Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Warum Dr Schäuble?

Τέτοια εμπάθεια για ένα κράτος με 25,7% ανεργία και 212.897 οικογένειες (επισήμως) που δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη; 
Πόσους σταυρούς σε μνήματα (από αυτόχειρες) μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

Αξιότιμε κ. υπουργέ Οικονομικών της Γερμανίας,

Ως γνωστόν, όταν από κάπου απουσιάζουν ο ανθρωπισμός, οι καλές προθέσεις και η κατανόηση, τότε έρχεται η Δικαιοσύνη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να κατανείμει ορθά τα θετικά και τα αρνητικά φορτία που δημιούργησε η δράση των προσώπων.

Η Δικαιοσύνη είναι μια δύναμις αναπόδραστος, άτρεπτος και επηρεάζει τόσο εσάς όσο και εμάς. Ερχεται πάντα στην ώρα της, αλλά εμείς οι άνθρωποι, επειδή είμαστε φθαρτοί και ατελείς, νομίζουμε ότι ήρθε πολύ νωρίς ή άργησε. Οπότε, από αυτήν την άποψη, οι Ελληνες, ως ιστορικά πιο έμπειροι στη συλλογικότητά μας, δεν μπορούμε να εκφράσουμε αδημονία ή έκπληξη για όσα θα συμβούν. Τα αναμένουμε όλα. Μόνο απορίες έχουμε και οι περισσότερες αφορούν εσάς.
Γιατί, κύριε Σόιμπλε, εμφανίζετε ένα πρόσωπο εμπαθή προς τον λαό μας; Υπάρχει μήπως προσωπική διαφορά στις μεταξύ μας σχέσεις; Για ποιον λόγο στις 16 Φεβρουαρίου είπατε σε συνέντευξή σας στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι «λυπάστε τους Ελληνες», ενώ η δική σας στάση απέναντί μας, τα τελευταία χρόνια, είναι αξιοθρήνητη;

Γιατί, κύριε Σόιμπλε, δεν έχετε εκφράσει ακόμα μια μεγάλη συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία, την οποία φέρνουν στα όρια της πλήρους διάλυσης οι πολιτικές που εισηγείστε και εν πολλοίς γίνονται αποδεκτές από τους γερμανόφωνους, τους ελληνόφωνους και τους λοιπούς εκπροσώπους της βουλήσεώς σας;

Δεν γνωρίζετε, κύριε Σόιμπλε, ότι με τις... μεταρρυθμίσεις σας η Ελλάδα έκοψε πρώτη το νήμα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανεργίας; Τον Ιανουάριο η Eurostat κατέγραψε ανεργία ύψους 25,7% για την πατρίδα μας, της οποίας οι μνημονιακές ηγεσίες ακολούθησαν πιστά τον δρόμο που υποδεικνύετε και έχει κατεύθυνση τον γκρεμό.
Επειτα από πέντε χρόνια «σωτήριων» μεθόδων για την χώρα μας, κ. Σόιμπλε, τις οποίες είτε εμπνευστήκατε είτε αποδεχτήκατε, απέμειναν στα... αζήτητα της αγοράς εργασίας περίπου 1.200.000 άνεργοι. Αν βάζατε έναν Ελληνα άνεργο ανά μέτρο στην απόσταση Μόναχο - Βερολίνο, θα την κάνατε δύο φορές και θα σας περίσσευαν και περίπου 200.000 για να βλέπετε ανέργους από το Βερολίνο ως τη Λιψία!

Γιατί, κύριε Σόιμπλε, δεν έχετε επιδείξει ίχνος ευαισθησίας απέναντι σε 212.897 συμπολίτες μας, που δεν έχουν πια τα στοιχειώδη για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους;
Ο αριθμός αυτός δεν είναι τυχαίος. Αυτοί οι άνθρωποι αφενός θα μπορούσαν να γεμίσουν το Φράιμπουργκ κι αφετέρου τόσες είναι οι αιτήσεις που συμπλήρωσαν οι μυριάδες των απελπισμένων στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. 84.442 εξ αυτών δεν έχουν να φάνε. Οσοι περίπου είναι οι κάτοικοι στην πανεπιστημιούπολη Κονστάντς, που βρίσκεται στον Νότο της χώρας σας, τόσοι είναι οι Ελληνες που ζητούν βοήθεια για να σιτιστούν!

