Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τυνησία: Κλείνει 80 τζαμιά η Κυβέρνηση

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Τυνησία μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, με την Κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι για λόγους ασφαλείας θα κλείσουν 80 τζαμιά τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει το Euronews, τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν. Στα θύματα περιλαμβάνονται Βρετανοί, Γερμανοί και Βέλγοι τουρίστες. Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας.

Δράστης είναι ένας Τυνήσιος φοιτητής, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε ομπρέλα. Μόλις έφτασε στην παραλία, άνοιξε πυρ εναντίον των πελατών του ξενοδοχείου Riu Imperial Marhaba.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Χαμπίμπ Εσίντ, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε τις επόμενες εβδομάδες να κλείσει 80 τζαμιά, στα οποία όπως υποστήριξε οργανώνουν τις επιθέσεις οι τζιχαντιστές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Τυνήσιος ομόλογός του Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, εξέφρασαν «την αλληλεγγύη τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα και στις δύο χώρες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]