Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλοδαπών και Αντιτρομοκρατική σε παιχνίδια κατασκοπείας και συνωμοσίας

Ποιός έκανε την απαγωγή του Κούρδου αγωνιστή και για ποιους λόγους;
Τί λέει σήμερα για τη συγκάλυψη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σε θρίλερ με ακραίες πλέον αστυνομικές, πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της μαφίας κατά Πανούση των δολοπλόκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που συνωμοτούσαν κι απεργάζονταν σχέδια "έκτρωσης" της συντεταγμένης δομής. Θυμίζουμε πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τοποθέτησε σε ανώτερο επίπεδο από αυτό του οργανωμένου εγκληματικού συνδικάτου την φράξια των "εξωμοτών" ενώ

συσχέτισε με μίνι πραξικόπημα τη μεθόδευση τους να "αναστείλουν" τέσσερις μήνες μετά τον ορισμό, τα καθήκοντα του ως υπουργού. Όμως το πράγμα δυστυχώς, φαίνεται να μην περιορίζεται μόνο σε αστυνομικές και πολιτικές συμπαιγνίες, αλλά ενδέχεται να φτάσει κοντά στα υψίπεδα της εθνικής μειοδοσίας με άγνωστα ανταλλάγματα.

Πολλοί ίσως να θυμάστε την ντροπιαστική για την χώρα απαγωγή στα Εξάρχεια στις 30 Μαρτίου του 2013 του Κούρδου αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και παραδόθηκε σε πράκτορες της ΜΙΤ. H επιβεβαίωση ότι οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την τουρκική ΜΙΤ απήγαγαν << μέρα μεσημέρι>> στο κέντρο της Αθήνας τον φερόμενο από την Τουρκία ως ύποπτο για βομβιστικές επιθέσεις ( ''ζωντανή βόμβα'' τον έλεγαν οι Τούρκοι) Μπουλούτ Γιαϊλά ήρθε από τον τουρκικό τύπο λίγες ημέρες μετά, ύστερα φυσικά από τις κατάλληλες διαρροές.

Λίγοι όμως θα θυμούνται σημαντικές όσο και εξαιρετικά χρήσιμες για την ανάγνωση του ιστορικού χρόνου λεπτομέρειες.

Στις 5 Ιουνίου γράφαμε τα εξής: Σε ποια αστυνομική αρχή ανήκουν οι πινακίδες κυκλοφορίας ΖΚΙ 8462, τις οποίες "φορούσε" το ασημί "Πεζώ" με το οποίο έγινε η απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά;

Από τρεις διαφορετικές πηγές του bloko.gr και ανεξάρτητες μεταξύ τους, μαθαίνουμε ότι οι πινακίδες αυτές είναι "χρεωμένες" στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αυτές οι πινακίδες της αντιτρομοκρατικής, δόθηκαν σε άλλη αστυνομική αρχή της περιφέρειας όπως διατείνονταν πως ανήκουν χθες στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ή μήπως εξετάζεται η πιθανότητα να έχουν ... "πλαστογραφηθεί" από κάποιον όπως ξεκίνησαν να λένε τις τελευταίες ώρες οι ίδιες πηγές; Το επίσης αξιοσημείωτο είναι στη δικογραφία που σχηματίζει το ... τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων, δεν υπάρχει καμία νύξη ή αναφορά για την ιδιοκτησία ή την "κοινοκτημοσύνη" της επίμαχης πινακίδας κυκλοφορίας. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ή μήπως από μόνη της αυτή διαπίστωση συνιστά ομολογία ενοχής της Αστυνομίας σε ότι αφορά στην απαγωγή και της κυβέρνησης για σύναψη συμφωνιών με τους τούρκους στα όρια της εκχώρησης εθνικής μας κυριαρχίας; Το bloko.gr έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία για το ποια αστυνομική αρχή έχει χρεωμένες αυτές τις πινακίδες. Περιμένουμε γιατί ακριβώς, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Έτσι ακριβώς. Ήταν κι εξακολουθεί να παραμένει θέμα Δημοκρατίας.

Ποιοι ήταν τότε οι φυσικοί κάτοχοι της πινακίδας της Αντιτρομοκρατικής; Οι πληροφορίες τότε και σήμερα σημειώνουν κι επιβεβαιώνουν ότι ήταν "χρεωμένες" στο Αλλοδαπών. Και ποιοι ήταν τότε στο Αλλοδαπών: Η απάντηση είναι, όλοι όσοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εμφανίζονται σήμερα μπλεγμένοι μέσα στο φαύλο όσο και χαοτικά στρεβλό βάλτρο της αστυνομικής και πολιιτικής ανωμαλίας.

