Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι προκλήσεις της Αλβανίας και οι Τζιχαντιστές

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η Αλβανία ολοένα και περισσότερο γίνεται κέντρο της προσοχής από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες, όχι μόνο για την μόχλευση υπερεθνικιστικών αντιπαραθέσεων με όλους τους γείτονες της, αλλά και ως ένας κόμβος προώθησης, συνάντησης και πιθανότατα και εκπαίδευσης εξτρεμιστών και Τζιχαντιστών σε άμεση συνάρτηση με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Ο παρών ιστότοπος έχει αναφερθεί τόσο σε πρόσφατα όσο και παλιότερα άρθρα στη σημασία της Αλβανίας και των υπόλοιπών Αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια επί τους ζητήματος.

Πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι ευρισκόμενοι στα Τίρανα σε κλειστό συνέδριο περιφερειακής ασφάλειας,έκρουσαν για μια ακόμη φορά το κώδωνα του κινδύνου, ασχέτως βεβαίως της μη επαρκούς πίεσης προς πάσα κατεύθυνση εκ των ιδίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προβληματική αυτή κατάσταση.Παρακάτω ορισμένες σταχυολογημένες πληροφορίες θα παρατεθούν ώστε να δοθεί μια τωρινή εικόνα της κατάστασης.

Το 2013-14, υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια σφαίρες των 7.62 χλ, 10 τόνοι πλαστικών εκρηκτικών, 5.000 ΑΚ-47 και 15.000 χειροβομβίδες, εξήχθησαν λάθρα από τη Βοσνία προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας και ενός ενδιάμεσου ονόματι Κυρίογλου, με τη σημαντική συμβολή του οργανωμένου εγκλήματος Αλβανικής προέλευσης στο Κόσοβο.

Τα όπλα κατά κύριο λόγο προέρχονταν από το εργοστάσιο Πιμπιέντα Ρούντέντ στο Γκόρενιε της Βοσνίας.
Μεταξύ 2011-2014 ο συνολικός όγκος λαθραίου οπλισμού ξεπέρασε τα 200 εκ. Δολάρια με συμμετοχή κατά κύριο λόγο Βοσνίων, Τούρκων και Αλβανών. Τα τοπικά ΜΜΕ στη Βοσνία, Σερβία αλλά και Μαυροβούνιο και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στα ανωτέρω μαζί με πολλές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές.

Επιπροσθέτως Λίβυος αξιωματούχος που εδρεύει σε Δυτικό-Ευρωπαική χώρα διαβεβαιώνει ότι μαζικές ποσότητες οπλισμού φεύγουν σε εβδομαδιαία βάση από τα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα από το Μπάρ του Μαυροβουνίου και το Δυρράχιο της Αλβανίας προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών της Δυτικής Λιβύης όπου δρουν 30 ομάδες τρομοκρατών με τη σημαντικότερη εκ των οποίων την παρούσα περίοδο το "Ισλαμικό Κράτος-παράρτημα της Λιβύης".

Όλα τα δρομολόγια πλοίων μεταξύ Δυρραχίου-Βεγγάζης , Ντέρνας και Τομπρούκ μπορούν να θεωρηθούν ύποπτα.

Ταυτόχρονα η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογκάν έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα με το οποίο ο παρόν ιστότοπος είχε ασχοληθεί και προβλέψει το Φεβρουάριο του παρόντος έτους.

Αυτό είναι η προσπάθεια πλέον της Τουρκίας να ελέγξει το "σύστημα Γκιούλεν"στην Αλβανία και στα λοιπά Βαλκάνια, θέτοντας υπό την αιγίδα του, την εντυπωσιακή υποδομή που έχει ήδη δημιουργήσει ο εξόριστος στις ΗΠΑ Τούρκος Ιμάμης. Το μεγάλο "παιχνίδι"σε ότι αφορά την Αλβανία λαμβάνει χώρα πλέον για τον έλεγχο της οργάνωσης "SEMA" που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των θρησκευτικών σχολείων και σεμιναρίων στη γειτονική χώρα και επίσης ασκεί ιδιαίτερη επιρροή σε όλα τα σχολεία από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια που έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν στην Αλβανία (Για πλήρη καταγραφή βλέπε παλαιότερα άρθρα του ιστότοπου).

