Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκικό "πάρτυ" στο Αιγαίο συνεχίζεται...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως φαίνεται εκεί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και ενώ η Ευρώπη όλη είναι απασχολημένη με την ελληνική κρίση με αλλεπάλληλες και ατέλειωτες συνδιασκέψεις, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει σοβαρά προβλήματα στα σύνορα της με την Συρία, ο «χορός» των παραβιάσεων και των εμπλοκών στο Αιγαίο συνεχίζεται με επικινδύνους ρυθμούς.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, για άλλη μια φορά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου έγινε το έλα να δεις. Όπως αναφέρεται, έξη τουρκικά F-16 ενώ εκτελούσαν πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο, (σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους), εμφανιστήκαν δυο ελληνικά F-16 τα οποία παρενόχλησαν επικίνδυνα τέσσερεις φορές τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αλλά δυο τουρκικά F-16 σε άλλη περιοχή του Αιγαίου ενεπλάκησαν με αντίστοιχα δυο ελληνικά F-16.

Η κατάσταση βέβαια παραμένει η ίδια όπως εδώ και δεκαετίες, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις και την πολιτική αστάθεια που υπάρχει στην Άγκυρα, με τις διαλυτικές τάσεις που παρατηρούνται σε πολλά επίπεδα τελευταία προκαλώντας μεγάλο άγχος στην τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλα αυτά αποκτούν μια ιδιαίτερη διάσταση.

Εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή και στην τελευταία απαίτηση των εταίρων μας για δραστική μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ακόμα και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, την ίδια περίοδο που η ένταση στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.

Όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να δουν την ελληνική κυριαρχία που υπερασπίζονται με παραδειγματικό ηρωισμό οι πιλότοι μας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, να καθίσταται αδύναμη να αντιδρά στις προκλήσεις.

Δεν πρέπει να τους περάσει!

Πηγή NikosXeiladakis



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]