Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τσαλίμια στην ελληνική Θράκη και ο ραγιαδισμός των "αρχόντων"

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που έχουν πειστεί από τις «σειρήνες» της πολιτικής τού «κατευνασμού», με την οποία ταύτισε την πολιτική καριέρα του ο μακαρίτης σερ Νέβιλ Τσάμπερλεν.

Ο Αγγλος πολιτικός νόμιζε ότι, ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, αν συνυπέγραφε με τον Χίτλερ ευχολόγια για την παγκόσμια ειρήνη, θα απέφευγε η χώρα του τον πόλεμο με τους αδιόρθωτους Γερμανούς. Η Ιστορία απέδειξε πόσο έξω έπεσε ο σεμνός, ευγενής και άβουλος Τσάμπερλεν. 

Ομοίως διαψεύδονται (έως διασυρμού) οι Ελληνες και ελληνόφωνοι πολιτικοί που προπαγανδίζουν επί σειρά ετών την πολιτική κατευνασμού και εξευμενισμού της Αγκυρας. 

Τα Ιμια, οι δολοφονίες Σολωμού και Ισαάκ, η διαιώνιση της κατοχής στην Κύπρο, οι προκλήσεις στο Αιγαίο, η διακήρυξη της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ως αιτία πολέμου, η διεκδίκηση συνδιοίκησης στη Θράκη και μύριες όσες άλλες κακουργίες και αθλιότητες θα έπρεπε να είχαν αποστομώσει τους «υπεραισιόδοξους» και «ειρηνόφιλους» αναλυτές της συμφοράς, που εκχωρούν ελληνικά εθνικά δίκαια για να εξαγοράζουν «ησυχία» με τους απογόνους του Αττίλα. 

Κι όμως, αυτή η συνομοταξία των μιμητών του Τσάμπερλεν, ο οποίος ήταν μία από τις αιτίες αποθράσυνσης του ναζισμού στην Ευρώπη, αντί να φθίνει, αυξάνεται! Και όλοι οι θεωρητικοί της ενδοτικότητας καμώνονται ότι δεν βλέπουν τα σύννεφα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να πυκνώνουν. Ούτε βλέπουν αυτές τις ημέρες να γίνεται προεκλογική εκστρατεία της οικογένειας Ερντογάν εντός της ελληνικής επικράτειας! 

Τον Ιούνιο, στην Τουρκία θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές και ο γιος του προέδρου της γείτονος, ο Μπιλάλ Ερντογάν, κάνει περιοδεία στη Θράκη! Ολες οι συναντήσεις του και οι «εθιμοτυπικές» επισκέψεις του έχουν διττή σημασία και πολλαπλό συμβολισμό: αφενός, στενά κομματικό και, αφετέρου, ευρύτερο εθνικό, γεωπολιτικό.

Επιπλέον, ο Μπιλάλ Ερντογάν επιδιώκει την αναφορά του ονόματός του στα ΜΜΕ και για άλλα ζητήματα, πέραν των οικονομικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται. 

Οι Τούρκοι ας κάνουν όσες εκλογές και περιοδείες θέλουν. Αλλού, όμως. Οχι εδώ.

Πηγή "Δημοκρατία"

Σχόλιο ιστολογίου: Η αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς οφείλεται και σε μία μερίδα εντόπιων δίποδων οι οποίοι ελέω ψήφων και "πολιτικής ισχύος" είτε έχουν υποταχθεί στις εκάστοτε βουλές του τουρκικού προξενείου (βλ. τουρκική εξωτερική πολιτική) είτε σιωπούν μετακυλύοντας την προσωπική τους ευθύνη και προβάλλοντας τον κατά περίπτωση τον "θεσμικά υπεύθυνο" υπουργείο ή υπουργό.
Ενίοτε όμως, η τουρκική θρασύτητα οφείλεται και στην σιωπή των τοπικών ΜΜΕ που υπακούουν σε εντολές συγκεκριμένου υπουργείου (Εξωτερικών!) και αποφεύγουν να καυτηριάσουν τα κακώς γενόμενα επί της Θράκης και τους υπεύθυνους για όσα είτε μαθαίνονται είτε αποκρύπτονται εντέχνως. Στην κατηγορία όμως των ΜΜΕ υπάρχει και μία ειδική περίπτωση, κάποιων που είτε ιδεοληπτικά φερόμενοι είτε οικονομικά χορηγούμενοι (μέσω διαφημίσεων ή ειδικών εκπομπών, φυσικά) που όχι μόνο προωθούν τις θέσεις της Τουρκίας και των τοπικών λακέδων της, αλλά επιπλέον επιτίθενται (με γενικές και αόριστες κατηγορίες) σε όσους επιμένουν να παλεύουν για την Ελληνικότητα της Θράκης, αποκαλώντας τους εθνικιστές!
Κάποιοι, προφανέστατα για προσωπικούς λόγους και οφέλη, φαίνεται πως επιμένουν να μην θέλουν να κατανοήσουν πως η Θράκη είναι Ελληνική και συνεχίζουν να εργάζονται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Εάν η Ελλάδα ήταν χθες και σήμερα  μία σοβαρή χώρα και λειτουργούσε υπέρ των εθνικών και κυριαρχικών της δικαιωμάτων (όπως αυτά ορίζονται από διεθνείς συνθήκες, προασπίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και με σαφήνεια καταγράφονται στο Ελληνικό Σύνταγμα), οι διάφοροι τουρκολάγνοι θα είχαν βρεθεί προ πολλού ενώπιον της Δικαιοσύνης ώστε να απολογηθούν για συμπεριφορές που λειτουργούν εις βάρος της χώρας (με ό,ποιον χαρακτηρισμό εσείς επιθυμείτε).
Δυστυχώς, η κατάπτωση των αξιών (εθνικών και ηθικών) επιτρέπει σε περιφερόμενα δίποδα να εργάζονται αφειδώς κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών της Θράκης και να συνεργούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας επιπλέον μειζόνων εθνικών θεμάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]