Ο Ερντογκάν έθεσε ως βασικό όρο για τη στήριξη των "Μεγαλό-Αλβανικών οραμάτων"του Έντι Ράμα τη βοήθεια του για τον έλεγχο του Γκιουλέν, κάτι όμως που δεν θα είναι τόσο εύκολο ως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, καθότι ο ευρισκόμενος εν Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Ιμάμης,διαθέτει σοβαρή στήριξη από το Αμερικανικό κατεστημένο.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι οι πρόσφατες συγκρούσεις στη ΠΓΔΜ και οι ανακοινώσεις της εκεί Αστυνομίας ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και νεκρούς Αλβανούς τρομοκράτες, βρίσκονταν και βετεράνοι που πολέμησαν στις τάξεις των Τζιχαντιστών στη Συρία, έχουν εν τέλει βάση.

Αυτό σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση για τις Βαλκανικές χώρες και βεβαίως την Ελλάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Τζιχαντιστών-Βαλκάνιων που επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους μέσω Τουρκίας, δεν διέρχονται από την Ελλάδα/Βουλγαρία αλλά κατευθείαν αεροπορικώς από Τουρκικά αεροδρόμια.

Ως εκ τούτου η αντί-τρομοκρατική εκστρατεία" του ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρωθεί στην Πρίστινα, Σεράγεβο, Τίρανα και βεβαίως σε όλη τη Τουρκία που αποτελεί την παρούσα περίοδο, το βασικό άξονα μετακίνησης ένθεν κακείθεν τρομοκρατών, όπως και παράνομου οπλισμού όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για τη Βόρεια Αφρική σε συνδυασμό με την συστηματική και οργανωμένη προώθηση μεταναστών και προσφύγων προς την Ε.Ε.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ιλλυριοι τζιχαντιστες αυτόχθονες....ακριβως ετσι τους αναφερει και ο ομηρος και ο ηροδοτος και ο θουκιδιδης..με αρχηγο τον πυρρο [ χασαν τουραχαντιν αλβανοτσαμης] [ Προκοπιος , ιστορια των βαλκανιων, κεφαλαιο ''Τεραστια Αλβανια'']...ethnike aytocthonoy historike skipetare όπως λενε τα '''εδάφη τους'''[ οι τρεις πρωτες βερες ιλλυρικες λεξεις]...επειδή περνιουντε για ιλλυριοπελασγοι [ καινουργιο αλλα ποιο αυτοχθονικο αυτό] να μας πουνε τι σημαινει λυκαβυτος , παρνηθα, παρνωνας,λαρισα κλπ [ πελασγικα τοπονυμια καταλοιπα στον ελληνικο χωρο ].....αυτοι οι απολίτιστοι ελληνες όμως τους διωξανε από τα εδάφη τους [ τους φιλήσυχους ιλλυριοπελασγοτσαμηδες]....α κατι ακομα...στην αλβανια μαθαινουν την παραμυθα ''τσαμουρια=ηπειρος'' με σκοπο να υπονοησουν ότι οι τσαμηδες αλβανοι κατοικούσανε οοολη αυτή την περιοχη [ ηπειρο] για αυτό και ονοματησανε ολη αυτή τσαμουρια και αρα οοολη αυτή είναι αλβανικη...ακυρο εθνικια...τσαμουρια=θεσπρωτια...και δεν αναφερετε πριν τον δεκατο πεμπτο αιωνα...τοτε εισήλθατε στη θεσπρωτια και αφου εκτουρκιστηκατε την ονοματησατε τσαμουρια..άλλο ηπειρος και άλλο θεσπρωτια...και για το τι κανανε οι τσαμηδες πριν τους παρει και τους σηκωσει...ιδου...https://www.youtube.com/watch?v=8aK8Lf9Zrco
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ .....ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΓΙ ΑΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙς ΟΤΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕς ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝΕ ΕΤΣΙ [ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΛΑΟΥς ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προπαγανδα τους και τα ανιστορητα ψευδη τους θα παραμενουν ενα διαχρονικο

      φαινομενο!

