Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα πληρώσουμε χιλιάδες ευρώ φόρο, επειδή ζούμε στην Ελλάδα!

Εφορία: Σοκ σε χιλιάδες φορολογούμενους
Γιατί θα πληρώσουν υπέρογκα ποσά

Παγίδα υπερφορολόγησης κρύβουν οι φετινές δηλώσεις για χιλιάδες φορολογούμενους. Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) για τα τεκμήρια διαβίωσης θα οδηγήσουν ακόμη και εκείνους που δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα να πληρώσουν τεράστια ποσά.
Κι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή διαμένουν σε ενοικιαζόμενα, ιδιόκτητα ή δωρεάν παραχωρούμενα σπίτια ή διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφαρμόζοντας «κατά γράμμα» τις διατάξεις των άρθρων 31-34 και 69 του ΚΦΕ, φορολογεί τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα με συνολικό συντελεστή φόρου 40,3% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζει με βάση τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους, καθώς επίσης και με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν.

Η τακτική αυτή της ΓΓΔΕ κοστίζει πανάκριβα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι το 2014 δεν απέκτησαν εισοδήματα από εργασία, αλλά απλώς είναι δικαιούχοι μικροποσών τόκων από λογαριασμούς καταθέσεων ή απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προκύπτουν από διευκρινίσεις αρμοδίων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, κάθε φορολογούμενος ο οποίος δηλώνει στη φετινή φορολογική δήλωση πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους καταθέσεων ή κι από ακίνητα, εφόσον κατά τη διάρκεια του 2014 διέμεινε σε κατοικία δική του ή ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατείχε και αυτοκίνητο, φορολογείται με βάση τα τεκμήρια για εισόδημα πολύ μεγαλύτερο από το δηλούμενο.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η ΓΓΔΕ, κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, εκτοξεύει στα ύψη το τελικό φορολογητέο εισόδημα υπολογίζοντάς το με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]