Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία είναι αθώα για το ελληνικό δράμα;

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens Σήφης Βαλυράκης, έθεσε θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις μεγατόνων: ανέφερε ότι τα κόμματα συγκαλύπτουν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για διεφθαρμένους πολιτικούς, που χρηματίζονταν με «προμήθεια» 10% για όλα τα έργα και τις συμβάσεις που ανέθετε το ελληνικό Δημόσιο στον γερμανικό επιχειρηματικό κολοσσό.

Ο αναγνώστης ας θυμηθεί τις αποκαλύψεις και καταγγελίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2008, την εμπλοκή ονομάτων κορυφαίων πολιτικών προσώπων και οικογενειών, και πώς αυτές όλες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις «ξεχάστηκαν» στη συνέχεια ή επισκιάστηκαν από τη χρεoκοπία και το μνημόνιο που ακολούθησαν.

Η ύπαρξη, σήμερα, κυβέρνησης που δεν έχει ασκήσει μέχρι τώρα εξουσία, άρα εξ ορισμού αμέτοχης στη διαφθορά, ενισχύει την πιθανότητα να υπάρξει συνέχεια της έρευνας και να φτάσει η έρευνα μέχρι τέλους, και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι λαδώθηκαν, να πάνε επιτέλους φυλακή.

Αλλά τίθεται και ένα παράλληλο, μείζον ζήτημα, που άπτεται των σχέσεων της χώρας μας με την Γερμανία. Αν διασταυρωθούν οι καταγγελίες περί διαφθοράς από τη γνωστή εταιρεία, τότε στοιχειοθετείται η ύπαρξη παντοδύναμου κυκλώματος διασυνδεδεμένου με τα γερμανικά συμφέροντα. Η Siemens δεν είναι μία τυχαία εταιρεία, αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του γερμανικού καπιταλισμού, και οι τύχες της είναι ταυτόσημες με τις τύχες της γερμανικής οικονομίας.

Αν η εταιρεία αυτή πράγματι χρησιμοποίησε «ανορθόδοξες» μεθόδους για να προωθήσει τα συμφέροντά της στην Ελλάδα, και αν διέφθειρε συνειδήσεις (κάτι που ασφαλώς δεν απαλλάσσει τους εγχώριους διεφθαρμένους), τότε είναι συνυπεύθυνη για τις συνθήκες που οδήγησαν στην επικράτηση μίας διεφθαρμένης φαυλοκρατίας, που προκάλεσε με την ανηθικότητά της τη χρεoκοπία της χώρας.

Η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου διαφθοράς προϋποθέτει κατά κανόνα τη «συνεργασία» αξιωματούχων και στη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται μία εταιρεία, αλλά και στη χώρα προέλευσης της εταιρείας. Εμπλέκονται συνήθως διάφορα πρόθυμα πρόσωπα, με πολιτική και οικονομική επιρροή, ώστε να «διευκολύνουν» τις διαδικασίες.

Επ’ αυτού το Βερολίνο θα πρέπει να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, να διευκολύνει την έρευνα και κυρίως να πάψει να κουνάει συνεχώς το δάχτυλο στους «τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες», τουλάχιστον πριν αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση.



Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]