Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Πολλές φορές άρθρα που παρουσιάσαμε σχετικά με την ασφάλεια και τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, είχαν την δική τους βαρύτητα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το θέμα τους, τις αποκαλύψεις και το σκεπτικό που ανέλυαν, καθώς και με τα ερωτήματα που κατέθεταν προς τις αρμόδιες αρχές και τους εκάστοτε πολιτικούς ή υπηρεσιακούς υπευθύνους.
Κάποιες φορές, όμως, τα σχόλια των αναγνωστών, ήταν πολύ περισσότερο από ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά, αφού «ζωγράφιζαν» πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία, φυσιολογικά, θα έπρεπε να έχει παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη.

Ένα πρόσφατο γεγονός (τηςσύλληψης και απελευθέρωσης  του Σεϊσίδη) και ένα αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Λαμπρόπουλου, της εφημερίδας «Το Βήμα» (σχετικά με την υφαρπαγή χρημάτων από έρευνες και τον χρηματισμό αστυνομικών για έκδοση πιστοποιητικών σε λαθρομετανάστες), τράβηξαν την προσοχή μας. Κι αυτό, επειδή σε σχετικά πρόσφατο άρθρο μας μετίτλο «Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΥΠ» υπήρξαν κάποια σχόλια που αποκαλύπτουν παράξενες (αν όχι παράνομες) δραστηριότητες πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Το άρθρο αναφερόταν στη σχέση κάποιου «πληροφοριοδότη» της ΕΥΠ, ο οποίος απαιτεί 3,4 εκατ. ευρώ ως «δεδουλευμένα» από πληροφορίες που παρείχε για διάφορες υποθέσεις και ο οποίος στρατολογήθηκε ως πληροφοριοδότης από κάποιον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αργότερα αποσπάστηκε στην ΕΥΠ.

Τι έλεγαν όμως τα σχόλια που ακολούθησαν και τα οποία σαφέστατα τα έγραψαν άνθρωποι ήταν ή και που συνεχίζουν να υπηρετούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;
Όπως αυτά καταγράφονται, φαίνεται πως ανήκουν σε ανθρώπους των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΕΥΠ) που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που εξαναγκάστηκαν να αποδεχτούν από ανώτερο στέλεχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Αποκαλύπτουν σωρεία παραβάσεων, αφού αναφέρονται σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις, που δρομολογήθηκαν προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα και υλοποιήθηκαν (σύλληψη Σεϊσίδη) μόνο όταν υπήρξε σχετική επικήρυξη… 
Αναφέρονται, επίσης σε σχέσεις συνεργασίας (ή εργασίας;) μεταξύ οικονομικών παραγόντων και ανώτερων υπαλλήλων της ΕΥΠ…

Τα σχόλια παρατίθενται επακριβώς όπως τα κατέθεσαν οι συντάκτες τους…

1ο σχόλιο που σκιαγραφεί κάποιον «Φώτη»
«Έχει σχεση με τον γνωστο φωτη;;; Ποιο φωτη;;; Τον συγγραφεα βρε!!!!! Αυτον που δε μπορει να βαλει( αντε και λογω των ημερων) το Χριστος Ανεστη σε μια σωστη σειρα.
Τον ειχε ο φωτακης μηπως;;;;

2ο σχόλιο αναφέρεται στην απαγωγή Παναγόπουλου, στον Σεϊσίδη, στον υπουργό Χρυσοχοΐδη, στον πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ κ. Φώτη Παπαγεωργίου και στην επικήρυξη του Σεΐσίδη και αφήνει ερωτηματικό για το πρόσωπο που εισέπραξε την αμοιβή για την σύλληψη Σεϊσίδη
«ρε φιλε μηπως λεω μηπως για το χρημα της απαγωγης του παναγοπουλου ξερει κατι ο επιχειρηματιας???
η μηπως για την επικυρηξη του σεισιδη??(200.000 ευροπουλα)
και σε ποιανου το χωριο κρυβοτανε ο σεισιδης???
το οποιο δε το θυμοτανε αλλα το θυμηθηκε οταν ο χρυσοκουραμπιες εγινε υπουργος και ο συγγραφεας φωτακης υποδιοικητης στη κυπ??
στο χωριο του μπατζανακη του συγγραφεα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αααααα και η επικυρηξη δοθηκε !!!!!!!!!!!πουουουουουο???? ποιοςςςςςςςςς τα πηρε??????
ποιος ξερει!!!!!!»

