Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικός διχασμός εν όψει, πειραματόζωα πολίτες και χώρα

Όλοι γίναμε μάρτυρες των εξελίξεων με το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο κεφαλαίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και τα ΑΤΜ θα παραμείνουν ανενεργά μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη τουλάχιστον. Οι κυβερνώντες διατείνονταν, μήνες τώρα, πως δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο υπουργός Άμυνας, μόλις χθες, απέκλειε το ενδεχόμενο, όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης, δήλωσε πως δεν θα επηρεαστούν οι μη έχοντες. Είναι πράγματι έτσι όμως; Όχι βέβαια.

Χιλιάδες ηλικιωμένοι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα δεν έχουν πάρει τις συντάξεις τους και δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων (δεν δίνουν πάνω από κάποια ηλικία) για να μπορούν, έστω ταλαιπωρούμενοι, σχεδόν καθημερινά, να εισπράττουν μέρος της πενιχρής τους σύνταξης, βάσει του πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση.

Και αυτοί πως θα ζήσουν αγαπητοί φωστήρες της «κυβέρνησης»; Τι θα φάνε επί οκτώ ημέρες κ. Φίλη; Ούτε καν… μακαρόνια. Στην επαρχία που πρέπει να ταξιδέψουν 20-40 χιλιόμετρα για να φτάσουν σε ATM τι θα κάνουν; Κι αν πάνε και δεν βρουν; Μυαλό κανείς τους δεν διαθέτει, ή οι ιδεοληψίες τους και η ανικανότητα οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που δεν μπορούσαν να αποφύγουν;

Όλη αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάντια της Ελλάδας, εν έτει 2015. Φαίνεται πως σωστά ο κ. πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει πως εντός έξι μηνών δεν θα αναγνωρίζαμε την Ελλάδα. Όντως αυτό το χάλι, που είναι δυστυχώς, κατά τα φαινόμενα, μόνο η αρχή, έχει πολλές δεκαετίες να συμβεί. Η Ελλάδα άλλαξε εντός έξι μηνών, τραγικά προς το χειρότερο, χωρίς αυτό ασφαλώς να σημαίνει πως βάδιζε καλά πριν.

Ωστόσο, σήμερα, με μια ανίερη, επιτρέψτε τον όρο στον συντάκτη, συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής, η βουλή πέρασε μια πρόταση για ένα άνευ ουσίας και σκοπού δημοψήφισμα που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Κι όμως, το κλείσιμο των τραπεζών είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια πορεία καταστροφής που έρχεται, σε πολιτικό, οικονομικό και κυρίως εθνικό επίπεδο.

Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς εκτός σταθερών που την κράτησαν όρθια εδώ και χρόνια, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γιατί δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα προκαλέσει σοβαρές αλυσιδωτές αντιδράσεις που δύσκολα θα επιτρέψουν την παραμονή της και στους άλλους δύο αυτούς οργανισμούς.

Και οι ηλιθιότητες «ο μόνος φόβος μας είναι ο… φόβος», είναι φληναφήματα αίσχιστου είδους, ανθρώπων που είτε δε ζορίστηκαν ποτέ στη ζωή τους και είναι εξασφαλισμένοι, είτε άλλων που στερούνται για οποιονδήποτε λόγο, συναίσθησης όσων συμβαίνουν. Ο Αλέξης είναι λογικό να το λέει, αν κάναμε τέτοια σαχλαμάρα σαν το δημοψήφισμα κι εμείς, προφανώς τα ίδια θα λέγαμε.

Ακόμα χειρότερα, η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στα όρια ενός νέου εθνικού διχασμού. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή των Ενωτικών και των Ανθενωτικών, των Βασιλικών και των Βενιζελικών, σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι βαθύτατα διχασμένη, ξεχνώντας που οδήγησε τούτη την Πατρίδα, αυτό το Έθνος, ο διχασμός.

Αυτή την στιγμή, η υπεύθυνη – θέλουμε να ελπίζουμε – κυβέρνηση, οφείλει να σταματήσει την κατρακύλα προς τον διχασμό που ως αντιπολίτευση καλλιέργησε συστηματικά. Το οφείλει διότι μπορεί, διότι αυτή κυβερνά και έχει την ευθύνη να αποφασίζει, έστω κι αν με την απόφαση για το δημοψήφισμα φορτώνει στις πλάτες των πολιτών όσα θα ακολουθήσουν.

Δεν το θέλει να αποφασίζει και κακοποιεί αναίσχυντα την έννοια της Δημοκρατίας, ενώ μέμφεται εμμέσως και τον μέσο Έλληνα οικογενειάρχη που σπεύδει να εξασφαλίσει μια ανεκτή επιβίωση στα αγαπημένα του πρόσωπα, έως ότου αποφασίσει η παρέα του δεκαπενταμελούς να σταματήσει τους ηλίθιους πειραματισμούς.