Κύριε Σόιμπλε, δεν νιώθετε άραγε ένα σφίξιμο στο στομάχι, όταν ακούτε, διαβάζετε ή παρακολουθείτε σε δελτία ειδήσεων ότι μικρά Ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα;

Δεν νιώθετε τύψεις για τους χιλιάδες οικονομικά και συναισθηματικά κατεστραμμένους Ελληνες που αυτοκτόνησαν; Υπάρχει βιβλιογραφία και γι' αυτό το θέμα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», όπου αναλύθηκαν στοιχεία αυτοκτονιών για την περίοδο 2003-2012.

Εκεί διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες μετά το 2010, το έτος που το όνομά σας μπήκε στην καθημερινότητά μας ως συνώνυμο των πολιτικών λιτότητας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003-2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011-2012. Ούτε αυτό σας αγγίζει, κ. Σόιμπλε; Πόσους σταυρούς μνημάτων μπορεί να αντέξει η συνείδησή σας; Ολοι απορούμε.

Μήπως, κύριε υπουργέ, έχετε την αυταπάτη ότι οι πολιτικές σας και η άκαμπτη στάση σας πλήττουν μόνο τους Ελληνες και εν γένει τους πολίτες χωρών με οικονομικά προβλήματα; Μήπως θεωρείτε ότι η δική σας χώρα βγαίνει κερδισμένη απ' όλη τούτη την γιορτή της θλίψης και του θανάτου; Ουδέν ανακριβέστερον τούτου!

Επειδή σας αρέσουν οι αριθμοί, θα αναφερθεί ένας που θα έπρεπε να σας έχει προβληματίσει: Η αξία των γερμανικών εμπορευμάτων που διατέθηκαν στην Ελλάδα το 2013 ανήλθε σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 41% από τις επιδόσεις του 2008. Δηλαδή, οι εξαγωγές της χώρας σας προς τη δική μας το 2013 παρουσίασαν μεγάλη μείωση, ενώ σταθερές παρέμειναν οι εισαγωγές. Αυτά ανακοινώθηκαν όχι από ελληνικές πηγές αλλά από το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο της Γερμανίας (Destatis).

Τι σημαίνει αυτό, κ. Σόιμπλε; Αφενός ότι ξεμείναμε από χρήματα και αφετέρου ότι καταστρέφετε το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της πατρίδας σας: το καλό της όνομα. Πριν από την εμπλοκή με εσάς και τους υφισταμένους σας, όταν ο Ελληνας άκουγε για γερμανικά προϊόντα τα προτιμούσε και τα συνιστούσε. Είχε αποσυνδέσει τη σημερινή Γερμανία με εκείνη που κατέστρεψε την Ελλάδα στην Κατοχή. Τώρα εξαναγκάζετε τις συνειδήσεις μας να φέρουν μελανές μνήμες στην επιφάνεια. Λέτε να μη σκέφτονται και άλλοι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Αυστραλοί και Ασιάτες όπως εμείς, κ. Σόιμπλε;
Γιατί, κ. Σόιμπλε, δεν σας νοιάζει η υπεραξία του brand name Γερμανία; Δεν σας έχουν πει ότι δημιουργείται αργά και δύσκολα, και μπορεί να καταστραφεί σχετικά γρήγορα και εύκολα;
Υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί που δείχνουν επίμονα στην κατεύθυνση της αλήθειας, κ. Σόιμπλε, αλλά δεν χρειάζεται να σας γνωστοποιηθούν. Τους ξέρετε όλους.

