Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι να πούμε, τι;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Η αποχή μας όλο αυτό το διάστημα από την αρθρογραφία δεν ήταν προσωπική επιλογή του τύπου η σιωπή είναι χρυσός αλλά αναγκαστική λόγω σοβαρής ασθένειας και πάλι δικού μας ανθρώπου. Και η επί πολλές ημέρες παραμονή μας σε νοσοκομείο αποτέλεσε για άλλη μία φορά σχολείο και μας έκανε να δούμε την πραγματικότητα. Το πώς είναι η ζωή πραγματικά και όχι αυτή που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, όπως και όλων των άλλων που τους ακολουθούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Η χώρα αυτή τελικά ίσως να μπορεί να διοικηθεί σωστά μόνον αν μεταφερθούν τα γραφεία των υπουργών και των υπολοίπων που την κυβερνούν σε νοσοκομεία. Μόνον έτσι θα έβλεπαν οι διοικούντες την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στον χώρο της υγείας. Θα έβλεπαν τι πάει να πει ένας άνθρωπος μόλις 62 ετών, να περιμένει στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου της Αθήνας με εγκεφαλικό επί 10 ώρες για να εξεταστεί. Θα έβλεπαν πως μπορείς να πάθεις εγκεφαλικό διαβάζοντας μια ωραία ημέρα στην εφημερίδα την αγγελία ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό από την τράπεζα το σπίτι σου. Θα έβλεπαν πως κάποιος έμπορος κατέληξε κατεστραμμένος και ανασφάλιστος λόγω της κρίσης…

Θέλετε και άλλα; Θα έβλεπαν την αγωνία ανθρώπων που έτρεχαν και προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν 120 ευρώ, γιατί μπήκε ο άνθρωπος τους στο νοσοκομείο και δεν είχαν να πληρώσουν το ποσό αυτό. Και ο ασθενής υπέφερε και από το ιατρικό του πρόβλημα αλλά και από την αγωνία πως θα πλήρωνε τον λογαριασμό!!! Θα έβλεπαν ακόμη πως δικηγόροι ή ιδιώτες γιατροί πηγαίνουν σε νοσοκομεία και «αρπάζουν» ασθενείς από τροχαία, προφανώς σε αγαστή συνεργασία με προσωπικό του νοσοκομείου, για να «κονομήσουν» οι ίδιοι μετά από τις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών!!!

Γιατί δεν μπορεί να πηγαίνεις με το πρόβλημα σου, να έχεις σπάσει κάτι, και να σου λένε ότι θα σε εγχειρήσουμε μετά από 15-20 ημέρες και ξαφνικά να έρχεται ο από μηχανής θεός, ένας ιδιώτης γιατρός, ακόμη και ένας δικηγόρος (ποιος τον ενημερώνει άραγε μέσα από το νοσοκομείο ποια είναι τα τροχαία ατυχήματα και πηγαίνει και ψαρεύει πελάτες;) και να σου λέει εμείς θα σε εγχειρήσουμε άμεσα στο τάδε ιδιωτικό νοσοκομείο ή κλινική… Και αν την πατήσεις και τους ακούσεις τότε αρχίζει ο Γολγοθάς σου. Το πιο ωραίο είναι όταν πας κάποια στιγμή να πάρεις την βεβαίωση από το κρατικό νοσοκομείο που σε εξέτασαν μετά το ατύχημα και γράφουν σε αυτή ότι πήρες εξιτήριο το Σάββατο με οδηγία να επανέλθεις την Δευτέρα προκειμένου να χειρουργηθείς και εσύ δεν εμφανίστηκες!!! Όταν ο γιατρός σου είπε για μετά από 15-20 ημέρες!!!! Και το υπουργείο υγείας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου… Δεν είναι άλλωστε το μόνο θέμα αυτό…

Και μετά από τα λίγα αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα διαβάζεις όλες τις άλλες ειδήσεις και μονολογείς: δεν μπορεί κάποιοι σε αυτή την χώρα ζούνε σε άλλο πλανήτη! Δεν εξηγείται διαφορετικά. Τελικά μπορεί να μας πει κανείς τι θέλουμε; Τι ψήφισε ο Ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές; Ρήξη ή έντιμο συμβιβασμό; Η κυβέρνηση αν με δηλώσεις αφήνει να διαφανεί ότι πάμε σε ρήξη, γίνεται ο κακός χαμός… Να οι «έγκυροι» σχολιαστές των ολιγαρχών που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο λαός ψήφισε τον έντιμο συμβιβασμό. Ακούγεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό παίρνοντας μέτρα κατ’ απαίτηση των δανειστών, να πάλι οι ίδιοι τύποι σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση υπογράφει νέο Μνημόνιο!!!