      Ο σωβινισμος τους αποσκοπει στον φανατισμο τους , ωστε οποτε το θελησουν τα αφεντικα

      τους, να παρουν τα οπλα (οπως προσφατως στα Σκοπια) και να "απελευθερωσουν"

      "πατρια εδαφη". Οσο για την "Ιστορια" τους ,ας δωσουμε μερικες απαντησεις:

      Οι Ηπειρώτες σύμφωνα με τον Θεόπομπο διακρίνονταν σε 14 φύλα, ο δε Στράβων

      κατονομάζει 11.
      Κατά τους ιστορικούς χρόνους 3 φύλα(ελληνικότατα) διακρίθηκαν περισσότερο:

      1) Οι Θεσπρωτοί ,με επίκεντρο την σημερινή Θεσπρωτία,με βασικό όριο τον ποταμό Θυάμι(σημ.Καλαμά) αλλά και πολύ βοριότερα ακόμη καθώς και νότια συμπεριλαμβανωμένης και της Κασσιωπαίας και ακόμη νοτιοανακολικότερα, αρχικά μέχρι και την Δωδώνη.

      2) Οι Μολοσσοί,με επίκενρο την Ελλοπία,δηλ. το σημερινό Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων,μέχρι και εκείνο της Δωδώνης προς δυσμάς (από το 410 π.Χ.)

      3) Οι Χάονες,βορείως του Θυάμιδος,μέχρι και την Επίδαμνο,προς Βορρά.

      Όσον αφορά τους Ιλλυρίους,ζούσαν πολύ βοριότερα και ουδεμία σχέση έχουν με την

      Ήπειρο.Αντιθέτως προσπαθούσαν να εισβάλλουν στον ελλαδικό χώρο με σκοπό τις

      λεηλασίες και τις αρπαγές περιουσιών.

      Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το πολιτισμικά και ιστορικά αξιόλογο.

      Αυτό όμως που σκοπίμως αποσιωπάται ειναι ότι οι Ιλλυρίοι έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο της Ιστορίας κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

      Και για την Ιστορια, αναφερω απλως τι ειπωθηκε στην βαλκανικη επιτροπη του ΟΗΕ το

      1949 γι'αυτα τα "μπουμπουκια":

      "Υπό το βάρος της ενοχής για τα εγκλήματα τους οι αγνώμονες μουσουλμάνοι

      αποχωρούν μαζί με τις οικογένειες τους υπό την προστασία των επίσης αποχωρούντων

      Γερμανών σύμφωνα με την αποκαλυπτική έκθεση του Έλληνα Συνδέσμου στην Βαλκανική

      Επιτροπή του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στον τύπο της 14/7/1949:

      «Είναι γνωστό ότι 16-17.000 Τσάμηδες είχαν εθελουσίως εγκαταλείψει την Ελλάδα κατά το

      τέλος του πολέμου και είχαν καταφύγει στην Αλβανία με φόβο μην κληθούν και δώσουν

      λόγο προ της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα τα οποία είχαν διαπράξει κατά την

      κατοχή σε στενή συνεργασία με τα ιταλικά,γερμανικά και αλβανικά στρατεύματα».

      Συμπληρωση:

      Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι συνελάμβαναν και εκβίαζαν με παντός είδους απειλές

      τους Χριστιανούς προκειμένου να υπογράψουν την προσάρτηση της Θεσπρωτίας στο

      Αλβανικό κράτος όπως αποδεικνύεται παρακάτω:

      «ΔΡΑΓΑΝΗ: Δημ.Τζούλιας,Φεβρ.1942 και Θ.Λύκος 1.6.1944 ως όμηροι στα Ιωάννινα που

      κρατούνται για να εξαναγκαστεί η κοινότητα να υπογράψει δήλωση ότι δεχεται την

      προσάρτηση της Θεσπρωτίας στην Αλβανία,οι Δημ. Παπαχρήστου,Ευθ. Μόκας και Παν.

      Φίλης και 3 όμηροι,απολυθέντες. 150 πρόβατα ,2 βοοειδή ,8 ιπποειδή».

      Πηγή Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες
      Συγγραφέας Απ.Παπαθεωδόρου


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Καλά ....ετοιμαστήτε για σφαγές και αφήστε τα ιστορικά .
    Ολοι γνωρίζουν τι ειναι τα Αλβανα και οταν μερικοι τους κυνηγούσαν απο την πρώτη μερα που οι Εθνοπροδοτες τους εμπασαν στα μουλωχτα στα σπίτια μας να βιάζουν και να σφαζουν , ολοι τους έλεγαν φασιστες !
    Αμαρτίαι έθνη ΕΛΛΑΤΤΟΝΟΥΣΙ και τα λόγια ειναι οχι μονο φτώχεια αλλα και εκ του πονηρου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ .. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ '''ΑΕΡΑ'''ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.....ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΛΑΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]