Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας: Δεν δεχόμαστε ακραίες προτάσεις

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη και αντάλλαξαν απόψεις για τα όσα συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Γιούνκερ.
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε συνεργάτες του ξεκαθάρισε ότι ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

Σοκαρισμένος ο Τσακαλώτος από το τελεσίγραφο της Τετάρτης

Σοκαρισμένος παρουσιάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το τελεσίγραφο, όπως το χαρακτήρισε, που έστειλαν οι δανειστές το βράδυ της Τετάρτης στην ελληνική πλευρά.

Ο Τσκαλώτος, που ήταν παρών στην συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μίλησε στον δημοσιογράφο Paul Mason, ο οποίος έγραψε στο Twitter του πως “ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μου λέει ότι είναι “σοκαρισμένος” από το τελεσίγραφο που εκδόθηκε χθες το βράδυ”!

Λαπαβίτσας: Να πούμε την αλήθεια στον λαό. Τέρμα τα παραμύθια

Την προκήρυξη νέων εθνικών εκλογών σε περίπτωση που οι δανειστές κρατήσουν άτεγκτη στάση,προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση τη λαϊκή νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, προκρίνει μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και το Νίκο Σαμοϊλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

«Εάν οι δανειστές αποδειχτούν ανελαστικοί και σκληροί, το είχα πει και παλαιότερα, τότε θα χρειαστεί να πάρουμε μία νέα λαϊκή εντολή, γιατί κανείς δεν έχει εντολή για να κάνει μεγάλες, ριζοσπαστικές κινήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση και τις προτάσεις των δανειστών ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών που δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί.
Ακόμη, υπογράμμισε πως «τα παραμύθια πρέπει να τελειώσουν και να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων».

Μαξίμου: Απορρίπτεται ως βάση συζήτησης το κείμενο των Θεσμών

Ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την ελληνική πρόταση και τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτό το οποίο επιδιώκει με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η κυβέρνηση η οποία θα γίνει αύριο Παρασκευή στη Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην αυριανή συζήτηση η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση.

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη αυτή πρόταση.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διάφορες επικοινωνίες του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο φιξαρισμένο ραντεβού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ξερετε ποιο ειναι το προβλημα κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

    Οτι ακομα και αν σταματησουν τα παραμυθια και ειπωθει η αληθεια , αυτη η αληθεια θα φαινεται σαν

    αλλο ενα παραμυθι!

    Διοτι ,εμμεσως πλην σαφως, ομολογειτε κι εσεις οτι παραμυθιαζατε τους ψηφοφορους μεχρι σημερα!

    Σε τι διαφερετε απο τους προηγουμενους ;

    ΥΓ: Ηδη σας γραφω οτι ακομα κι αν απαντησετε στο τελευταιο ερωτημα, δεν ειναι καθολου σιγουρο

    οτι θα γραψετε αληθειες!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]