Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1 εκατομμύριο Σύριοι ετοιμάζονται να περάσουν στην Τουρκία

Τουρκικό δημοσίευμα κατακρίνει τις αεροπορικές επιθέσεις του Διεθνούς Συνασπισμού που είναι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, γιατί αυτές έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της βόρειας Συρίας, όπου βρίσκονται οι εξτρεμιστές του "ισλαμικού κράτους", και ενδέχεται περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να καταφύγουν στην Τουρκία.

Αφορμή για την εικασία αυτή στάθηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στην πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία τελικά τέθηκε υπό τον έλεγχο των Κούρδων, ενώ συγχρόνως, περίπου 25 χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία δυσανασχετεί με την εξέλιξη αυτή, αφού την περιοχή που βρίσκεται στα τουρκικά σύνορα ελέγχουν τώρα οι Κούρδοι της οργάνωσης PYD.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο θα γίνει με την πόλη Azaz που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα βόρεια- δυτικά από το Χαλέπι.
Με τις καταλήψεις του Κομπάνι, της Τελ Αμπιάντ και της Αζάζ, οι Κούρδοι θα δημιουργήσουν μια περιοχή κουρδική και μαζί με τα άλλα δύο καντόνια θα προβούν στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των καντονιών αυτών.

«Είναι παραδεκτό ότι στο βόρειο τμήμα της Συρίας, το PYD δημιουργεί ένα «κουρδικό κράτος» και προσπαθεί να περιορίσει την επιρροή της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης στην περιοχή», όπως σημειώνεται και προστίθεται ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα μετανάστευσης του πληθυσμού που δεν είναι κουρδικός.

Υπολογίζεται ότι αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο κατοίκους της βόρειας Συρίας, που θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Τουρκία και αυτό είναι ένα σενάριο τρόμου.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]