Κύριε Σόιμπλε, όπως έχετε διαμορφώσει την πραγματικότητα εντός και εκτός σας, θα έπρεπε να έχετε ήδη καταλάβει ότι για εσάς, πλέον, υπάρχουν κακά και χειρότερα νέα. Ακόμα και εκείνα που σας φαντάζουν καλά, προϊόντος του χρόνου θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι. Με την πάροδο των ημερών, εβδομάδων, μηνών και ετών θα αντιληφθείτε πόσο εύλογες είναι οι απορίες των Ελλήνων για την στάση σας, αλλά και οι αντιδράσεις του λαού μας, οι οποίες αναπόφευκτα θα συμπαρασύρουν και άλλους προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονείτε ποτέ. Μπορεί να σας φανεί αυτάρεσκο το σχόλιο, αλλά πρέπει να γραφτεί: Η ελληνικότητα είναι κάτι σαν το ροκ του ανθρώπινου πολιτισμού. Δημιουργεί άφθαρτα πρότυπα, γεμάτα νιάτα, ένταση και πάθος.

Οι Ελληνες, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, έχουν τη... συνήθεια να δείχνουν πρώτοι την οδό που ακολουθούν άλλοι λαοί και ταυτόχρονα να διαλέγουν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας για να στηρίξουν επάνω της τις στρατηγικές επιλογές τους. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν προς την πλευρά της πρόσκαιρης εξυπηρέτησης της ύλης, οι βασικές αποφάσεις των Ελλήνων έχουν πνευματικό υπόβαθρο. Οποτε χρειάστηκε να στραφούμε λίγοι εναντίον πολλών, υλικά ανίσχυροι εναντίον σιδηρόφρακτων και θεωρητικά καταδικασμένοι εκ των προτέρων, το πράξαμε δίχως δεύτερη σκέψη. Κι εμπνεύσαμε κι άλλους κι άλλους κι άλλους με την ιερή «τρέλα» μας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Και νικήσαμε ηττώμενοι, θριαμβεύαμε την ώρα της συντριβής και διαλύαμε τα σκότη με πυρ αληθείας ως Προμηθείς. Κι ύστερα ακολουθούσαν τα αρπακτικά που μας κατέτρωγαν τα σωθικά, όπως μερικοί μερικοί...

Για να μην πάμε πολύ μακριά, ανατρέξτε στο 20ό αιώνα για να επιβεβαιώσετε ο ίδιος τα προαναφερθέντα.
Και κάτι τελευταίο: Μη σας περάσει από τον νου ότι ζητάμε οίκτο, εύνοια, ανταπόδοση ή οτιδήποτε άλλο για τη συνεισφορά μας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας με τη δημοκρατία, τις επιστήμες, τις τέχνες, το θέατρο κ.λπ. Το καλό πράττεται για το καλό. Δεν ζητάμε τίποτε γι' αυτό. Είναι... κέρασμα στη μεγάλη γιορτή, που είναι η ζωή όλων μας. Οσα ζητάμε και σκοπεύουμε να απαιτήσουμε είναι τα νόμιμα, τα δίκαια για τις ζημιές που αδίκως υπέστημεν από την κακουργηματική δράση ξένων και ντόπιων σε βάρος μας.
Με πολλή αγάπη, αλλά δίχως ιδιαίτερη εκτίμηση για τον ρόλο σας στην ευρωπαϊκή πολιτική...

ΥΓ.: Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στους Δαναούς και τους φοβάστε ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα (όπως συνέστησε στους Τρώες ο Λαοκόων στην Αινειάδα του Βιργιλίου), απευθυνθείτε στους συντελεστές της εκπομπής «Die Anstalt|, που προβάλλεται από το γερμανικό κρατικό δίαυλο ZDF. Αν σας δώσουν κόπιες από τις εκπομπές τους, μπορεί και να καταλάβετε καλύτερα πώς ασκείται πολιτική και τι σημαίνει δίκαιο. Ισως να αποκτήσετε και χιούμορ, μετά την παρακολούθηση των ξεκαρδιστικών αλλά και διδακτικών σκετς που δημιουργούν οι ταλαντούχοι συμπατριώτες σας.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]