Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αρκούδα "αγριεύει" και οι Τούρκοι ανησυχούν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Έντονη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που έρχονται από την Ρωσία για την μεγαλύτερη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των ρωσικών οπλικών συστημάτων κυρίως του πεζικού, που έχει γίνει ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας και που προωθεί με ασταμάτητους και ταχείς ρυθμούς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμήρ Πούτιν.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα (εφημερίδα Sabah), οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αφυπνίζονται από την χειμερία νάρκη όπου βρίσκονταν εδώ και χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις διεθνείς γεωστρατηγικές ισορροπίες καθώς και για τις πολιτικές φιλοδοξίες της Τουρκίας να ηγεμονεύσει στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη ο ρωσικός στρατός προβάλλεται σαν η μεγαλύτερη δύναμη στην περιοχή της Ευρασίας γεγονός που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο από τους στρατηγικούς παρατηρητές

Στα ρωσικά προγράμματα οπλικών συστημάτων περιλαμβάνεται όπως γραφούν τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα άρματα μάχης τύπου T-14 και τα τεθωρακισμένα οχήματα Kurganets.
Τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης τύπου Τ-72, Τ80 και Τ90, θα έχουν πλήρωμα τρία καλά εκπαιδευμένα άτομα και πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα βεληνεκούς πλήξεως του αντιπάλου.
Τα δε τεθωρακισμένα πεζικού, τύπου Kurganets, ξεπερνουν τις δυνατότητες των δυτικών Warrior και CV-90, καθιστώντας τα ικανά για αστραπιαίες προελάσεις σε εχθρικό έδαφος.

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους Τούρκους και όχι μόνο, είναι οι πυρηνικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς για τους οποίους οι Ρώσοι σκόπιμα δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πολλές πληροφορίες όπως και γενικότερα για τις ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες.

Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες στην Άγκυρα γίνεται η γνωστή έκθεση οπλικών συστημάτων IDEF, όπου οι Τούρκοι περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον να δουν κάποια χαρακτηριστικά δείγματα των τελευταίων ρωσικών παραγωγών.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]