Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ISIS στην Ουκρανία

Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία!

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης

Φαίνεται απίστευτο, αλλά τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος, το ISIS, το Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH / DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται στην πολύπαθη την μετά Euromaiden Ουκρανία. Όπως φαίνεται ήδη δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας, ομάδες ισλαμιστών εμπειροπόλεμων, αφού έχουν πολεμήσει στην Συρία και το Ιράκ και τώρα είναι στην Ουκρανία και την χρησιμοποιούν ως τον βατήρα για την είσοδο και εξάπλωσή των στην Ευρώπη. Ανησυχητική κατάσταση που τα Ευρωπαϊκά κράτη εθελοτυφλούν προς χάριν μικρόπνοων πολιτικών, εμπαθειών και ανεξήγητων εμμονών.

Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτών των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων και ας αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά που μας παρουσιάζουν σκόπιμα διαφορετικά και όχι την αλήθεια, τα συστηματικά διεθνή ΜΜΕ.

Οι Πράκτορες του Χάους και ο πόλεμος για την Ευρασία

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι τα μέτωπα σε ένα πολυδιάστατη πόλεμο που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Σκοπός της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ) και έπαθλο ο μονοπολικός κόσμος και η παγκόσμια κυριαρχία. Ο πολυδιάστατος αυτός πόλεμος των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων στοχεύει στο να περικυκλώσει την Ευρασία.

Κύριοι στόχοι η Κίνα και η Ρωσία, που κυριαρχούν στην Ευρασία, δευτερεύων στόχος το Ιράν. Η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και οι σύμμαχοι έχουν μεθοδεύσει τον τρόπο ενεργείας των για την επίτευξη του σκοπού των. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που θα «υποταχθεί» και ήδη το αντιλαμβανόμαστε με την διαφορετική μεθόδευση που προτιμήθηκε. Αντί γενικής σύρραξης επιλέχθηκε η αποκατάσταση των σχέσεων και αναμένεται η επίτευξη στο τέλος Ιουνίου μιας γενικής συμφωνίας, που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, καθώς και τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, παραχωρώντας στο Ιράν ζώνες (και χώρες) επιρροής (οι Σιιτικές χώρες), πάντα υπό το αμερικανικό άρμα. Η άλλη χώρα, που θα αναλάβει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο είναι η Σαουδική Αραβία (για τις Σουνιτικές χώρες).

Θα ακολουθήσει η Ρωσία με τελευταία χώρα που θα «υποταχθεί» στο αμερικανικό σχεδιασμό την Κίνα, για την «Ευρασιατική Αντάντ». Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράν και τη Ρωσία, επειδή η Τεχεράνη και η Μόσχα είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ουάσιγκτον.
Χαρακτηριστικά βλέπουμε τις φρικιαστικές ομοιότητες στις συγκρούσεις αυτές, όπου διαπιστώνεται μια σύνδεση και ομοιότητα σε αυτά που κάλλιστα θεωρούνται και είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως βίαια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά γεγονότα, εθνοκαθάρσεις, καταστροφή πολιτισμών και μνημείων, που κατά παράξενο τρόπο η διεθνής κοινότητα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και αφωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο «Οι Ουκρανοί εθελοντές εθνικιστές διεξαγάγουν πόλεμο τύπου ISIS, διαπράττοντες εγκλήματων πολέμου». [1] Αναφερόμενο στις αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρούν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων, σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ – εθνικιστικό κόμμα Pravy Sektor και τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του ISIS, όπου όλοι αυτοί εξυπηρετούν ένα αφέντη, έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται τυφλωμένοι από τις παραμορφωτικές ιδεοληψίες των, αντιληπτό ποιον και γιατί, όπως προαναφέραμε.

Η παράξενη συμμαχία μεταξύ ISIS και των Ουκρανών ακραίων εθνικιστών-ναζιστών

Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης, ο Marcin Mamon,(Μαρσίν Μαμόν) ο οποίος έχει αναφερθεί με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά με την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος Πολωνός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως The Smell of Paradise with Mariusz Pilis in 2005, για το BBC. Εκεί εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο Oleksandr Muzychko και θα δούμε παρακάτω. [2]

Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών επαφών με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η εξαιρετική του σχέση με τους τζιχαντιστές τον οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του : «Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », γράφει για τη συνάντηση του στο «Potholed street in Kiev, east of the Dnieper River, in an area known as the Left Bank». [3]

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι «οι αποκαλούμενοι αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων κρυφών ισλαμιστικών οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί στην Ουκρανία ». Εξηγεί επίσης ότι «Ο Khalid, ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός του αφανούς και κρυφού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα των εθελοντών που φθάνουν συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο παγκόσμιο Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό», που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία».

Η σχέση Ουκρανών ακραίων δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους μαχητές είναι καλή και παλιά. Όπως εξηγεί ο Mamon ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko έγινε δεκτός από τους Τσετσένους και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους εθνικιστές και αντιρώσους), μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας».

Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev, που σκοτώθηκε σε καλά οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006.

Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι αντάρτες έχασαν από τότε κάθε στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.

Γιατί το ISIS επανδρώνει τα «ιδιωτικά» Τάγματα Πολιτοφυλακής στην Ουκρανία;

Για να δούμε πως εξηγεί τώρα ο Mamon την διασύνδεση Τσετσένων αυτονομιστών, με το διακρατικό διεθνές Ισλαμικό
δίκτυο των αποκαλούμενων «αδελφών» και την επάνδρωση ιδιωτικών Ταγμάτων με πολιτοφύλακες, που χρησιμοποιούν ήδη στην Ανατολική Ουκρανία και μάχονται κατά των Νέο Ρώσων αυτονομιστών, πέραν και πλέον των τακτικών μονάδων του Ουκρανικού στρατού. Έτσι λοιπόν ο Mamon ταξίδεψε στην Ουκρανία για να διαπιστώσει ο ίδιος τι συμβαίνει και ποιοι ευρίσκονται εκεί. Στην Αν. Ουκρανία, συνάντησε τον Τσετσένο πολέμαρχο Isa Munayev (Ίσα Μουνάγιεφ), που πολεμούσε κατά των αυτονομιστών.

Ο Μουνάγιεφ στην Ουκρανία

Ο Mamon αναφέρει για τον Τσετσένο πολέμαρχο: «Ακόμη πριν φθάσει στην Ουκρανία ο Μουνάγεφ ήταν πολύ γνωστός. Είχε πολεμήσει κατά των Ρωσικών στρατευμάτων και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και κατά τον δεύτερο πόλεμο ήταν ο διοικητής των Τσετσένων στις μάχες στο Γκρόζνι. Μετά την κατάληψη της Τσετσενικής πρωτεύουσας από τους Ρώσους (1999-2000), Ο Μουνάγεφ και οι άντρες του κατέφυγαν στα βουνά, όπου συνέχισε τον πόλεμο μέχρι το 2005. Τότε τραυματίστηκε σοβαρά και κατέφυγε στην Ευρώπη για θεραπεία. Ο Μουνάγιεφ ζήτησε πολιτικό άσυλο, του δόθηκε και έζησε στην Δανία μέχρι το 2014, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τότε ο Μουνάγιεφ απεφάσισε ότι ήλθε πάλι η ώρα να πολεμήσει και να εκδικηθεί τους Ρώσους και τους φίλους αυτών και πήγε στην Ουκρανία.

Το ανωτέρω περιστατικό που αναφέραμε σκόπιμα, ήταν για να καταδείξουμε κάποια πράγματα και πως αντιμετωπίζονται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα κατευθυνόμενα καθεστωτικά διεθνή ΜΜΕ. Η περίθαλψη και παραμονή του Μουνάγιεφ στην Δανία, με την χορήγηση ασύλου ήταν γνωστή σε όλους και ουδείς ενοχλήθηκε, όπως και η ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο της Ουκρανίας. Από την άλλη βέβαια κατηγορείται η Ρωσία για ενεργή υποστήριξη των αυτονομιστών του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Γιατί είναι εντάξει για τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν, να βοηθούν με κάθε τρόπο κάθε αυτονομιστική κίνηση οπουδήποτε στον κόσμο και κάθε εξτρεμιστική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό κράτος ή ISIS, με τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει σε καθημερινή βάση, όταν ταυτίζονται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των και από την άλλη η κάθε υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές του Ντονμπάς, που είναι Ρωσικής εθνικότητας να θεωρείται παράνομη, εγκληματική και καταδικαστέα και να επιβάλλεται εμπάργκο; Τότε η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία που στηρίζουν, υποστηρίζουν και βοηθούν παντοιοτρόπως και ουσιαστικά το Ισλαμικό κράτος θα έπρεπε όχι εμπάργκο να τους επιβληθεί, αλλά κατηγορία και συνενοχή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά ή αλλιώς όπως βολεύει την πολιτική μας. Είπαμε και πιο πάνω για την παγκόσμια κυριαρχία και την δημιουργία του μονοπολικού κόσμου, με μία κυρίαρχη δύναμη, την αυτοκρατορία (ΗΠΑ).

Ο Μαμόν συνεχίζει την αφήγησή του λέγοντας ότι συνάντησε τον Μουνάγιεφ όταν τον συστήσανε σαν φίλο του Khalid. Χαρακτηριστικά η φράση ήταν « Μας τον σύστησε οι αδελφός μας ο Khalid» και όλες οι πόρτες άνοιξαν. Οι δύο τους, Μουνάγιεφ και Χαλίντ γνωρίζονταν από τον πόλεμο της Τσετσενίας και οι σχέσεις των είναι άριστες. Για να καταλάβουμε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Τσετσένων αυτονομιστών και Ισλαμικού κράτους να πούμε ότι ο Χαλίντ σήμερα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του Ισλαμικού κράτους με μεγάλη επιρροή, ο δε Μουνάγιεφ ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Τσετσένων αυτονομιστών. Έτσι καταδεικνύεται και αποδεικνύεται η στενή σχέση Τσετσένων και Ισλαμικού κράτους.