Δηλαδή βρε άνθρωποι του Θεού, συγγνώμη για την υπερβολή αυτή, ίσως έπρεπε καλύτερα να γράψουμε άνθρωποι του Μαμωνά, τι ακριβώς θέλετε; Τι ψελλίσατε; Πείτε το ντε!!! Δεν γουστάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον ελέγχεται όπως τους καλούς τους μαθητές Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ρυάκι κλπ… Φοβόσαστε μήπως κάνει το λάθος η κυβέρνηση αυτή και επιτέλους πληρώσετε και εσείς κάτι τις παραπάνω από αυτά που μέχρι σήμερα ΔΕΝ πληρώνατε; Τι να κάνουμε… Η ζωή είναι άδικη! Ρωτήστε και εμάς τους πολίτες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που μια ζωή ολόκληρη στηρίζουμε το κράτος αυτό για να αναλαμβάνετε εσείς τα έργα, να τρώτε τα ΕΣΠΑ και να μην αφήνετε σε κανέναν άλλο ούτε ένα κοκαλάκι για να γλύψει, όχι για να φάει!

Όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι άλλες θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Και στους τρεις μήνες που κυβερνά δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που ανέλαβε την εξουσία. Αλλά το να διαβάζουμε κιόλας από κάποιους για οικογενειοκρατία λόγω διορισμού συγγενών ή συντρόφων ή φίλων από αυτούς που γέννησαν, ανέθρεψαν και γιγάντωσαν το πελατειακό κράτος, την οικογενειοκρατία και την όλη σαπίλα πάει πολύ. Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημα να αναλαμβάνει κάποια δημόσια θέση σύντροφος υπουργού; Το πρόβλημα είναι αν είσαι σύντροφος, γυναίκα, αδελφή υπουργού ή αν έχεις τα προσόντα για την θέση που ανέλαβες; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε αυτή την λογική. Και επίσης όλοι αυτοί που ενίστανται για τους διορισμούς αυτούς μήπως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προτρέπουν κάποιους άλλους στην δημόσια διοίκηση να κάνουν αντίσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εκ των έσω; Λέμε τώρα…

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η διαφθορά που ως γάγγραινα την κατατρώει. Είναι λογικό να μην μπορούν να δεχθούν όσοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, και δεν αναφερόμαστε στους πολιτικούς, ότι χάνουν έστω και ελάχιστα την εξουσία από τα χέρια τους… Και θα αντισταθούν μέχρι τελικής πτώσης.

Εκείνο που ελπίζουμε εμείς είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να αντέξει. Και αυτό γιατί φοβόμαστε πάρα πολύ το τι θα ακολουθήσει αν αποτύχει και αυτή η κυβέρνηση. Εμείς δεν θα την κρίνουμε πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πριν της δοθεί η ανάσα εκείνη που χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό μέτωπο. Να πατάξει δηλαδή την μεγάλη φοροδιαφυγή και την διαφθορά. Τότε θα κρίνουμε αν ήταν συνεπής ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας στα όσα υποσχόταν και κάτω από ποιες συνθήκες. Ελπίζουμε μόνο να μην ισχύσει και στην περίπτωση αυτή η Αραβική παροιμία που λέει «Δείξ’ τους το θάνατο και θα είναι ευχαριστημένοι με τον πυρετό»… Και ο νοών νοείτω…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν το έμαθες,απέτυχε ήδη ο Σύριζα!

    Όλος ο τύπος όλης της υφηλίου αναφέρεται στις καταστροφικές πρώτες 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τίποτα το πρωτότυπο. Π.χ. 100 days of Tsipras - chaos, frustration and disarray (υπότιτλος: "Never before has an EU government done so much damage in so little time" ή "100 ημέρες αντικρίζοντας όλο και από πιο κοντά την άβυσσο του Guardian" ("100 days of solitude - Greeks once again stare into the abyss"). Τίποτα το αξιοπερίεργο! νομοτελειακά, για θεωρητικούς λόγους, αλλά όπως έδειξε και η ιστορία, ο άκρατος κρατισμός και η κυριαρχία των αριστερίστικων ηγεμονικών ελίτ (στην περίπτωση ας προσθέσουμε και τις στρατιές των πρόωρων συνταξιούχων και τους άχρηστους φορείς και ανίκανους διευθύνοντες συγγενείς και φίλοι του κόμματος) οδηγούν στην καταστροφή. Τίποτα το περίεργο. Όλα καταγεγραμμένα και προβλεφθέντα από σοβαρούς οικονομολόγους και από σοβαρούς ιστορικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διογενη Κυνικε, μονο μια ερωτηση θετω:

    Η "διαπραγματευση" που αποσκοπει;

    Στην εξασφαλιση "δοσεων" ή στην αποδεσμευση απο το μνημονιο και τη δανειακη συμβαση;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]