Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψάχνουν χρυσή λεκάνη τουαλέτας για τον Ερντογάν!

Ενοχλημένος από τις κατηγορίες για μεγαλομανία που του προσάπτουν, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρει έστω και ένα χρυσό κάθισμα λεκάνης μέσα στους αναρίθμητους χώρους του νέου του προεδρικού παλατιού.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τον Ερντογάν για υπερβολική σπατάλη κατά τις προεκλογικές του ομιλίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

“Κύριοι στην Άγκυρα, παλάτια κτίστηκαν για εσάς, αεροπλάνα και αυτοκίνητα Μερσέντες αγοράστηκαν…χρυσά καθίσματα αγοράστηκαν, έτσι χρησιμοποιείτε την τουαλέτα”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Σμύρνη το Σάββατο.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μετακόμισε στο νέο αμφιλεγόμενο παλάτι του των…1.000 δωματίων μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, προκάλεσε τον Κιλιτσντάρογλου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

“Τον προσκαλώ να έρθει παρακαλώ και να περιηγηθεί…αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να βρει έστω κι ένα τέτοιο χρυσό κάθισμα λεκάνης σε κάποια από τις τουαλέτες”, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

“Αν το βρει, θα παραιτηθώ από την προεδρία”.

Με επιφάνεια 200.000 τετραγωνικά μέτρα, το νέο προεδρικό μέγαρο που ονομάστηκε “Ak Saray” (Λευκό Παλάτι), οικοδομήθηκε στα περίχωρα της Άγκυρας, σε μια έκταση την οποία είχε αποκτήσει ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ προκειμένου να φτιάξει ένα αγρόκτημα.

Προηγούμενοι επικεφαλής του τουρκικού κράτους διέμεναν σε λιγότερο πολυτελή μέγαρα, αλλά η κίνηση του Ερντογάν να μετακομίσει εκεί εντάσσεται στο όραμά του για την “Νέα Τουρκία”, όπως την αποκάλεσε, στο πλαίσιο της οποίας σχεδιάζει τη συνταγματική μεταρρύθμιση και την δημιουργία μίας αμερικανικού τύπου προεδρίας με εκτελεστικές εξουσίες.

Ο Ερντογάν επιθυμεί το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο ίδρυσε πριν από πάνω από μία δεκαετία, να εξασφαλίσει μία αρκετά ισχυρή πλειοψηφία στις 7 Ιουνίου για να αλλάξει το Σύνταγμα ανεμπόδιστα, κάτι που όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα δυσκολευτεί να πράξει.

REUTERS, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη ο Ερντογαν κρινει αν ενα σπιτι ειναι (υπερ-)πολυτελες μονο απο το χρωμα της χεστρας ;;;!!

    Δεν φοβαται μην παρεξηγηθει ο μπιντες;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]