Και βλέπουμε σήμερα μέσα στην Ουκρανία με την ανοχή και την στήριξη της νέας Ουκρανικής κυβέρνησης (του διχασμού, της καταστροφής, της υποταγής στην ΝΤΠ και του διαμελισμού της Ουκρανίας), να δρουν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού, ακροδεξιοί ναζιστές και εξτρεμιστές Ισλαμιστές με άμεσες και αδελφοποιημένες σχέσεις και επαφές με το Ισλαμικό κράτος. Μάλιστα όπως καταδεικνύει ο Μαμόν, τελικά ο Μουνάγιεφ έχει φθάσει στην Ουκρανία, από την Δανία (οι πάντες το ήξεραν) μην το ξεχνάμε, αφενός να βοηθήσει τους μετα – Μέιντεν «επαναστάτες» που κυβερνούν σήμερα την Ουκρανία, (και την καταστρέφουν συστηματικά) και αφετέρου να δημιουργήσει «τον μηχανισμό για την δημιουργία μερικών δεκάδων ιδιωτικών Ταγμάτων πολιτοφυλακής, που θα πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά ξεχωριστά και ανεξάρτητα από αυτούς» και κατόπιν για πού και εναντίον ποίων είναι το μεγάλο ερώτημα και ο καθείς αντιλαμβάνεται για που και φυσικά αυτός είναι ο μεγάλος κλίνδυνος.

Η πολιτοφυλακή αυτή, ο ιδιωτικός αυτός σχηματισμός του Μουνάγιεφ, που μάχεται ήδη στο Ντονμπάς έχει ήδη όνομα και ονομάζεται «Dzhokhar Dudayev», προς τιμήν του πρώην αυτονομιστή προέδρου της Τσετσενίας Dzhokhar Dudayev.

Τα όσα αποκαλύπτει ο Μαμόν είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και πολύ ανησυχητικά. Διαπιστώνεται η διασύνδεση και οι αδελφικές σχέσεις διαφόρων Ισλαμιστικών οργανώσεων και η διαχρονική των συνεργασία, ιδιαίτερα με το ISIS, το Ισλαμικό κράτος, σε αγαστή σχέση με τους ακροδεξιούς (ναζιστές), κατάλοιπα και συνεχιστές του Μπαντέρα της Ουκρανίας. Ακόμη διαπιστώνεται η διείσδυση στην Ευρώπη εμπειροπόλεμων Ισλαμιστών-τζιχαντιών και η οργάνωσή των στις διάφορες χώρες. Είναι δε εν υπνώσει, εν κρυπτώ και αναμένουν εντολές. Βατήρας για την εκτόξευση του ισλαμιστικού κινδύνου στην Ευρώπη σήμερα η Ουκρανία, όπου υπάρχουν ενεργές μονάδες πολιτοφυλακής, ιδιωτικά τάγματα με φανατικούς Ισλαμιστές και με προοπτική να δημιουργηθούν και άλλα πολλά, οπότε η κατάσταση μετά θα καταστεί ανεξέλεγκτος.

Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και λίαν επικίνδυνη. Οι κρυφές ακραίες οργανώσεις και οι ακροδεξιές και ιδιαίτερα οι Ισλαμιστικές με τους εν υπνώσει «μαχητές του Ισλάμ» (που ευρίσκονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και συνεχίζουν να διεισδύουν μαζί με τους πρόσφυγες μέσα από τα πλοία της δυστυχίας στην Μεσόγειο) στην κυριολεξία αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και πολιτισμού. Την ανησυχία επιτείνει η μακαριότητα και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε. για λήψη σοβαρών μέτρων, ή έστω ύπαρξης αποτελεσματικού σχεδίου και μηχανισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αν ποτέ συμβεί. Και η μακαριότητα αυτή εγγίζει τα όρια της απέραντης βλακείας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις συμμαχεί, στηρίζει πολιτικά και οικονομικά οργανώσεις τέτοιας μορφής και ιδεολογίας, λόγω προσωρινών και πρόσκαιρων συμφερόντων και επιδιώξεων. Έτσι το μόνο που μένει να επικαλεστούμε είναι « Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του», γιατί είναι σίγουρο ότι ο Προφήτης και οι πιστοί του θα βάλουν το χέρι τους στην Ευρώπη σύντομα.

Πηγή AnalystForChange
* Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Tactical Intelligence School (USA), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Πηγές:
[1] Damien Sharkov, «Ukrainian Nationalist Volunteers Committing ‘ISIS-Style’ War Crimes,» Newsweek, September 10, 2014.
[2] Marcin Mamon, «In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihad,» Intercept, February 26, 2015.
[3] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War: The Final Days of a Chechen Commander Fighting in Ukraine», Intercept, February 27, 2015.
4-6] Marcin Mamon, «In Midst of War,» op. cit.
[7-9] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War,» op. cit.
Strategic Culture Foundation
www.globalresearch.ca


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]