρίσεις αξιωματικών, ενώ από το ίδιο «κέντρο» φαίνεται να εκπορεύονται οι επιθέσεις «διωγμού» του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Σε αυτό το πεδίο ερευνών εξετάζεται ακόμη και η «συνύπαρξη» του 67χρονου ιδιώτη, όταν ήταν έγκλειστος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, με συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου υπουργού της σημερινής κυβέρνησης για σχεδόν ένα χρόνο! Ο συγγενής του υπουργού είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών και, μετά από έφεση, σε λιγότερο από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε με όρους, ωστόσο το χρονικό διάστημα που ήταν έγκλειστος ήταν συγκρατούμενος με τον 67χρονο ιδιώτη, τον οποίο συνέχισε να επισκέπτεται στις φυλακές μετά την αποφυλάκισή του.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2009 ο 67χρονος είχε ερευνηθεί ως ο ενδιάμεσος ανάμεσα σε ποινικούς και υπόπτους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τη «Σέχτα Επαναστατών», στην προμήθεια οπλισμού. Είχε παρακολουθηθεί μια τέτοια απόπειρα αγοραπωλησίας ή συνάντηση με συνδέσμους των οργανώσεων χωρίς όμως αποτέλεσμα, ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί υποστήριζαν ότι τα όπλα που εντοπίστηκαν στην κατοχή άλλων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» στη Νέα Σμύρνη το Δεκέμβριο του 2010 ήταν προμήθεια αυτής της «διαμεσολάβησης».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]