Γιατί όμως θα το έκαναν αυτό και με ποια ανταλλάγματα; Το μόνο προς το παρόν που μπορούμε να κάνουμε, είναι εικασίες. Όχι όμως και τόσο αστήριχτες.

Από την περίοδο εμφάνισης του εξ ανατολών μεταναστευτικού ζητήματος, όλες οι εκθέσεις των ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, συνηγορούν ότι το επίσημο τουρκικό κράτος και συνεπακόλουθα οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, διατηρούν ισχυρές και αδιάσπαστες τεκτονικές σχέσεις με τα πιο ισχυρά συνδικάτα της μαφίας των ναρκωτικών και κάθε είδους λαθρεμπορίου. Οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις μέσα από την την έκθεση του τότε πρόεδρου του παρά τω πρωθυπουργώ Σώματος Επιθεωρητών Κουτλού Σαβάς, που αποκάλυψε σκοτεινές πτυχές των σχέσεων του επίσημου κράτους με το οργανωμένο έγκλημα. Από τότε πολλά μπορεί να άλλαξαν στην Τουρκία, όχι όμως ο έλεγχος από την ΜΙΤ των δικτύων και των δρόμων του λαθρεμπορίου.

Τί μάθαμε εμείς σήμερα μέσα από το πόρισμα των αδιάφθορων; Για κοινά ταξίδια "πακτωμένων" κι αμετακίνητων με άνωθεν πάντοτε εντολές στελεχών του Αλλοδαπών με Τούρκους δουλέμπορους κι επαφές στη γειτονική χώρα με μέλη οργανωμένων συστήματων εκμετάλλευσης και διακίνησης μεταναστών.

Παραείναι λοιπόν πολλές οι συμπτώσεις και γι αυτό ένας λόγος παραπάνω είναι να φωτιστεί και να ξεκαθαριστεί η υπόθεση Γιαϊλά. Ποιοι και για ποιους λόγους το έκαναν; Υπήρχε πολιτική εντολή ή αυτενέργησαν στο όνομα ιδιοτελών συμφερόντων με αποτέλεσμα -και εδώ είναι το χειρότερο- την εξυπηρέτηση των εθνικιστικών στόχων της τουρκικής μυστικής διπλωματίας;

Ενδιαφέρον έχει τέλος να θυμηθούμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Ιουνίου για την υπόθεση που σόκαρε και πρόσβαλε την εθνική συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης, καθώς ήταν χρονικά το δεύτερο ισχυρό χτύπημα μετά την "απαγωγή" Οτσαλάν μέσα από την πρεσβεία μας στην Κένυα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλα. Στην πραγματικότητα, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες, αφού δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα της υπόθεσης. Δεν λέει, δηλαδή, τίποτα για την αρπαγή του Μπουλούτ στο κέντρο της Αθήνας, για την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή είχε πινακίδες που, σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΑΣ, ανήκουν σε αστυνομικό όχημα, για τη μεταφορά του στην Τουρκία μέσω παράνομου περάσματος των συνόρων.

Όσο για τα φληναφήματα περί μη κατάθεση ασύλου του Μπουλούτ, την απάντηση έδωσε χτες σε συνέντευξη τύπου η δικηγόρος του, Μαριάννα Τζεφεράκου, από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.
Πρώτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά προσπάθησε να κάνει αίτηση ασύλου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το πράξει λόγω του χάους που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δεύτερον, την υπόθεσή του είχε αναλάβει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένας επισήμως αναγνωρισμένος οργανισμός. Το ΕΣΠ, με επίσημο φαξ του, είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Αλλοδαπών για την παρουσία στην Ελλάδα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Το φαξ ακολούθησαν αλλεπάλληλες προφορικές επικοινωνίες μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.
Τρίτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά είχε υποστεί αστυνομικό έλεγχο, προ ημερών, σε τουρκικό εστιατόριο και δεν συνελήφθη κατόπιν παρέμβαση δικηγόρου, μιας και ακριβώς επρόκειτο για πολιτικό πρόσφυγα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ας σταματήσει τις φαιδρές προσπάθειες συγκάλυψης της απαγωγής και ας αρχίσει έρευνα για το ποιες εγχώριες και ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτήν. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι έκθετη, όπως ακριβώς είναι έκθετη και η κυβέρνηση. Η συγκάλυψη θα αποτύχει".

Το ερώτημα είναι εάν τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα κλειδιά και τη νομή της εξουσίας, εάν προτίθεται να ξεδιαλύνει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε οτιδήποτε και σε οποιονδήπποτε συγκάλυψε τότε την αλήθεια.

Πηγή Bloko


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]