Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ αναγνωρίζει την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνώρισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δείχνοντας κατανόηση για τα ανοικτά τραύματα που άφησε εκείνη η περίοδος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 8 Μαΐου, η Γερμανίδα καγκελάριος, προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική διαχωριστική γραμμή».

«Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού», επισήμανε η Άγγελα Μέρκελ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το Ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών».

Ένα 24ωρο πριν και ο πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]