Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΧΙ σε νέο Εθνικό Διχασμό! ΝΑΙ σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος

Το Σάββατο τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του στον Ελληνικό λαό εξήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των δανειστών. Στο άκουσμα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στα ATMs των τραπεζών πανικόβλητοι φοβούμενοι ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα οδηγήσει σε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) των Ελληνικών τραπεζών. Οι ώρες που ζούμε είναι Ιστορικές και εξαιρετικά κρίσιμες. Ο γράφων δεν θα τοποθετηθεί στο ζήτημα εάν η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού είναι ορθή ή όχι ούτε εάν το δημοψήφισμα που εγκρίθηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων είναι συνταγματικό ή μη. Με αφορμή το διάγγελμα του κ.Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το διακύβευμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν είναι η παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επιχειρηματολογία τους ότι ένα πιθανό όχι στην πρόταση των δανειστών ( η οποία τεχνικά δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων) μπορεί εκ των πραγμάτων να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και ΕΕ.

Το διακύβευμα τούτες τις ιστορικές και κρίσιμες ώρες είναι η πάση θυσία αποφυγή ενός νέου Εθνικού Διχασμού. Ήδη από τις πρώτες ώρες αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο γράφων μετά λύπης διαπίστωσε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Έλληνες έχουν διχαστεί και ανταλλάσουν μεταξύ τους βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Το διχαστικό αυτό κλίμα δεν είναι καθόλου δύσκολο, με την «βοήθεια» και «υποκίνηση» αλλότριων δυνάμεων όπως η Ιστορία μας έχει διδάξει, να μετατραπεί από μια απλή ανταλλαγή ύβρεων σε μια θερμή σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η μακραίωνη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους βρίθει πλήθους παραδειγμάτων διχόνοιας, διχασμού και εμφυλίων συγκρούσεων. Πρέπει όλοι μας να διδαχθούμε από την Ιστορία και να αποφύγουμε πάση θυσία έναν νέο Εθνικό Διχασμό και να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού : «Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει “πάρ’το”, λέγοντας, “και συ”. Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά. Μην το πιάσετε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά. Από στόμα όπου φθονάει, παλληκάρια ας μην πωθεί, πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή. Μην ειπούν στον στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: “Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά” ».

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένων του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής) θα πρέπει την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και ανεξάρτητα από την όποια ετυμηγορία του Ελληνικού λαού να σχηματίσουν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας η οποία θα περάσει ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής ομοψυχίας τόσο στον Ελληνικό λαό όσο και στα «ξένα έθνη». Πρέπει όλοι μας ηγεσία και απλοί πολίτες να διαψεύσουμε για πρώτη φορά τη γνωστή ρήση: « Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν διδασκόμαστε από αυτήν» και Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την Καταιγίδα που έρχεται.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τι γράφεις ρε φιλε , χαμπάρι δεν εχεις πάρει ποιοι ειναι ολοι αυτοι στο κυνοβουλιο και τι εντολές έκαστος εχει ;
    Αυτοι διαλύσαν την Πατριδα ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ σε εντολές ξένων και συ .....τι κανεις μπάρμπα ; Τι να κάνω γιε μου ...κουκια σπέρνω ...
    Ξυπνάτε ρε !
    Ειμαστε μόνοι μας , αυτοι η εμείς και αυτοι ειναι και τα 7 εκατομμύρια διποδα που έφεραν αυτοι που συ λες να μας σωσουν !
    Βαλτος εισαι ; Η ´ απλα ηλιθιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ημέρες είναι πολύ βίαιες για όλους μας. Θα παρακαλούσα να συμβάλουμε όλοι μας στην ηρεμία που απαιτείται, για να μπορέσουμε να συνομιλήσουμε μεταξύ μας. Μην πέφτουμε στην παγίδα της όξυνσης. Η κατάθεση μίας άποψης ας γίνεται δεκτή ως έχει ή ας συζητείται. Παρακαλώ πολύ να αποφεύγουμε τους μεταξύ μας χαρακτηρισμούς, γιατί έτσι κάνουμε αυτό ακριβώς που οι αποικιοκράτες και τα εγχώρια όργανά τους επιθυμούν. Δηλαδή απομακρυνόμαστε αντί να γινόμαστε μία μάζα που δεν θα μπορούν να αλλοιώσουν ως προς τα πρωτεγενή της χαρακτηριστικά. Η συζήτηση, ακόμη και η διαφωνία, είναι συστατικά δημιουργίας όταν τα διατηρούμε σε "χαμηλές θερμοκρασίες". Ας βαδίσουμε, λοιπόν, με αυτό το "συστατικό"...

      Διαγραφή
    2. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας? Ποιά κυβέρνηση, ποιό έθνος, και ποιά ενότητα?
      Κυβερνήσεις ουδέποτε υπήρξαν. Φυτεφτές ήταν όλες με αλοιωμένα εκλογικά αποτελέσματα.
      Απο το έθνος τι έχει απομέινει? η ιστορία? η παιδεία? ο πολιτισμός? οι τέχνες?
      Από αυτά δεν υπάρχει τίποτα πλέον. Τα κατάπιαν όλα το facebook, τα τελευταίας τεχνολογίας smartphone, το κάθε ξέκωλο πουτανάκι που κόβει βόλτες στο σατανοκούτι και έχει αποσβολώσει τον κάθε ηδονοβλεψία τηλεθεατή. Ο κάθε παπαγάλος που μιλάει ασταμάτητα μπροστά απο μια κάμερα και το παίζει ξερόλας τρομοκρατώντας τον κόσμο που κάθεται αποχαυνωμένος εμπρός απο το γυαλί σαν το πρεζόνι.
      Αν διαφωνείς, ρήξε μια ματιά στις επίσημες στατιστικές για τις αμβλώσεις σε αυτόν τον τόπο.
      Ενώτητα με ποιούς? τους κοιμισμένους της παραπάνω κατηγορίας ή τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες που το μόνο που ενδιαφέρονται για το πώς θα γεμίσουν την τσέπη τους?

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]