Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο «πράσινο» κράτος σε παραλλαγή

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας ξεγελά...

Παρά το γεγονός ότι για να πιστέψεις τους ψεύτες της κυβέρνησης που μιλάνε ξανά για συμφωνία είναι σαν να πιάνεις το τζόκερ με τα 5 εκατ. ευρώ, εντούτοις ας πούμε πως αυτή τη φορά θα πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους.
 
Υπό κανονικές συνθήκες ο Τσίπρας εξωτερικού θα προσκυνήσει για λίγα λεφτά προκειμένου να μην του σκάσει η βόμβα της χρεοκοπίας στα χέρια του και τον Ιούνιο θα έχουμε μία συμφωνία, έστω και κουτσή.

Ήδη τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης λένε ότι έχει αρχίσει να γράφεται αυτή η συμφωνία, τουλάχιστον στο σκέλος που υπάρχει σύγκλιση με τους δανειστές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου δίνει στους δανειστές τους συντελεστές ΦΠΑ που θέλουν προκειμένου να γλιτώσει τις συντάξεις. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι καλό deal αλλά όταν μια κυβέρνηση φτάνει τη χώρα στον πάτο, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια.

Αλλά ας σκεφτούμε το δράμα που θα προκαλέσει η νέα φοροκαταιγίδα αφού οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ θα γονατίσουν την αγορά και τις τσέπες των καταναλωτών ενώ ως έμμεσοι φόροι είναι και οι πλέον άδικοι. Και μην ξεχνάμε ότι από τον Ιούλιο θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τον φόρο εισοδήματος χωρίς το αφορολόγητο 12.000 ευρώ που μας είχαν υποσχεθεί ενώ από Σεπτέμβριο έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν.

Έρχεται λοιπόν φορολαίλαπα που θα δείξει πραγματικά ποιες είναι οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και ποιες είναι οι ανοχές απέναντι στην… λαοπρόβλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα δεν πληρώσαμε φράγκο και όλοι ζούσαμε με την προσδοκία ότι ο Τσίπρας θα… αλλάξει την Ευρώπη και θα μας γλιτώσει από υπέρογκες επιβαρύνσεις. Γι’ αυτό και η ανοχή και στήριξη στην κυβέρνηση. Ο λογαριασμός έρχεται και δεν θα αρέσει σε κανέναν αυτό που θα δουν.

Όμως, το βασικό είναι ότι το φοροπακέτο που έρχεται και οι δραματικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν έχουν δύο χαρακτηριστικά:

1.Το πρώτο είναι ότι θα κάνει να μοιάζει το μέιλ Χαρδούβελη με… σχολική εκδρομή που είπε εύστοχα ο Βενιζέλος. Μακάρι να είχαμε εφαρμόσει εκείνα τα μέτρα γιατί αυτά που θα έρθουν θα είναι δραματικά και θα μας κάνουν να νοσταλγούμε τους κακούς δεξιούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απλά κατέστρεψε τη χώρα επί 4 μήνες και η τρύπα στην οικονομία διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει που λέει και ο λαός.

2.Το δεύτερο είναι ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να πάρει δύσκολα και αντιλαϊκά μέτρα (όπως κι αν τα βαφτίσει) προκειμένου να μην κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Ναι, η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε στο κομμάτι αυτό, όμως έκανε κάποιες προσπάθειες να αλλάξει ορισμένες στρεβλώσεις. Τώρα έρχεται ο κρατισμός σε όλο του το μεγαλείο να ανατρέψει ό,τι καλό πήγε να γίνει. Όλοι οι πολίτες και κυρίως η μεσαία τάξη, θα πληρώσουμε για να συνεχίσει να υπάρχει το κρατικοδίαιτο σύστημα των ανεπρόκοπων δημοσίων υπαλλήλων. Θα πληρώσουμε εμείς τους Καλφαγιάννηδες, τους ανεπάγγελτους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες των 2.000 ευρώ το μήνα. Θα πληρώσουμε τους χιλιάδες πελάτες του Κατρούγκαλου που θα διοριστούν ή τις ιδεοληψίες του Λαφαζάνη και των ακραίων που έχουν δαιμονοποιήσει τις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και το… κεφάλαιο που θα φέρει επενδύσεις. Θα πληρώσουμε όλους τους τεμπέληδες πρώην αριστερούς ή Πασόκους που βρίσκουν τρύπες στο Δημόσιο και… τρουπώνουν. Και θα πληρώσουμε την ανικανότητα του Τσίπρα να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, το μόνο που όλοι είχαμε συμφωνήσει προεκλογικά αλλά λέγαμε ότι πρόκειται για τεράστια φενάκη. Αντιθέτως η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να δίνει αβάντες και μπόνους στους μπαταχτσήδες.

3.Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να είμαστε τα θύματα μιας κυβέρνησης ανίκανης να διαχειριστεί τα προβλήματα και παράλληλα να δώσει ένα νέο όραμα, πέραν του δημοσιουπαλληλισμού και της κομματοκρατίας. Ως εκ τούτου οι πομπώδεις εξαγγελίες του Τσίπρα για πόλεμο στην ολιγαρχία είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ένα ακόμη κόλπο είναι για να κρύψει κάτω από το χαλί το σχέδιό του. Την εγκαθίδρυση ενός νέου πασοκικού κράτους στα πρότυπα εκείνου του Ανδρέα. Που τη μέρα έδιωχνε τις βάσεις και υποσχόταν ότι ο λαός θα είναι στην εξουσία. Και τη νύχτα τάιζε με χρυσά κουτάλια για να φτιάξει το κόμμα της πασοκοκρατίας που κυβέρνησε επί πολλά χρόνια.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας ξεγελά. Μας ετοιμάζουν κοστούμι προκειμένου να γίνουν το νέο «πράσινο» κράτος σε παραλλαγή.

Πηγή
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δυστυχώς, εσείς από το παλαιό πράσινο κράτος ελπίζετε να γίνουν όλα αυτά γιά να την γλιτώσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 300 οι Εθνοπροδοτες και ολα τα αλλα ειναι για το καφενείο .
    Μια συμμορία ολοι τους και οποιος δεν το βλέπει ακομη ειναι για τον γάιδαρο Καβάλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]