Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Εκβιασμός με δημοψήφισμα

Η εφημερίδα Bild έχει τον τίτλο:
«Tώρα καταφεύγει η Ελλάδα στο ύστατο μέσο: Εκβιάζει την Ευρώπη! Με ένα δημοψήφισμα!» και προσθέτει: «Εκρηκτικό: το δημοψήφισμα θα γίνει μόλις το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 5 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει, μόνο μετά την εκπνοή του β’ πακέτου βοήθειας για την διάσωση της Ελλάδας! Με αυτό ο Τσίπρας κάνει άνω-κάτω όλο το έως τώρα χρονοδιάγραμμα. Διότι ήδη στην 1η Ιουλίου απειλείται η χώρα πολύ συγκεκριμένα με χρεοκοπία».
Η εφημερίδα κάνει λόγο για εκβιασμό του πρωθυπουργού και τονίζει:
«Αν οι δανειστές δεν δώσουν ως την Τρίτη νέα χρήματα, θα προκύψει αδυναμία πληρωμής. Τότε οι δανειστές θα χάσουν τουλάχιστον ένα μέρος των δανείων τους. 
Σε όρους για νέα χρηματοδότηση ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα συμφωνήσει – αφού θα μπορεί να παραπέμπει στο δημοψήφισμα. Στις χώρες του ευρώ, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ απομένει άρα μόνο να δώσουν ως την Τρίτη νέα χρήματα ή να ρισκάρουν μια χρεοκοπία….».
Σύμφωνα δε με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε ότι οι δανειστές δεν επρόκειτο να συμφωνήσουν σε κούρεμα χρέους, άρα δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την στήριξη του κόμματός του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η "πενταήμερη" Τσιπρας,την πάτησε μαζί με τα κουμουνια του εξω από το ΝΑΤΟ έξω από την ΕΟΚ. Εάν το δημοψήφισμα είναι εκτός ΕΕ,θα είναι τέτοια η πείνα πού θα έχουμε ποτάμια αίματος.Δοκιμασμένη συνταγή από τα πρώην ανατολικά κρατη.Εάν είναι να παραμείνουμε στην ΕΕ, τότε παίζει το σενάριο ποτέ πια αριστερά. Βλέπω μία ευκαιρία για συρρίκνωση του πελατειακού φασισμού και θα ανοίξει ο δρόμος για μεταρρυθμίσεις, πού 5 χρόνια δεν κατάφερε η τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]