3ο σχόλιο που αναφέρεται σε «εμπλοκή» του Φώτη Παπαγεωργίου στην επικήρυξη αλλά και στην σύλληψη του Σεϊσίδη
«ναι ρε φιλε ο επικυρηγμενος σεισιδης (που τον πιασανε τυχαια μετα !!!!!!!!!!την επικυρηξη και ο οποιος αφεθηκε ελευθερος βεβαιως βεβαιως και εχει κανει αγωγη στο κρατος γιατι κουτσαινει επειδη τον πυροβολησαν κατα τη συλληψη) αλλα την επικυρηξη τη πηραν ποιοι ομως????
ο σεισιδης κρυβοταν στο σπιτι του θειου του στο χωριο της γυναικας του συγγραφεα!!!!!!!!!!!!!!!!!
και τι τυχη ρε παιδι μου...
οταν ηταν στην αντιτρομοκρατικη ο φωτακης δεν ηξερε τιποτα.
μολις πηγε στη κυπ σε ενα μηνα τομαθε................. μετα την επικυρηξη βεβαιως βεβαιως.
για ψαξτε
»

4ο σχόλιο του οποίου ο συντάκτης δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της ΕΥΠ που με «νυχτερινό φύλλο πορείας» μετείχε στην επιχείρηση σύλληψης Σεϊσίδη
«καποιοι που δε ξεχνανε το συγγραφεα....
μας εδωσες φυλλα πορειας νυχτα συγγραφεα????
εδω ειμαστε για ολες τις λαμογιες που εχεις κανει»

Συνεχή σχόλια που υπονοούν σχέσεις δημοσιογράφων και υπαλλήλων της ΕΥΠ με ισχυρά οικονομικά πρόσωπα και εταιρείες της Ελλάδας.
Γράφει ο πρώτος σχολιαστής «Κρίμα που τέτοιοι άνθρωποι, όπως ο συγκεκριμένος συντάκτης, δεν αξιοποιούνται καταλλήλως»
Και δέχεται την αποκαλυπτική απάντηση «Ε ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΣ... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ... ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ "ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΤΑΙΖΕΙ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΠΟΥ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ... ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ, ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΠ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ...»
Συνεχίζει και διαφοροποιείται ο προηγούμενος σχολιαστής «Δεν αναφέρθηκα σε εκμετάλλευση από ΜΜΕ ή επιχειρηματίες, αλλά από άλλους»
Αλλά δέχεται την «επιβεβαίωση» που δεν περίμενε «ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ...»

Εμείς, μετά από όλα αυτά, και χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη τάση να τα σχολιάσουμε, αναρωτιόμαστε: Μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη; 
Τα όσα καταγγέλλονται, αν αληθεύουν, είναι βέβαιο ότι δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά έχουν επαναληφθεί πολλές φορές και σε άλλες "περιστατικά"; 
Αν όλα αυτά ισχύουν τότε, δεν πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε «Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας»;

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε βρε τα καλόπαιδα... Ώστε έτσι το έπαιζαν μάγκες και έτρωγαν τις επικηρύξεις... ΩΡΑΙΟΙ!!! Τους παραδέχομαι... ΠεΦΩΤΗΣμένα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύστοχο το αρχικό σχόλιο στην ανάρτηση του άρθρου στο πολύ καλό "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ":

    "ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ, ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΡΑΙΚΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ;;;

    ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τώρα δέσαμε... κι είχαν μια φαγούρα... χαχαχα!!!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]