Μήπως όμως την εξυπηρετεί; Ποντάρει σε αυτόν τον διχασμό που είναι πλέον εμφανής, για να κερδίσει το μικροπολιτικό της όφελος. Την ίδια ώρα οι χιλιάδες γέροντες, άνευ κάρτας αναλήψεων συνταξιούχοι θα συνεχίζουν να μην έχουν χρήματα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Ωστόσο, σήμερα, με μια ανίερη, επιτρέψτε τον όρο στον συντάκτη, συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής, η βουλή πέρασε μια πρόταση για ένα άνευ ουσίας και σκοπού δημοψήφισμα που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Κι όμως, το κλείσιμο των τραπεζών είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια πορεία καταστροφής που έρχεται, σε πολιτικό, οικονομικό και κυρίως εθνικό επίπεδο."

    κχ
    Η πορεία καταστροφής είναι για όσους σκέφτονται καταστροφικά. Όσοι ενδεχομένως αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα δεν έχουν συγγενείς ; Φίλους δεν έχουν ; Όλοι είναι στεγνοί από χρήμα και ένας χριστιανός - φίλος ή συγγενής - δεν θα βρεθεί να τους δώσει ένα πιάτο φαΐ ή κάτι ψιλά ;

    Ας μην τραβάμε στα άκρα τα γεγονότα. Αν μη τι άλλο, μου θυμίζουν έναν δικηγόρο συνταξιούχο, που μένει στην πολυκατοικία, της οποίας συμβαίνει να είμαι διαχειριστής. Αυτός, αλλά και άλλοι, οφείλουν κοινόχρηστα ενός έτους και δεν πληρώνουν. Μου απαντούν "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος", αν και ο μεν έχει λεφτά - είναι και ιδιοκτήτης σημειωτέον - να ταΐζει τα σκυλιά και τα γατιά του, ο δε άλλος να μένει σε διαμέρισμα 130 τμ. με τη γυναίκα του. Κι αυτός ο καημένος - είναι και άλλοι - δεν έχει λεφτά, ούτε είχε πριν κλείσουν οι Τράπεζες.

    Ανίερη δεν είναι η συμμαχία με Ανέλ και Χρυσή Αυγή, επειδή προέχει η σωτηρία της πατρίδας από τη μέγγενη των Σόιμπλε και Λαγκάρντ ή από μερικούς "καπάτσους ελληναράδες", που συνήθισαν να ζουν με την κλεψιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα των συνταξιούχων έχει ήδη λυθεί.
    Ας έχουν ψυχραιμία οι Σαμαροτραφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστολή - βόμβα έδωσε στη δημοσιότητα
    ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με την
    οποία είχε ήδη προειδοποιήσει με επιστολή
    του στις 19 Μαρτίου του 2015 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις
    ολέθριες συνέπειες, τονίζοντας πως "έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική
    μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης",
    βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία
    υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε". Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
    επισημαίνει ότι δεν έλαβε ποτέ κάποια απάντηση από τον
    Ελληνα πρωθυπουργό.

    Σιγά μην απαντούσε!

    Το σχέδιο Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει έξοδο από Ε.Ε. και Ευρώ.

    ΔΕΝ διαπρατεύτηκε ποτέ σοβαρά, δεν είχε κανένα σχέδιο.

    Απλά ροκάνιζε τον χρόνο και λίγο πριν την λήξη του προγράμματος, προκήρυξε το δημοψήφισμα.

    Με
    το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" των 11,2 δισ., την κατάργηση της
    λιτότητας ( ξέρετε κάποιον οπαδό της λιτότητας; ) και των μνημονίων,

    του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 €, την "ρύθμιση των δανείων" ( γενική "σεισάχθεια" ) και τόσα άλλα.

    Ο ανεπάγγελτος Τσίπρας μας εξαπάτησε!

    Τώρα επιχειρεί το μεγαλύτερο του έγκλημα.

    Θα του το επιτρέψουμε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ δηλαδη θελεις το εγκλημα να το επιχειρησουν οι τοκογλυφοι;

      Ο ΓΑΠ , ο γκαβος, ο μπενιτο και τα αφεντικα τους δεν σε εξαπατησαν εδω και 5 χρονια;

      Τωρα καταλαβατε οτι "εξαπατηθηκατε";


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Θα του το επιτρέψουμε, όπως το επιτρέψαμε - άλλοι όχι ο γράφων - στον Μεγάλο ψεύτη του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο. Εκείνο το ψέμα το χάψαμε - άλλοι, όχι ο γράφων - όταν άρχισαν να πέφτουν τα πακέτα Ντελόρ. Τα ψέμματα τέλειωσαν και το βάρος επωμίζεται τώρα ο Σύριζα με τους Ανέλ. Όσο για τον κ. Χρυσόγονο, θα του πούμε το γνωστό "όταν τρώνε δεν μιλάνε". Να τρώει αυτά που τον ταΐζει το Ευρωκοινοβούλιο και καλά θα κάνει να μην μιλάει. Κακό της κεφαλής του.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]